Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 12

Grupės lyderį pasitinkantis D.Adomaitis savo vyrų prašo kantrybės

Su traumomis ir bėgančiu laiku kovojantis Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą sutiks vieną pajėgiausių priešininkų šį sezoną. Į sostinę atvyksta Kazanės „Uniks“ – kol kas vienintelė Europos taurės ekipa, kuri po šešių turų yra užsitikrinusi vietą tarp šešiolikos stipriausių komandų.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vieną koją į „Top 16“ etapą jau antradienį gali įkelti ir Dainiaus Adomaičio auklėtiniai, bet nugalėti D grupės lyderius pastaruoju metu problemų nestokojantiems Lietuvos vicečempionams bus nepaprastai sunku.

Penkios pergalės ir viena nesėkmė – tokiu grafiku kol kas kursuoja graiko Dimitrio Prifčio treniruojamas „Uniks“.

Vilniečiai turi tris pergales bei dviem lenkia Baro „Mornar“ ir net trimis viską pralaimėjusį Turino „Fiat“. Kelialapis į kitą etapą – ranka pasiekiamas, bet net pergalė antradienį matematiškai jo negarantuotų.

Nors prieš akistatą Vilniuje gana ryškiu favoritu laikomas Tatarstano klubas, šeimininkai viliasi iš rankovės ištraukti slaptų ginklų. Panašiai, kaip kad surado kozirių per pirmąjį Europos taurės mačą su Malagos „Unicaja“ (80:72), su kuria „Uniks“ šiuo metu pirmauja D grupėje.

D grupė
1. Uniks 5 1 518:448
2. Unicaja 5 1 529:479
3. Skyliners 4 2 472:460
4. Rytas 3 3 468:471
5. Mornar 1 5 460:553
6. Fiat 0 6 491:527

Kad gali mesti iššūkį „Uniks“ žvaigždėms, „Rytas“ įsitikino jau Kazanėje. Likus 8 minutėms iki mačo pabaigos puikus jaunojo Deivido Sirvydžio žaidimas leido vilniečiams likti žaidime (59:63), bet paskutines minutes geriau žaidė šeimininkai.

Visgi, ar savo jaunuoju talentu D.Adomaitis galės verstis antradienį – dar neaišku.

D.Sirvydis keletą pastarųjų dienų buvo iškritęs iš rikiuotės dėl padidėjusios temperatūros ir praleido šeštadienį vykusią LKL dvikovą, kurioje „Rytas“ 81:71 svečiuose pranoko Prienų „Skycop“ veteranus.

„Didžiausias noras, kad geriau kontroliuotume rungtynių ritmą. „Uniks“ yra labai patyrusi komanda, kuri kiekvieną mūsų padarytą klaidą baudžia taškais. Taip pat bus labai svarbi gynyba pradinėje atakos stadijoje, nes jie arba žaidžia labai greitai, arba labai kantriai ir atakuoja tik paskutinėmis sekundėmis. Taigi reiks daug kantrybės gynyboje ir puolime padaryti kuo mažiau klaidų“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo D.Adomaitis.

– Tos kontrolės jau tikitės iš naujoko Roko Stipčevičiaus, ar dar kol kas apie tai kalbėti anksti?

– Žinoma, kad taip. Kalbėjomės apie tai. Rungtynėse su Prienais tai jau jautėme. Jis prametė tuos kelis metimus, bet tai yra normalu. Bet žaidimas su juo man patiko, rungtynių kontrolė buvo geresnė. Jis po truputį įeina į mūsų sistemą, jaučia ką ir kaip turi daryti. Tai užtrunka, bet kas kartą jaučiasi vis geriau.

– Po pirmųjų rungtynių labai pykote už silpną gynybą prieš jų snaiperius. Kas bus svarbiausia šį antradienį?

– Pagrindinis dalykas, kurį reikės kartotis – individualios žaidėjų savybės. Svarbiausia suprasti, kas yra metikai, kas tie žaidėjai, ant kurių galime šiek tiek rizikuoti. Žaisime su procentais. Negalime Maksimui Šeleketo leisti pataikyti keturių tritaškių, juk jis po Jamaro Smitho yra vienas geriausiai pataikančių šios komandos krepšininkų.

– Ar pasikeitė „Uniks“ žaidimas, lyginant su pirmomis tarpusavio rungtynėmis?

– Ne. Jų stilius liko toks pats. Galbūt vienas naujas derinys, bet dėl to jų braižas nesikeičia.

– Ar situaciją kaip nors keičia tai, kad „Uniks“ jau turi garantuotą vietą „Top 16“?

– Čia klausimas jiems. Mes galvojame, kaip kuo geriau pasiruošti.

– Pirmajame mače daug problemų pridarė Kostas Kaimakoglou. Ar tai reiškia, kad antradienį tikitės geresnio aukštaūgių žaidimo?

– Tai nebuvo tik aukštaūgių kaltė. Nebuvo situacijų, kad jų aukšti žmonės mus labai paprastai apžaistų nugara į krepšį ar panašiose situacijose. Tos situacijos buvo po neatkovotų kamuolių, arba blogos pakalbos po „pikenrolo“. Taigi ne jų vienų tai kaltė. Bet taip, „Uniks“ mėgsta žaisti per aukštaūgius.

– Esant traumuotam Chrisui Krameriui, R.Stipčevičius į ugnį metamas nuo pirmųjų minučių. Kaip jis reaguoja į tai?

– Labai gerai. Jis yra labai patyręs žaidėjas. Jo klausimai yra tokie, kokių reikia. Tokie, kokius treneris ir nori išgirsti. Manau, kad kiekviename mače jam bus tik lengviau. Komandai – taip pat.

– Jis mėgsta pabrėžti, kad labai seka krepšinio įvykius ir domisi šiuo žaidimu. Ar tai jaučiasi Roką treniruojant?

– Taip. Tai yra aukšto IQ žaidėjas.

– D.Sirvydis prieš kelias dienas negalavo. Ar jis bus pasirengęs žaisti?

– Atėjo į pirmą treniruotę (pirmadienį – aut. past.). Negalime jo dar išnaudoti 100 proc., bet tikiuosi, kad galės žaisti. Tiesiog turėjo temperatūros. Virusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius