-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Į žūtbūtinę kovą kylantis A.Parachouskis: „Tai bus pašėlęs trečiadienio vakaras“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienio vakarą stos į lemiamą mūšį dėl vietos Europos taurės ketvirtfinalyje. Tačiau sostinės komanda buvo per plauką nuo to, kad paskutinės „Top 16“ etapo rungtynės prieš „Monaco“ komandą nieko nebelemtų, jei ne pergalingas Arciomo Parachouskio šūvis į Belgrado „Partizan“ krepšį prieš savaitę Serbijoje.
Artiomas Parachovskis
Arciomas Parachouskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metimu iš vidutinio nuotolio vidurio puolėjas iš Baltarusijos išsaugojo „Ryto“ šansą, kurį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai bandys pagauti trečiadienį namuose. Situacija paprasta: jei vilniečiai laimi – patenka į ketvirtfinalį, jei pralaimi – sezonas Europos taurėje yra baigtas.

VIDEO: Pamatykite: „Ryto“ paskutinių sekundžių prakeiksmas baigėsi – A.Parachouskis ištraukė nuostabią pergalę Belgrade

Jau aišku, kad sėkmės atveju „Rytas“ susigrumtų su „Valencia“ komanda.

A.Parachouskis prie Vilniaus klubo prisijungė gruodį ir iškart tapo milžiniška jėga. Baltarusis renka po 20,2 naudingumo balo per susitikimą ir „Top 16“ etape užimą trečiąją vietą tarp visų krepšininkų.

„Centras“ pelno po 14,4 taško, atkovoja po 8,2 kamuolio ir blokuoja po 1,2 metimo.

„Visi supranta situaciją. Turime išlikti susikoncentravę ir gerai pasiruošti psichologiškai. Jei esi pasirengęs – pasirodysi gerai“, – oficialiai Europos taurės svetainei sakė A.Parachouskis.

Visi supranta situaciją

– Arciomai, ar gali prisiminti, kas nutiko toje atakoje, kai pataikei lemiamą metimą Belgrade?

– Aš net nepamenu, ar mes turėjome minutės pertraukėlę? Ai, taip, mes turėjome ją. Likus apie 10-čiai sekundžių, bandėme žaisti du prieš du, kad Chrisas Krameris galėtų įkirsti po krepšiu. Tačiau jų aukštaūgis išsikeitė ir Chrisas prametė. Bandžiau pataisyti metimą, nepavyko ir turėjome vėl išsimesti kamuolį iš užribio.

Tiesiog darėme įprastą derinį. Pastačiau užtvarą DJ Seeley ir mane dengęs žmogus nubėgo su juo, o aš likau visiškai laisvas. Chrisas perdavė man kamuolį, o aš mečiau, nes buvo likusios vos 2,7 sekundės. Pataikiau metimą, kuris galbūt nėra man įprastas, nes niekad nemetu lemiamu momentu.

Tai buvo pirmas pergalę lėmęs metimas mano karjeroje ir mes laimėjome tokias svarbias rungtynes. Nugalėjome juos tokioje atmosferoje ir jausmas buvo fantastiškas.

Tai buvo pirmas pergalę lėmęs metimas mano karjeroje ir mes laimėjome tokias svarbias rungtynes

– Prisijungei prie komandos gruodį ir puikiai įsiliejai. Kaip pavyko iki tol išlaikyti gerą formą?

– Buvo šiek tiek sunku likti geros formos. Rugsėjį žaidžiau rinktinėje, atvykau į Vilnių treniruotis su individualiais treneriais: įgūdžių, jėgos ir kondicijos. Tada išvykau atgal į Minską, treniravausi su vietos klubu „Tsmoki“.

Esu jiems dėkingas už galimybę išlaikyti formą ir jausti krepšinio ritmą. Tada „Rytas“ surado mane, o aš juos! Pasirašiau sutartį, atvykau ir tikrai gerai prisitaikiau, tačiau tikrai turiu labai gerus komandos draugus. Mūsų treneriai yra labai paslaugūs.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis

Buvo lengvas procesas, galbūt todėl ir žaisti sekasi gerai. Buvau išalkęs krepšinio, pasiruošęs.

– Rokas Stipčevičius atvyko daugmaž panašiu metu. Kaip svarbu buvo „Rytui“ prijungti du patyrusius žaidėjus?

– Jis yra labai patyręs vaikinas, daug metų žaidęs Italijoje ir Europos taurėje. Jis taip pat yra labai malonus, orientuotas į komandą, įnešantis daug pozityvios energijos.

Jis dažnai pasako visiems, kur kas turi stovėti ir panašiai. Dažnai su juo kalbu, nes jis yra įžaidėjas, o mes bandome jam padėti.

Jo patirtis yra didžiulis pliusas komandai, kurią turime tikrai gerai subalansuotą.

– Žaisite lemiamas rungtynes prieš „Monaco“. Koks jausmas yra žaisti tokį išlikimo mačą?

– Jausmas puikus. Tai mirk arba gyvenk rungtynės! Tokios rungtynės parodo, koks žaidėjas esi. Privalai atiduoti 100 procentų jėgų, o gal net ir daugiau. Jei laimi – patenki toliau, jei pralaimi – krenti. Visi yra motyvuoti, net nereikia sakyti, kodėl. Visi supranta situaciją. Turime būti susikoncentravę ir psichologiškai pasirengę.

Jausmas puikus. Tai mirk arba gyvenk rungtynės!

– Monake pralaimėjote penkiais taškais. Ką reikia padaryti, kad šįkart juos nugalėtumėte?

– Žinote, tai buvo keistos rungtynės. Pamenu, kad mes žaidėme lėtai, varžovai irgi nebuvo super greiti.

VIDEO: Pamatykite: audringai rungtynes pradėjęs „Rytas“ pabaigoje palūžo prieš „Monaco“

Vienu metu rezultatyvumas buvo labai mažas. Tam, kad juos nugalėtume, turėsime gerai dirbti gynyboje. Suprantame, kad jie turi gerus, atletiškus žaidėjus, kuriems turėsime parodyti geriausią savo versiją. Manau, kad tą galime padaryti.

Jau esame pademonstravę, kad galime gerai sužaisti prieš gerus klubus. Būsime pasiruošę, tikrai. Nereikia ieškoti kažko papildomo, kad parodytum viską. Sunkiai dirbsime dėl šios pergalės.

– Eldeminas Kikanovičius ir jūs esate du geriausi ir labiausiai patyrę „centrai“ turnyre. Ar laukiate šios akistatos?

– Pirmiausia, aš tiesiog turiu žaisti savo žaidimą. Neturiu daryti kažko papildomo ar nereikalingo, reikia tiesiog būti savimi ir gerai gintis. Jis yra geras žaidėjas, žaidžia gerą sezoną, yra galbūt geriausias taškų rinkėjas savo komandoje.

„Monaco“, manau, stengsis žaisti per jį, todėl gynyboje turėsiu daug dirbti. Noriu pasirodyti kaip įmanoma geriau ir, žinoma, jį sustabdyti, priversti jį dirbti abiejose aikštės pusėse. Kaip viskas pavyks – pamatysime rungtynių pabaigoje.

Tai bus pašėlęs trečiadienio vakaras.

– Pačiam tenka žaisti su vienu iš geriausių jaunųjų lietuvių Martynu Echodu. Kokį jis palieka įspūdį?

– Jis turi potencialo, yra mobilus žaidėjas. Jis gali šokti, yra atletiškas ir dar labai jaunas. Jam reikia laiko tobulėti, tačiau jau dabar jis puikiai žaidžia. Manau, kad jis yra gerame kelyje, gauna daug minučių geroje komandoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas

– Ką tau reikštų, jei „Rytas“ patektų į ketvirtfinalį ir kokia yra sirgalių reikšmė tokiose rungtynėse?

– Žinoma, mums būtų itin svarbu patekti į kitą etapą. Jaučiame, kad galime tai padaryti, o mūsų sirgaliai palaiko mus bet kokius atveju. Turime puikų palaikymą, turėjome jį net tada, kai dukart apmaudžiai pralaimėjome prieš ALBA.

Jie mums skandavo, palaikė mus, rašė žinutes ir sakė, kad visada mumis tiki. Tai girdėti yra labai malonu, nes tikrai nedaug komandų turi sirgalius, kurie gali pasigirti tokio lygio palaikymu.

Patekimas į ketvirtfinalį būtų svarbus tiek mums, tiek miestui, norime būti tarp 8 geriausių turnyro komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius