-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 11

Rimui Kurtinaičiui užkliuvo ir gynyba, ir pastangos, ir psichologija

„Bėgam! Bėgam!“, – trečiojo kėlinio pabaigoje savo krepšininkams rėkė Rimas Kurtinaitis. Jis nereagavo į taiklius Mindaugo Lukauskio tritaškius ar Louko Mavrokefalidžio metimą su pražanga. Treneris suprato, kad reikia ir apsiginti.
Rimas Kurtinaitis
EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau skirtumas ir toliau buvo dviženklis. Prieš rungtynes taškų lenktynių išvengti norėjęs ir varžovus į pozicinį krepšinį įgrūsti planavęs R.Kurtinaitis pralaiminėjo taktinę kovą Bilbao ekipos treneriui Carlesui Duranui.

Netaiklūs laisvi metimai ir skylės gynyboje nebuvo vienintelis dalykas, dėl kurio rėkė „Lietuvos ryto“ strategas. Kai antrą kartą sustreikavo „Siemens“ arenos švieslentė, R.Kurtinaitis šaukė ir sekretoriato darbuotojams, nors puikiai žinojo, kad technika – ne gynyba ir riksmais jos nepataisysi.

Taip baigėsi trečias kėlinys. Ketvirtajame buvo pradėjęs tirpti pranašumas, tačiau tirpo ir laikas, ir R.Kurtinaičio nervų ląstelės. Vilniečiai dar buvo sumažinę persvarą iki 4 taškų ir sugrąžinę viltį, tačiau tai ilgai netruko ir „Lietuvos rytas“ sezoną Europoje pradėjo nesėkme 83:93.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“

Sostinės ekipos strategas po rungtynių turėjo priekaištų dėl komandos energijos ir pastangų. „Padarėme daug klaidų gynyboje, prametėme daug gerų metimų“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Nors dar po susitikimo su Kauno „Žalgiriu“ strategas galėjo pasidžiaugti neblogu savo auklėtinių darbu gynyboje, po starto Europoje vėl teko kritikuoti.

„Šiandien turėjom problemų vienas prieš vieną. Nedadirbom po vieną žingsnelį, per lengvai davėm pelnyt taškus“, – skundėsi treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“

Nors prieš susitikimą R.Kurtinaitis akcentavo, kad bandys greitai bėgti mėgstančius ispanus priversti žaisti poziciškai, panašu, kad tai pakišo koją pačiam treneriui. Jo žaidėjai lėtesniame puolime atrodė susikaustę, o žaidimas visiškai nesiklijavo.

„Užstrigom su poziciniu puolimu, per lėtai judėjo kamuolys, su tokiu nepagrįstu atsargumu. Namuose turi turėt dvigubai energijos, tačiau nejaučiu to pranašumo“, – skundėsi „Lietuvos ryto“ strategas.

Žaidimas, pasak R.Kurtinaičio, pagyvėjo, kai aikštėje pasirodė net ir ne patys greičiausi Artūras Jomantas ir Mindaugas Lukauskis, taip pat pozityviai nuteikė pagaliau solidžiau sužaidęs ir 15 taškų surinkęs Jimmy Baronas.

Užstrigom su poziciniu puolimu, per lėtai judėjo kamuolys, su tokiu nepagrįstu atsargumu.

Tiesa, nepatenkinas treneris liko Beno Madgeno ir Roko Giedraičio pasirodymu. Australas per 25 minutes tesukrapštė 2 taškelius, o lietuvis per 10 minučių nepelnė nė taško ir ilgam atsisėdo ant suolo.

„Jis padarė daug klaidų, aikštėje jautėsi nejaukiai“, – apie R.Giedraičio problemas kalbėjo treneris.

R.Kurtinaitis pyko ir dėl netaiklių metimų iš po krepšio ir nuo baudų metimo linijos. „Lietuvos rytas“ prametė 8 baudas, o tai, pasak stratego, yra psichologinės problemos. Tačiau treneris akcentavo, kad negali tos įtampos nuimti prieš rungtynes pasakydamas, jog rungtynės nieko nereiškia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./EuroCup startas: „Lietuvos rytas“ - „Basket“

Treneriui ramybės nedavė ir ne pirmą kartą sustreikavusi „Siemens“ arenos technika. Po dviejų kėlinių buvo sugedusi švieslentė, neplanuota pauzė užsitęsė ir žaidėjai vėl ėjo apšilinėti.

„Tai nėra pagrindinė priežastis. Žinoma, žaidėjus nuteikinėji, užvedinėji. Bet problema buvo ne „Siemens“ arenos, o transliacijos“, – situaciją aiškino R.Kurtinaitis.

Bilbao „Basket“ treneris Carlesas Duranas džiaugėsi savo komandos pasirodymu, protingu žaidimu ir tuo, kad pavyko gerai išnaudoti situacijas, kuomet „Lietuvos rytas“ spaudė visoje aikštėje. Taip pat oponentų strategas paminėjo, jog liko patenkintas tuo, kaip judėjo kamuolys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius