Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Herojumi tapęs Arciomas Parachouskis: „Nepamenu, kada jaučiau kažką panašaus“

Arciomas Parachouskis po finalinės sirenos „Siemens“ arenoje trečiadienio vakarą visų pirma apsisuko aplink savo ašį, milžiniškais delnais plodamas tiems daugiau nei 8 tūkstančiams sirgalių tribūnose. Vilniaus „Rytą“ už ausų į Europos taurės ketvirtfinalį ištempęs nuoširdusis „centras“ vos per mėnesį tapo vienu mylimiausių žmonių sostinės klube.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Jei labai pasistengtų, A.Parachouskis savo ilgomis rankomis apkabintų visą „Ryto“ komandą. „Mes buvome daugiau nei komanda. Mes buvome šeima“, – tokius žodžius po pergalės 90:68 prieš „Monaco“ Europos taurės reporteriui ištarė baltarusis.

Tuo metu jis kiek pavydžiai žiūrėjo į su B tribūnos nariais švenčiančius savo komandos draugus, mat pats atliko pareigą duodamas interviu, tapęs naudingiausiu mačo žaidėju.

Būtent A.Parachouskis yra žmogus, kuris kantriai tempė „Ryto“ vežimą per „Top 16“ etapą.

Gruodį prie Vilniaus klubo prisijungęs „centras“ pagal naudingumą (vid. 21,17) buvo pirmas visame „Top 16“ etape. Pagal taškus (vid. 15) ir atkovotus kamuolius (vid. 8,67) – antras visame turnyre.

Prieš savaitę lemiamą metimą į „Partizan“ krepšį Belgrade pataikęs A.Parachouskis ir trečiadienio vakarą tapo kertine ašimi. Jis pelnė 18 taškų (7/8 dvit., 4/6 baud. met.), atkovojo 11 kamuolių ir surinko 26 naudingumo balus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arciomas Parachovskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arciomas Parachovskis

Mažiausiai tris kartus vidurio puolėjas taip tėškė kamuolį į krepšį, kad „Siemens“ arenos darbuotojai turėjo griebtis už galvų baimindamiesi dėl lankų saugumo.

Trečiajame kėlinyje A.Parachouskis gavo kamuolį trijų taškų zonoje, tačiau galingais žingsniais prasiveržė iki krepšio ir kalė kamuolį iš viršaus, pakeldamas ant kojų visą areną.

VIDEO: Pamatykite: žūtbūtinė „Ryto“ pergalė, nuostabus milžino dėjimas ir aistruolių euforija

Arena griausmingai išlydėjo baltarusį ant suolo, kai šis paliko aikštę nuveikęs darbą ir įsidėjęs į kišenę bilietą, skraidinantį į Valensiją.

Pasišokinėdamas į rūbinę po mačo A.Parachouskis bėgo vos neliesdamas koridoriaus lubų. Tačiau panašu, kad Europos taurės lubos „centrui“ tuoj gali pasidaryti per žemos.

– Kas nutiko pačioje rungtynių pradžioje, kuomet spurtavote 17:2? 24sek paklausė A.Parachouskio.

– Nuo pirmos minutės buvome kieti, nes supratome, kad, jei laimėsime – būsime atkrintamosiose. Žinojome, kad varžovai išeis agresyvūs, bet mes buvome pranašesni visose pozicijose, geriau kovojome dėl kamuolių, o jie nieko negalėjo padaryti. Jie buvo sutrikę. Nuo pirmų minučių matėte, kad išsiveržėme į priekį 15 taškų. Tai buvo milžiniškas darbas. Jie nebegalėjo po to atsigauti.

Jie nebegalėjo po to atsigauti

– Kaip sugebėjote išlaikyti pranašumą visas rungtynes?

– Išlikome susikoncentravę. Tai buvo puikios rungtynės, nuo pirmų minučių žaidėme nuostabiai. Manau, tai buvo geriausios mūsų sezono rungtynės kol kas. Tikiuosi, kad pavyks tai išlaikyti ir galbūt žaisti dar geriau.

– Kaip svarbu tokios svarbos rungtynėse turėti namų aikštės pranašumą?

– Matėte, kiek sirgalių susirinko, kaip jie mus palaikė, kaip skandavo... Panašus jausmas kaip „Partizan“ arenoje, kai jų aistruoliai kūrė atmosferą. Negalėjome ten vienas kito girdėti, bet laimėjome. Žinojome, kad šiandien yra labai svarbus vakaras, žinojome, kad arena bus pilna. Parodėme jiems, kad galime laimėti tokias rungtynes.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Ką toks susikoncentravimas visų kertinių rungtynių metu sako apie komandą?

– Sako, kad ši komanda turi milžinišką potencialą. Jei žaisime savo žaidimą, klausysimės trenerio nurodymų, galime padaryti gerų dalykų. Taip, reikia pasimėgauti šiuo vakaru, tačiau laukia kitos rungtynės penktadienį. Turime nusiraminti ir likti susikoncentravę.

Sako, kad ši komanda turi milžinišką potencialą

– Kaip ta šventė su sirgaliais po rungtynių?

– Tai buvo ypatinga. Nepamenu, kada jaučiau ką nors panašaus. Mes nelaimėjome taurės, dar išvis nieko nelaimėjome, tiesiog patekome į atkrintamąsias. Tai parodo, kaip sirgaliai myli mus. Tai ypatinga. Mes atiduodame viską, ką turime. Tikiuosi, kad jie palaikys mus ir Lietuvos čempionate, ne tik Europos taurėje.

– Ketvirtfinalyje laukia „Valencia“. Ar dar ne per anksti apie ją kalbėti?

– „Valencia“ bus sunkus varžovas, turintis gilią istoriją. Dar turime laiko pasiruošti. Būsime pasiruošę.

– Ar prieš atvykdamas į „Rytą“ galėjote tikėtis ko nors panašaus į tai, kas vyko šiandien?

– Jei rimtai, nieko nesitikėjau, norėjau tiesiog žaisti krepšinį. Norėjau rasti klubą ir radau tiesiog puikų, kur mane nuo pirmos dienos palaiko visi aplinkiniai. Kaip jau sakiau, mėgaujuosi kiekviena akimirka. Žengiu į aikštę ir tuo mėgaujuosi. Negaliu net paaiškinti, koks esu laimingas. Džiaugiuosi, kad man visa tai vyksta šiuo metu. Negalėjau įsivaizduoti, kad viskas bus taip.

Negaliu net paaiškinti, koks esu laimingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius