Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 30

Kurtinaitis: mūsų situacija geresnė nei „Benneton“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai netrukus ateis lemiamų kovų metas Europos taurės turnyre, tačiau ekipos treneris Rimas Kurtinaitis džiaugiasi, jog dvikovoms pasiruošti sostinės klubas turėjo pakankamai laiko.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Šarlerua „Spirou“ 77:56
R.Kurtinaitis labiausiai norėtų, kad Turine teisėjavimas būtų objektyvus ir teisingas visoms komandoms. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kalbėdamas apie artėjantį Europos taurės ketvirtfinalį, vilniečių strategas išskyrė komandinį Trevizo „Benetton“ ekipos žaidimą, tačiau, pasak jo, rungtynės bus vienos, todėl per jas gali nutikti netikėtų dalykų.

Iki svarbiausių sezono rungtynių liko vos kelios dienos. Kokia padėtis komandoje? Kaip jaučiasi žaidėjai?

Per rungtynes su „Sakalais“ Milko Bjelicai buvo prakirsta nosis, bet tikiuosi, jog lūžio nebus. Visi kiti žaidėjai yra sveiki, visi pasiruošę ir nekantriai laukia lemiamų varžybų.

Turbūt jau ne kartą žiūrėjote vaizdajuostes su Trevizo „Benneton“ komandos žaidimu. Ką galite pasakyti apie šią komandą?

„Benneton“ yra ekipa, kuri demonstruoja labai komandinį krepšinį, nors savo gretose turi tokį žaidėją kaip Gary Nealas ir labai gerą trečią numerį, kuris yra gana rezultatyvus Italijoje ir Europos taurėje. Jis vidutiniškai pelno po 18 taškų. Komanda yra labai gerai sukomplektuota, turi gerą trenerį, kuris turi didelę patirtį. Ne veltui jis yra pripažintas šių metų Europos taurės geriausiu strategu. Bus sudėtinga, tačiau manau, kad mūsų situacija yra šiek tiek geresnė, nes ši savaitė mums nebuvo itin įtempta. Po rungtynių su „Šiauliais“ turėjome gerą laikotarpį pasiruošti dvikovai su italais, būtent tai ir darėme. Bus sunku, nes tai yra viena geriausių komandų, kuri gali žaisti finale ir iškovoti taurę. Tačiau bus vienos rungtynės, o per jas būna visko.

Kokią įtaką rungtynėse Turine turės namų sienos?

Didesnę įtaką turės ne namų sienos, o teisėjavimas. Nenoriu, kad teisėjavimas padėtų mums arba priešininkams. Noriu, jog būtų objektyvus ir vienodas abiem komandoms. Būna, jog kartais vienodo stiliaus pražangas vienai komandai švilpia, kitai – ne. Tada labai sudėtinga. Tai bus finalo aštuonetas, kurį stebės daug agentų, specialistų, todėl teisėjai savo darbą turės atlikti gerai.

Rungtynes su „Sakalais“ stebėjo Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas. Ar nebuvo papildomo spaudimo?

Spaudimo nejaučiau. Jis dabar keliauja, turi truputį laiko, nes su Rygos ASK komanda iškilo problemų. Jis klausinėja apie „Lietuvos ryto“ žaidėjus, kaip jie žaidžia, kokia jų sportinė forma. Toks yra pagrindinio Lietuvos rinktinės trenerio darbas, o jis jį atlieka puikiai.

Pirmasis Europos taurės simbolinis starto penketas
PozicijaKrepšininkasKlubas
ĮžaidėjasChuckas EidsonasVilniaus „Lietuvos rytas“
Atakuojantis gynėjasKelly McCarty Maskvos srities „Chimki“
Lengvasis krašto puolėjasBoštjanas NachbarasMaskvos „Dinamo“
Sunkusis krašto puolėjasMarko BaničiusBilbao „iurbentia“
Vidurio puolėjasTodoras Gecevskis „Zadar“

Antrasis Europos taurės simbolinis starto penketas
PozicijaKrepšininkasKlubas
ĮžaidėjasKhalidas el AminasMariupolio „Azovmaš“
Atakuojantis gynėjasTravisas HansenasMaskvos „Dinamo“
Lengvasis krašto puolėjasGary NealasTrevizo „Benetton“
Sunkusis krašto puolėjasSandro NicevičiusTrevizo „Benetton“
Vidurio puolėjasMattas NielsenasValensijos „Pamesa“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius