-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 05

Prieš lemiamą barjerą Dainius Adomaitis mato gerus signalus

Dainius Adomaitis spėjo paguosti Artūrą Gudaitį po gniuždančios jo traumos, kuri keičia ir centro ateities planus, ir Lietuvos rinktinės braižą artėjančiame pasaulio čempionate Kinijoje. Bet Vilniaus „Ryto“ treneris nekvaršino sau galvos mintyse ieškodamas jam dublerio ir bandydamas perrikiuoti nacionalinės komandos priekinę liniją. „Dabar svarbiausios šitos rungtynės“, – „Ryto“ ir „Monaco“ mūšio išvakarėse tvirtino vilniečių strategas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Trečiadienis | Europos taurė | „Rytas“ – „Monaco“ | 19:00 | Vilnius

Aiškiau ir būti negali – viskas pastatyta ant vienerių rungtynių kortos.

Pergalės atveju, „Rytas“ po septynerių metų pertraukos grįš į Europos taurės ketvirtfinalio kovas. Pralaimėjimas sutaršys į skutelius iš dangaus nuleistą krepšinio dievo dovaną.

Vienerios rungtynės gali nuspręsti, ar „Rytas“ galės laikyti savo sezoną geresniu nei pernai.

Žvaigždės danguje ir visi logikos dėsniai rodo, kad „Rytui“ ketvirtfinalis ranka pasiekiamas.

Visose pastarosiose rungtynėse jaučiasi komandos susitelkimas. Žinome, kokios rungtynės mūsų laukia ir kokia jų atsakomybė.

„Monaco“ ekipą užtenka įveikti vienu tašku ir kelialapis į dvejų rungtynių kautynes Valensijos koridoje ant „Ryto“ administracijos stalo.

Varžovas – įveikiamas. Nors „Monaco“ laimėjo savo grupės varžybas reguliariajame sezone, Prancūzijoje vilniečiai nusileido tik 70:75 ir dėl to galėtų kaltinti tik save, nes išleido iniciatyvą iš savo rankų.

Tada net 20 padarytų vilniečių klaidų padovanojo šeimininkams pergalę. Kita vertus, tada „Ryto“ atakų dar neorganizavo Chrisas Krameris, kuris grįžo į rikiuotę ir demonstruoja žaidimo augimą – Belgrade jau rinko 20 naudingumo balų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Maža to, svečiai į Vilnių atvyksta be dviejų svarbių branduolio žaidėjų: 11 taškų, 5,2 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus rinkusio Paulo Lacombe'o bei 9,3 taško vidurkį turėjusio Geraldo Robinsono.

Kai „Monaco“ pralaimėjo dvejas pastarąsias Europos taurės rungtynes, tai „Rytas“ užsiaugino sparnus po Arciomo Parachouskio stebuklo Belgrade.

„Siemens“ areną trečiadienio vakarą kaitins rekordinės šį sezoną tribūnos Europos taurės turnyre.

Vos tik klubas paskelbė akciją lemiamam mūšiui, sostinės žiūrovai išpirko pusantro tūkstančio bilietų ir parodė rimtus ketinimus užpildyti „Siemens“ tribūnas sklidinai.

Bet „Rytui“ įsirašyti pergalę į savo sąskaitą anksčiau laiko būtų didžiausia klaida. Tą gerai suvokia ir Dainius Adomaitis.

„Visose pastarosiose rungtynėse jaučiasi komandos susitelkimas. Žinome, kokios rungtynės mūsų laukia ir kokia jų atsakomybė, – žurnalistams sakė D.Adomaitis. – Kiekvienas mačas yra nauja istorija ir tai vėl bus nauja istorija, kurioje lems ne praeitis.“

– Treneri, jūs žaisite namie, prie pilnos salės, prie didelių lūkesčių ir su favoritų etikete ant nugaros. Ar komanda pasiruošusi atlaikyti tokį psichologinį spaudimą ir neperdegti?

– Manau, komanda pasiruošusi. Atmosfera gera – darbinė. Vyrai dirba gerai. Pasiruošimas vyksta pagal planą.

– Kurie žaidėjai geriausiai jaučiasi tokiomis gyvenk arba mirk sąlygomis?

– Visi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Mindaugas Girdžiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Mindaugas Girdžiūnas

– Kaip „Monaco“ ekipą paveiks Lacombe'o ir Robinsono netektys (Monake kartu pelnė 18 taškų. – aut. past.)?

– Gal tai tik apsunkina pasiruošimą, nes kai kur reikės spėlioti.

Matėme, kad jie be jų žaidžia kitaip. Faktas, kad tai du svarbūs rotacijos žaidėjai. Bet „Monaco“ šį sezoną žaidė daug mačų su vienu ar daugiau traumuotų krepšininkų, todėl tai ne pirma tokia situacija.

– „Monaco“ pagal Europos taurėje praleistus taškus užima antrą vietą (74,9 tšk.). Kokia yra prancūzų geros gynybos paslaptis?

– Jie yra patyrę. Jie verčia varžovus klysti, ką su mumis padarė Monake. Tai buvo didžiausia mūsų problema.

Jie kantrūs, ypač gynyboje. Agresyvūs, fiziški. „Monaco“ verčia mesti nekokius metimus.

– Komandą Monake skandino klaidos. Kaip jų nekartoti ir išvengti Vilniuje?

– Su jais žaisdami turime gerai kontroliuoti puolimo ritmą. Puolime turi būti labai susikaupę kam žaisti, kuriose situacijose ir kodėl. Kiekvienas turi išpildyti savo užduotis.

Kantrybė puolime, klaidų skaičius, jų greitas puolimas ir jų greiti taškai po atkovoto kamuolio bus svarbiausi dalykai.

– Kalbant apie žaidimo kontrolę, Chrisas Krameris praėjusiame ture sužaidė solidžiausią mačą po traumos. Kaip jam sekasi įsivažiuoti ir kaip jis keičia bendrą komandos foną?

– Manau, kiekvienam žaidėjui nėra lengva grįžti nežaidus tiek laiko. Matosi, kad ir treniruotėse atsiranda geresnis žaidimo ritmo jutimas. Tai yra įžaidėjas, kuris laiko žaidimo vadžias savo rankose. Su juo mums tikrai lengviau žaisti kontroliuojant tą ritmą.

– Ar ketinate vėl mažinti rotaciją, kaip rungtynėse Belgrade?

– Žiūrėsime pagal situaciją, rungtynių metu. Mačo planas yra vienas, bet norime įtraukti visus žaidėjus. „Monaco“ rotacija gal truputį mažesnė, todėl labai svarbu, kad kiekvienas žaidėjas įneštų maksimaliai gerą indėlį.

– Kurią komandą slėgs didesnė atsakomybė?

– Manau, abi, nes abi supranta, dėl ko žaidžiame. Mes irgi puikiai suprantame, kokios svarbos tai mačas. Ir esame tam pasiruošę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius