-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 11

Europos taurės nervų karas: „Lietuvos rytas“ krito prieš Bilbao klubą

Rimas Kurtinaitis skaičiavo, kad Europos taurėje Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose privalo laimėti visas rungtynes. Planas žlugo anksti. Vilniečiai jau pirmajame mače skaudžiai 83:93 (25:26, 11:22, 23:26, 24:19) suklupo prieš Bilbao „Basket“ ekipą.
Jimmy Baronas
EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ trečiajame kėlinyje atsiliko net 19 taškų, tačiau sugebėjo sumažinti skirtumą iki keturių taškų rungtynių finiše. Visgi pergalė atiteko baskams.

Pirmasis kėlinys žadėjo įnirtingą kovą, kurią iliustravo minimalus svečių pranašumas 26:25. Tačiau antrajame kėlinyje vilniečiai per aštuonias minutes sukrapštė vos šešis taškus, o dvitaškį pataikė tik baigiantis kėliniui, kai pasižymėjo Robertas Carteris. Po pirmosios rungtynių pusės „Lietuvos rytas“ atsiliko net 12 taškų – 36:48.

Per didžiąją pertrauką „Siemens“ arenoje vėl teko spręsti švieslentės problemas, kurios buvo iškilusios dar LKL rungtynėse.

Prailginta pertrauka nepadėjo „Lietuvos rytui“, kuris kėlinį pradėjo 0:7 ir ispanai įgijo rekordinę 19 taškų persvarą. Mindaugas Lukauskis įpusėjus kėliniui smeigė svarbų tritaškį ir sumažino skirtumą iki 10 taškų, tačiau netrukus gavo ketvirtąją pražangą, o ispanai ir vėl didino pranašumą. Prieš lemiamą ketvirtį Vilniaus klubas atsiliko 15 taškų.

Chrisas Krameris ketvirtojo kėlinio pradžioje įžiebė viltį Vilniaus sirgaliams, kai sumažino skirtumą iki 8 taškų. Marcas Carteris užsiautėjo – pelnė penkis taškus iš eilės ir sugrąžino intrigą 74:79. Tačiau tai buvo viskas. Bilbao klubas išsaugojo pergalę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“

Vilniaus klube rezultatyviausi su 15 taškų buvo Jimmy Baronas ir Loukas Mavrokefalidis.

Daugiausiai rūpesčių Vilniaus ekipai sukėlė 20 taškų surinkęs Dejanas Todorovičius.

Europos taurės C grupėje taip pat žaidžia Berlyno ALBA, Belgrado „Partizan“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Limožo CSP.

„Lietuvos rytas“: L.Mavrokefalidis ir J.Baronas po 15, R.Carteris 12, M.Carteris 10, M.Lukauskis 9, T.Petersonas ir Ch.Krameris po 7, A.Jomantas 4, B.Madgenas ir M.Echodas po 2.

„Basket“: D.Todorovičius 20, A.Hervelle 13, P.Tomas 11, T.Kemptonas ir J.Tabu po 10.

C grupė
1 ALBA 1 1 0 111 – 85 26
2 „Lokomotiv“ 1 1 0 63 – 61 2
3 „Basket“ 1 1 0 93 – 83 10
4 „Partizan“ 1 0 1 85 – 111 -26
5 CSP 1 0 1 61 – 63 -2
6 „Lietuvos rytas“ 1 0 1 83 – 93 -10

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – Bilbao „Basket“ 83:93

Chrisas Krameris viską suėmė į savo rankas ir įspūdingais reidais sumažino skirtumą iki 8 taškų. Įpusėjus kėliniui M.Carteris pelnė penkis taškus ir sugrąžino intrigą. Komandas skyrė vos keturi taškai. Nervingą rungtynių pabaigą visgi laimėjo Ispanijos klubas.

Trečiasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – Bilbao „Basket“ 59:74

Tragiška trečiojo kėlinio pradžia vilniečiams. Dejanas Todorovičius pelnė penkis taškus iš eilės ir dar labiau įsiutęs Rimas Kurtinaitis buvo priverstas prašyti pasitarimo. Ispanų persvara išaugo iki 19 taškų. Įpusėjus kėliniui vilniečiai taisė situaciją. Tritaškį pataikė Jimmy Baronas. Antroje kėlinio pusėje ispanai atkuto ir neleido labiau priartėti „Lietuvos rytui“. Aikštėje pirmą kartą pasirodė Artūras Jomantas. M.Lukauskis tritaškiu sumažino skirtumą iki 10 taškų, bet gavo ketvirtą pražangą. Martynas Echodas pelnė pirmuosius taškus Europos taurėje. Tačiau ispanams pavyko ir vėl nutolti ir prieš lemiamą kėlinį pirmauti 15 taškų skirtumu.

Antrasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – Bilbao „Basket“ 36:48

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai visai prarado iniciatyvą, svaidė tritaškius pro šalį ir per aštuonias minutes sukrapštė tik šešis taškus. Robertas Carteris nutraukė tuščią seriją tolimu metimu, tačiau klaidos gynyboje skaudžiai baudė kitoje aikštės pusėje. Paskutinėmis sekundėmis pirmąjį dvitaškį šiame ketvirtyje pataikė R.Carteris. Vilniečiai kėlinį pralaimėjo 11:22 ir po pirmosios rungtynių dalies atsiliko 14 taškų.

Pirmasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – Bilbao „Basket“ 25:26

Robertas Carteris ir Jimmy Baronas tempė vilniečius į priekį ir pelnė po 7 taškus, tačiau pirmas kėlinys buvo permainingas ir ispanai po pirmųjų 10 minučių turėjo minimalų pranašumą.

Startiniai penketai:

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis, Chrisas Krameris, Benas Madgenas, Loukas Mavrokefalidis, Travisas Petersonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius