Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 02

Kokia yra „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ situacija kovoje dėl Europos taurės „Last 32“?

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos trečiadienį stoja į kovą aštuntose Europos taurės grupių varžybų etapo rungtynėse. Susitikimų svarba abiems Lietuvos klubams yra skirtinga – vilniečiai jau klysti nebegali, o klaipėdiečiams tai dar ne mirk-gyvenk rungtynės.
Rungtynių akimirka
Aurimas Jasilionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

E grupėje vienintelė kelialapį jau užsitikrinusi komanda yra „Zenit“, o „Avtodor“ klubas tai gali padaryti trečiadienį įveikdamas „Lietuvos rytą“.

Kiek kartų „Lietuvos rytas“ dar gali pralaimėti? Sunkus klausimas, mat atsakymas labai priklauso nuo „Olaj“ ir „Bešiktaš“ sėkmės.

Bent vieną sykį kažkuri šių komandų tikrai pralaimės, nes 9-ajame ture jos žais tarpusavyje. Taigi viena ekipa iš „Olaj“ ir „Bešiktaš“ teoriškai gali turėti daugiausia 6, o kita 5 – pergales. Jei taip nutiktų, vilniečiai pralaimėjimų patirti nebegali.

Tiesa, tiek „Olaj“, tiek „Bešiktaš“ dar žais su grupės lyderiu „Zenit“, tad galime tikėtis nesėkmių.

Nors ir pripratome prie „Lietuvos ryto“ nesėkmių, tačiau jie vis dar yra savo likimo kalviai. Pakanka iškovoti likusias tris pergales prieš „Avtodor“, „Zenit“ ir PAOK.

„Lietuvos rytą“ gelbėja ir tai, kad jie turi tarpusavio rungtynių pranašumą tiek prieš „Olaj“, tiek prieš „Bešiktaš“. Komandoms surinkus vienodai pergalių, pirmiausia bus atsižvelgiama į tarpusavio rungtynes.

Taigi 8-asis turas „Lietuvos rytui“ dar nėra visiškai „mirtinas“, tačiau jų pralaimėjimas bei „Bešiktaš“ ir „Olaj“ pergalės įstumtų Vilniaus klubą į nepavydėtiną situaciją, kai nesi savo likimo kalvis.

E grupė
Vt. Komanda Perg. Pral. Tšk. sant.
1. Sankt Peterburgo „Zenit“ 6 1 +65
2. Saratovo „Avtador“ 5 2 +70
3. Solnoko „Olaj“ 3 4 -31
4. Stambulo „Bešiktaš“ 3 4 -36
5. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 2 5 4
6. Salonikų PAOK 2 5 -72

F grupėje ​„Galatsaray“ taip pat jau užsitikrino kelialapį į „Last 32“ etapą. 

8 turo rezultatai:

„Nižnij Novgorod“ – AEK 86:79

„Hapoel“ – „Galatasaray“ 86:82

Antradienio „Hapoel“ pergalė prieš lyderį klaipėdiečių kelią pasunkino. Jeigu „Hapoel“ ekipa būtų pralaimėjusi, „Neptūnui“ trečiadienio rungtynėse su „Krasnyj Oktiabr“ būtų pakakę pergalės.

Dabar abi ekipos vis dar gali surinkti vienodai pergalių, o tokiu atveju į kitą etapą patektų tarpusavio susitikimuose pranašumą turintis Izraelio klubas.

Dvi pergalės „Neptūnui“ atvertų duris į kitą etapą nesižvalgant į kitų komandų rezultatus. Jeigu „Hapeol“ pralaimės nors kartą per likusius du susitikimus, „Neptūnui“ kelias atsivertų ir laimėjus bent vieną sykį.

F grupė
Vt. Komanda Perg. Pral. Tšk. sant.
1. Stambulo „Galatasaray“ 6 2 +61
2. Žemutinio Naugardo
„Nižnij Novgorod“
5 3 +15
3. Klaipėdos „Neptūnas“ 4 3 -4
4. Atėnų AEK 4 4 -11
5. Jeruzalės „Hapoel“ 3 5 -19
6. Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ 1 6 -42

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius