Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 01

„Lietuvos ryto“ misija Jeruzalėje – sustabdyti A.Stoudemire'ą ir nepaleisti ketvirtfinalio

Vilniaus „Lietuvos ryto“ trečiadienį laukia svarbus mūšis Europos taurėje. Jeruzalėje vilniečiai susitinka su Amar'e Stoudamire'o „Hapoel“ ekipa. Tomo Pačėso auklėtiniai šią savaitę negali nei užsitikrinti vietos ketvirtfinalyje, nei jos prarasti, tačiau pralaimėjimas rimtai aptemdytų „Lietuvos ryto“ galimybes.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Europos taurė I „Hapoel“ – „Lietuvos rytas“ I 20:15 val. I Jeruzalė

„Lietuvos ryto“ komandos vyr. treneris Tomas Pačėsas pabrėžė, kad Europos taurės „Top 16“ grupės mače prieš Jeruzalės „Hapoel“ jo auklėtiniai turės sulaikyti varžovų lyderį Curtį Jerrelsą bei neleisti pajausti žaidimo puolėjui Amare'ui Stoudamire'ui.

„Manau, pirmose rungtynėse didžiausia problema buvo tempo ir ritmo kontroliavimas. Bus labai sunku vėl taip pat gerai žaisti pirmoje susitikimo dalyje, nes „Hapoel“ savų žiūrovų akivaizdoje rungtyniauja užtikrintai.

Pagrindinis mūsų tikslas – sulaikyti varžovų įžaidėją C.Jerrelsą ir neleisti jam įsisiautėti. Amerikiečio rankose – visas „Hapoel“ žaidimas, jis daug rizikuoja ir mėgsta atakuoti krepšį“, – kalbėjo treneris.

Anot T.Pačėso, vis didesnę grėsmę varžovų gynybai pradeda kelti ir garsusis puolėjas A.Stoudamire'as.

VIDEO: „Lietuvos rytas" išvyko į Jeruzalę

„Turėsime apriboti varžovų snaiperių žaidimą, dabar geresnę sportinę formą demonstruoja ir A.Stoudamire'as, kuris keleriose rungtynėse pelnė po dvidešimt taškų.

„Hapoel“ gretose – daug patyrusių krepšininkų. Tai – T.Petersonas, Y.Halperinas, L.Eliyahu, T.Kinsey, M.Hairstonas. Manau, kad Europos taurėje Jeruzalės komanda žaidžia daug geriau nei Izraelio čempionate, nes neprivalo aikštėje vienu metu laikyti du krepšininkus su šios šalies pasu.

Mes esame fiziškai ir emociškai pasiruošę, svarbiausia – turėsime laikytis rungtynių plano“, – sakė T.Pačėsas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Sausio 4 dieną Vilniuje „Hapoel“ šventė pergalę 80:76.

Šįkart vilniečiams pergalė itin reikalinga, nes Sankt Peterburgo „Zenit“ taip pat turi dvi pergales ir pretenduoja į ketvirtfinalį.

Tačiau Jeruzalės ekipai pergalė atvertų kelią į kitą etapą. Jeigu kitose rungtynėse „Zenit“ patirtų pralaimėjimą prieš „Nižnij Novgorod“, Izraelio klubas dar ir užsitikrintų pirmąją vietą grupėje.

Kad ir kaip pasibaigtų kova Izraelyje, paskutiniame ture Vilniuje „Lietuvos ryto“ lauks lemiamos rungtynės su Sankt Peterburgo klubu.

Vieta Komanda Rungt. Perg. Pral.
1. „Hapoel“ 4 3 1
2. „Lietuvos Rytas“ 4 2 2
3. „Zenit“ 4 2 2
4. „Nižnij Novgorod“ 4 1 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius