Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 21

17 taškų pranašumą išbarstęs „Rytas“ krito po netaiklaus metimo paskutinę sekundę

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai pirmavo 17 taškų antrajame kėlinyje, tačiau klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse Vokietijoje jie užstrigo po didžiosios pertraukos ir 63:65 (16:13, 19:13, 12:21, 16:18) pralaimėjo Frankfurto „Skyliners“ komandai. Tai reiškia, kad vilniečiai nebepakils aukščiau ketvirtosios vietos Europos taurės turnyro D grupėje.
Evaldas Kairys
Evaldas Kairys / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Gera pradžia nėra pusė darbo.

Tuo trečiadienio vakarą įsitikino Vilniaus „Rytas“, kai po veržlios pradžios (30:13) ėmė klaidžioti ir nerado tako, kuris išvestų iš rūko Frankfurte.

Nors Eimantas Bendžius tritaškiais šūviais likvidavo 8 taškų skirtumą rungtynių pabaigoje, paskutinės sekundės susiklostė nepalankiai svečiams, ypač vidurio puolėjui Evaldui Kairiui.

„Skyliners“ įžaidėjas Trae Bellas-Hayesas išprovokavo prasiveržimu E.Kairio pražangą likus 3,6 sek. ir pataikęs abi baudas išvedė šeimininkus dviem taškais į priekį.

Po dviejų minučių pertraukėlių kamuolys iš užribio atiteko į prie tritaškio stovėjusio E.Kairio rankas. „Ryto“ vidurio puolėjas galingai prasiveržė, bet metimas nuo lentos kairiąja ranka per varžovą buvo netikslus.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 14, Mindaugas Girdžiūnas 13, D.J.Seeley 9, Arnas Butkevičius 8, Martynas Echodas 7, Evaldas Kairys 6, Dominique'as Suttonas ir Rokas Stipčevičius po 3.

„Skyliners“: Trae Bellas-Hayesas ir Jasonas Clarkas po 14, Quantezas Robertsonas 12, Erikas Murpy 10.

Tik šešioliktą vietą Vokietijos lygoje užimanti „Skyliners“ komanda antrą kartą įveikė „Rytą“ ir pasiekusi penktą pergalę užsitikrino trečią poziciją grupėje, kurioje aiškūs lyderiai yra Malagos „Unicaja“ ir Kazanės UNIKS.

„Rytas“ su trimis pergalėmis per aštuonis mačus lieka ketvirtas D grupėje.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai turės bandyti apginti šią poziciją, garantuojančią paskutinį bilietą į kitą etapą, likusiose mačuose su grupės autsaideriais: Italijoje dar reikės žaisti su Turino „Fiat“, o namie – su Baro „Mornar“.

D grupės lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. UNIKS 6 1
2. Malagos „Unicaja“ 6 1
3. „Skyliners“ 5 3
4. Vilniaus „Rytas“ 3 5
5. Baro „Mornar“ 2 5
6. Turino „Fiat“ 0 7

Praėjusį mėnesį „Rytas“ gavo skaudžią pamoką, kai pralaimėjo Vilniuje Vokietijos ekipai 61:70.

Atsakomosios dvikovos Frankfurte svarbiausius įvykius sekite mūsų portale:

Ketvirtasis kėlinys

E.Kairys prasiveržė ir metė kairiąja ranka, bet nepataikė – pralaimėjimas 63:65.

D.Adomaitis paprašė minutės pertraukėlės, tada jos paprašė ir G.Herbertas.

Likus 3,6 sek. Vokietijos klubo įžaidėjas T.Bellas-Hayesas prasiveržė ir išprovokavo E.Kairio pražangą. Jis pataikė abi baudas – 63:65.

Likus žaisti 23 sek. E.Bendžiaus fantastiškas tritaškis! Kamuolys pasisukiojo aplink lanką, tarsi svarstydamas ką daryti, bet įkrito – 63:63!

39 min. E.Bendžiaus svarbus tritaškis! 60:63 likus žaisti lygiai minutę.

36 min. E.Bendžius pataikė tritaškį, bet E.Kairys vėl nebesulaiko E.Murphy. Suomijos rinktinės natūralizuotas amerikietis tritaškiu siunčia vilniečius vėl į prastą padėtį – 55:60.

35 min. Šeimininkų snaiperis B.Heslipas įsišaudė. Po jo tritaškio „Rytas“ atsilieka nuo šešioliktą vietą Vokietijos lygoje užimančios ekipos jau 49:57.

33 min. Vilniečių veiksmuose vis daugiau susikaustymo. Net R.Stipčevičius įteikė kamuolį vokiečiams. „Rytas“ atsilieka 49:52.

31 min. Pernelyg daug gerų progų metimams neišnaudoja vilniečiai. Net E.Bendžius šaudo iš sau patogių padėčių pro šalį. „Rytas“ pataikė 4 tritaškius iš 14 kol kas.

Trečiasis kėlinys

30 min. Klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse 47:47 po trijų kėlinių.

27 min. „Ryto“ gynėjai vėluoja, o tai lemia, kad šeimininkai jaučiasi vis laisviau. „Rytas“ antrą kartą per mačą atsilieka 43:44. Tai reiškia, kad 17 taškų persvara iššvaistyta per pusantro kėlinio.

24 min. „Skyliners“ treneris G.Herbertas buvo nubaustas technine pražanga už replikas, bet trečiajame kėlinyje daugiau rūpesčio D.Adomaičio veide. Jis prašė minutės pertraukėlės, kai persvara sumažėjo 38:34.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gordonas Herbertas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gordonas Herbertas

22 min. D.Suttonas tik dabar pelnė pirmuosius taškus. Po „Ryto“ amerikiečio metimo sekė ir dvi rezultatyvios šeimininkų atakos. 37:30 vis dar „Ryto“ naudai.

Antrasis kėlinys

„Rytas“ vėl per kėlinį praleido tik 13 taškų, o gera gynyba lemia apčiuopiamą persvarą – 35:26.

Per pirmuosius kėlinius „Ryto“ spąstai veikia, šeimininkai taškus renka labai sunkiai, o Vilniuje siautėjęs E.Murphy šįkart tepelnė 2 taškus. Naudingiausias iki pertraukos svečių žaidėjas yra A.Butkevičius, jau perėmęs 4 kamuolius.

„Rytui“ daugiausiai taškų pelnė M.Girdžiūnas – 7, A.Butkevičius – 6, D.J.Seeley – 6.

„Skyliners“: T.Bellas-Haynesas ir Q.Robertsonas po 8.

19 min. Dar vienas šeimininkų tritaškis lekia pro šalį. Vilniuje tolimais metimais „Rytą“ sušaudę Frankfurto krepšininkai savo arenoje kol kas pataikė tik du tritaškius iš 11. Tai padeda „Rytui“ pirmauti 33:24.

16 min. Išsijudino ir „Skyliners“. Dabar jau vilniečiai gavo atkarpą 0:9, o jų pranašumas sumenko iki 30:22.

14 min. „Ryto“ spurtas buvo 14:0. Per jį A.Butkevičius perėmė kamuolį 4 kartus! 30:13.

13 min. „Rytas“ siaučia Frankfurte. Atkarpa jau 12:0, kai R.Stipčevičius ir E.Bendžius pridėjo po tritaškį. O rezultatas 28:13 verčia baksnoti pirštu savo žaidėjus „Skyliners“ trenerį G.Herbertą ir paprašyti jau antros minutės pertraukėlės per tris minutes.

11 min. Per 48 sekundes vilniečiai tris kartus perėmė kamuolį! Visus kartus jie pelnė lengvus taškus, o trečią kartą tai padarė dar ir efektingai – tai A.Butkevičius įgrūdo kamuolį dviem rankomis. „Rytas“ nurūko 22:13.

Pirmasis kėlinys

10 min. 16:13 „Rytas“ pirmauja po pirmojo kėlinio. Vilniečių gynyba kol kas veikia labai tvarkingai. Galima sakyti, kad tai vokiška tvarka.

10 min. Oho, koks E.Kairio prasiveržimas. Vidurio puolėjas per pusę aikštės su kamuoliu nulėkė pro šeimininkus ir buvo sustabdytas tik pražanga – 16:11 svečių naudai.

9 min. „Ryto“ sirgalių grupelė ėmė šokinėti Frankfurte, kai M.Girdžiūnas pataikė sudėtingą tritaškį – 14:9.

7 min. Smagi atmosfera Frankfurto arenoje, o vilniečiai ten jaučiasi irgi gerai, itin atsargiai ginasi, prižiūrėdami varžovų metikus. Nors krepšinis kol kas nėra patrauklus, nors stringa D.Suttonas, „Rytas“ pirmauja 11:9.

4 min. M.Echodas energingai įsijungė į žaidimą – jo dvitaškis ir papildoma bauda išvedė vilniečius į priekį – 5:3.

3 min. M.Girdžiūnas dvitaškiu pelnė pirmuosius „Ryto“ taškus – 2:3.

„Ryto“ starto penketas: Mindaugas Girdžiūnas, D.J.Seeley, Deividas Sirvydis, Dominique'as Suttonas, Evaldas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius