Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 02

Naujas „Ryto“ lyderis jaučiasi tvirtai prieš andalūzišką koridą

Būdamas Ispanijos krepšinio žinovu Eimantas Bendžius ramiai laukia didžiojo išbandymo ir pirmųjų savo taškų Europos taurės varžybose - ten Lietuvos rinktinės krepšininko atstovaudamas „Rytas“ startuoja dvikova antradienį Vilniuje su Malagos „Unicaja“.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kol „Ryto“ vadovai ir treneriai tebesidairo krepšinio rinkoje dviejų naujokų, E.Bendžius žeria tritaškius į varžovų krepšį.

„Iš trijų oficialių mačų laimėjome tris. Tai kol kas ne taip ir trūksta, – paklaustas apie nebaigtą bendražygių komplektaciją sakė „Ryto“ puolėjas. – Aišku, dabar atėjo Europos taurės varžybos, kai treneriams labiau pasimatys, ko trūksta dabar, o ypač – likusiai sezono daliai.“

Kol Vilniaus komanda ieško dar vieno gynėjo ir aukštaūgio, E.Bendžius tyliai dirba dvejose pozicijose.

Migruodamas iš lengvojo į sunkiojo puolėjo poziciją 28 metų krepšininkas per pirmąsias trejas laimėtas LKL rungtynes rinko po 16,3 taško – daugiausiai sostinės komandoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

Tritaškių pataikymu 11 iš 17 (65 proc.) jis tikrai nedaro gėdos savo tėvui – buvusiam Klaipėdos „Neptūno“ snaiperiui Gintautui Bendžiui.

Trindamasis „Neptūno“ treniruotėse dar būdamas vaiku E.Bendžius matė, kaip uostamiesčio klube prasidėjo Arvydo Macijausko karjera, paskui nukrypusi į Vilnių ir Ispaniją.

Panašiai nuvingiavo ir E.Bendžiaus kelias, iš Vilniaus „Perlo“, „Lietuvos ryto“ per Lenkiją nukeliavus į Ispaniją, kur pastaruosius trejus metus jis tobulėjo Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ klube.

Vasarą į „Rytą“ sugrįžęs 203 cm ūgio puolėjas mikliai įsiliejo į Dainiaus Adomaičio treniruojamos komandos rotaciją, nors keičia pozicijas – kol traumą gydosi Deividas Sirvydis, vienintelį tikrą lengvąjį puolėją Arną Butkevičių papildo ir E.Bendžius, ir Dominique Suttonas.

„Aš abejose pozicijose jaučiuosi gerai, – tvirtino E.Bendžius. – Trejus metus žaidžiau trečioje pozicijoje, bet ketvirtoje irgi esu įpratęs – man nėra didelio skirtumo.“

Už E.Bendžiaus pagal rezultatyvumą „Ryto“ gretose sezono pradžioje rikiuojasi amerikiečiai – D.Suttonas pelno po 13 taškų LKL varžybose, D.J.Seeley – po 11.

E.Bendžiui patinka, jog abu klubo naujokai dera prie komandos dėl charakterio savybių.

„D.J.Seeley pažinojau iš anksčiau, nes jis rungtyniavo „Gran Canaria“ gretose Ispanijos lygoje. Žinojau, kad ir Gran Kanarijos klubas kreipia didelį dėmesį į žmogaus asmenines savybes, sutarimą su kitais žaidėjais. Žinojau, kad jis normalus vaikinas, – sakė E.Bendžius, – Dominique'as – energetinis žaidėjas. Ne tik žaidėjas, bet ir žmogus. Visada aktyvus, reiškiasi ir kalba. Bet jis taip pat gerietis.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominique Suttonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dominique Suttonas

E.Bendžiui nerūpi, kas toliau bus rezultatyviausias žaidėjas, nes viskas, kas turi prasmę, jam yra komandos pergalės.

Dėl to ir ekipos kapitono rinkimų rezultatai nenuvylė klaipėdiečio, kai garbingos pareigos žaidėjų balsais atiteko amerikiečiui Chrisui Krameriui.

„Užtat aš esu antrasis kapitonas, – sakė E.Bendžius. – Chrisas yra įžaidėjas, jo charakteris – tvirtas, jo balsas skamba ir rūbinėje, ir aikštėje, nes jis vadovauja atakoms būdamas įžaidėjas. Visi jo klauso. Nesvarbu, ar lietuvis, ar užsienietis, svarbu, kad klausytų.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

Europos taurės turnyro svetainės skaičiavimais, iki šiol E.Bendžiaus karjera tarptautinėse klubų varžybose siekia tik 4 rungtynes – dvejas Eurolygos atrankoje ir dvejas Europos taurės varžybose. Jo sąskaitoje antrajame pagal pajėgumą žemyno krepšinio turnyre nėra nė vieno taško, nes žaidžiant „Ryte“ 2012-2014 metais jam tekdavo atsarginio vaidmuo, o jo atstovaujami Lenkijos ir Ispanijos klubai rungtyniavo tik nacionalinėse pirmenybėse.

Todėl E.Bendžiui smalsu pradėti Europos taurės varžybas, kurias „Rytas“ yra laimėjęs dukart (2005 ir 2009 metais), o šios dienos varžovė „Unicaja“ – sykį (2017 metais).

„Daug gerų komandų – Kazanė, Malaga, Valensija – daug klubų, kurie žaidė Eurolygoje, o dabar rungtyniaus Europos taurės varžybose. Man ypač patinka Valensijos klubas.

„Unicaja“ irgi gerai pažįstu, bet man labiau patinka „Valencia“ nors pastarąjį mačą Ispanijoje ji pralaimėjo Malagai. „Valencia“ labai gerai žaidžia antrojoje sezono pusėje“, – kalbėdamas apie turnyro favoritus tris kartus Europos taurę laimėjusį Valensijos klubą išskyrė E.Bendžius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

Bet svarbiausia, kaip atrodys pats „Rytas“, per vasarą pridėjęs penkis naujus žaidėjus ir įliejęs daugiau jauno kraujo į klubo organizmą.

Nors Vilniaus klubui susidūrime su Andalūzijos klube bukmekeriai skiria buliaus, o ne įprasto koridos laimėtojo matadoro vaidmenį, E.Bandžius tiki, kad sostinės arenoje gali būti kitaip.

„Jaučiuosi vis geriau. Ir komandos charakteris ryškėja, – optimistiškai starto Europos taurės turnyre laukė E.Bendžius. – Viskas bus gerai, jei nesidalinsime lyderio marškinėlių, o žaisime krepšinį tam, kad laimėtų komanda.“

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius