Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Manny Harriso pasirinkimą apgynęs Dainius Adomaitis atskleidė: naujokų nebus

Dainius Adomaitis suka galvą ne tik dėl artėjančios dvikovos Europos taurėje su Frankfurto „Skyliners“. Treneriui daug klausimų kyla dėl žaidėjų traumų, tačiau Vilniaus „Ryto“ vedlys atskleidė, kad aukštaūgio, kurio buvo ieškota anksčiau, artimiausiu metu tikėtis nereikėtų.
Dainius Adomaitis ir Manny Harrisas
Dainius Adomaitis ir Manny Harrisas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienį į Lietuvos sostinę atvyksta anksčiau nečiupinėtas Frankfurto „Skyliners“ klubas, kuris Vokietijos lygoje pasirodymą praėjusiais metais baigė ketvirtfinalyje, kai serijoje iki trijų pergalių 2:3 nusileido būsimam čempionui Miuncheno „Bayern“.

Klubo dvidešimtmetį kitais metais švęsiantys vokiečiai per istoriją iškovojo tris titulus: Vokietijos taurę 2000-siais, laimėjo šalies čempionatą 2004-siais ir FIBA Europos taurę 2016-siais.

Šiame Europos taurės sezone Frankfurto ekipa 88:85 palaužė Turino „Fiat“, tačiau antrose rungtynėse net 64:91 krito prieš „Ryto“ jau patiestą Malagos „Unicaja“.

Kol kas pirmaisiais smuikais „Skyliners“ gretose griežia legionieriai: kanadietis Brady Heslipas renka po 17,5 taško, jam geriausiai talkina po 14,5 renkantis amerikietis Erikas Murphy. Kitas amerikietis Jasonas Clarkas išdalina po 6 rezultatyvius perdavimus per susitikimą.

D.Adomaitis mače su vokiečiais versis be traumuotų Chriso Kramerio ir Margirio Normanto, tačiau galbūt ryškesnį vaidmenį jau galės vaidinti klausimų keliantis naujokas M.Harrisas.

– Treneri, kokia komanda yra „Skyliners“? Kokios, anot jūsų, yra jų stipriosios pusės? – žurnalistai paklausė Dainiaus Adomaičio.

– Tai – pavojinga komanda. Jie daug atakų daro pirmoje fazėje, per pirmas 6-8 sekundes, turi žaidėjų, kurie, atsikovoję kamuolį, gali labai greitai pereiti aikštelę ir patys užbaigti arba paduoti metikams, tokiems kaip Heslipas. Aišku, didžiausia jų persvara ta, kad treneris jau šeštą sezoną dirba komandoje, tad sistema yra aiški, yra žaidėjai, kurie žaidžia ilgą laiką komandoje ir jie tikrai neblogai žaidžia kartu.

– Didelis „Skyliners“ pralaimėjimas Malagoje parodo lygių skirtumą ar tiesiog „Unicaja“ gerai pasinaudojo varžovų silpnybėmis?

– Dar pirmame ketvirtyje „Skyliners“ buvo priekyje, bet po to Malaga tikrai gerai išnaudojo situacijas prie tritaškio linijos, gerai pataikė. Ten, kur varžovai rizikavo, jie labai gerai baudė.

– Sakėte, kad po rungtynių su „Unicaja“, „Žalgiriu“ ir UNIKS bus galima matyti, ko labiausiai trūksta „Rytui“. Kokie yra pagrindiniai jūsų galvos skausmai dabar?

– Galvos skausmai didžiausi yra dėl traumų, nes kiekvienos rungtynės kainavo kažkurį žaidėją. Blogiausia, kad tai buvo vienos pozicijos žaidėjai, kaip Chrisas Krameris, Margiris Normantas. Džiaugiamės, kad Chriso progresas yra geras, gijimas vyksta pagal planą. Kantriai jo laukiam. Blogiausia, kad susiaurėjo rotacija, kai kurie žaidėjai žaidžia per daug minučių. Treniruočių procesas buvo truputį ne toks, kokio norėjom.

– O kada galima tikėtis Chriso Kramerio sugrįžimo?

– Gyvenam diena iš dienos. Krūviai yra didinami, dirba gydytojai. Kol kas jokių blogų žinių negauname kitą dieną. Viskas eina žingsnis po žingsnio, žiūrėsim. Gal šį savaitgalį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Kaip sekasi Manny Harrisui įsilieti į komandą?

– Gerai, dabar grįžom į salę šią savaitę ir galim normaliai treniruotis. Jis įsiliejo į rotaciją, tai treniruočių procesas yra geresnis automatiškai. Jo pastangos yra geros, po truputį įeina, mokosi sistemos, ką reikia daryti, kokios yra atsakomybės. Viskas – žingsnis po žingsnio.

– Kalbama, kad M.Harrisas yra labai individualus žaidėjas, daug gali kurti vienas prieš vieną. Ar nematot kažkokių kabliukų, kad jis gali neįsilieti į komandinį žaidimą?

– Manau, kad jūs geriau žinot, jūs jau nusprendėt, kad jis sugriaus žaidimą, kiek mačiau pagal antraštes. Ne. Mes žinome jo stiprybes, silpnybes. Jis gerai supranta, koks jo vaidmuo yra. Užtruks laiko tą suprasti iki galo. Jis tikrai yra individualiai stiprus žaidėjas, vienas prieš vieną jis gali apžaisti kiekvieną priešininką, bet mums jis reikalingas ir kaip toks, kuris kuria kitiems. Tą akcentuojame, žiūrėsime, kaip jam seksis.

Manau, kad jūs geriau žinot, jūs jau nusprendėt, kad jis sugriaus žaidimą, kiek mačiau pagal antraštes

– Deividas Sirvydis, iškritus žaidėjams, užėmė jų vietą. Ar tikėjotės, kad jis gali tapti ir lyderiu kai kuriose rungtynėse?

– Taip, tikrai tikėjomės. Matėme jį per draugiškas rungtynes. Labiausiai gaila, kad jis buvo iškritęs tas pora savaičių dėl neaiškios rankos traumos. Gaila dėl to, bet nieko negali pakeisti. Dabar jis grįžo, yra sveikas. Jis bus rotacijoje. Visada sakau, kad jaunų žaidėjų progresas labai džiugina.

– Vaidas Čeponis vakar sakė girdėjęs iš savo šaltinių, kad „Rytas“ bent artimiausiu metu neieškos „centro“. Ką galit pasakyti apie tokius gandus?

– Klauskite Vaido Čeponio (šypsosi).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Kodėl buvo rinktasi įsigyti M.Harrisą, o ne aukštą žaidėją, nes klubas lyg ir teigė, kad ieško aukštų žaidėjų?

– Bet jūs matėte, kokia buvo situacija? Mums reikia reaguoti į situaciją, kurią turime. Pas mus Farrellas išvyko dėl asmeninių problemų, Chrisas Krameris gavo traumą, Margiris Normantas gavo traumą. Kad galėtume treniruotis penki prieš penkis, įsitraukėme Karolį Giedraitį. Faktas, kad ieškojome didelio, jau kaip ir turėjome susiradę, bet teko priimti kitokį sprendimą. Ir manau, kad jis yra logiškas. Kartais taip yra.

Faktas, kad ieškojome didelio, jau kaip ir turėjome susiradę, bet teko priimti kitokį sprendimą

– Sakote, kad „ieškojote“, tai galima suprasti, kad nebeieškote?

– Labai gaila, kad Marekas Blaževičius, žaisdamas su „Žalgirio“ dubleriais, gavo traumą nelemtą. Tikrai norėjome ir jam duoti šansų, turime Norbertą Gigą, kuris po traumos grįžo. Norisi pasižiūrėti, ką jie gali duoti. Šiuo metu tikrai mes nieko... Žiūrim, stebim rinką, matome situaciją, bet šiuo metu nesiruošiame pasirašyti su jokiu žaidėju, žaisime tokia sudėtimi, kokią turime.

VIDEO: Įtemptas „Ginčas“: „Ryto“ naujokas – skandins ar iškels aukščiau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius