Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 20

„Ryto“ iššūkį pasitinkantis „Valencia“ lyderis jau galvoja ir apie finalą

Vilniaus „Rytas“ prasibrovė į Europos taurės ketvirtfinalį, kur Karaliaus Mindaugo taurės laimėtojų laukia vienintelės „Top 16“ etape nepralaimėjusios komandos iššūkis. „Valencia“ ekipos lyderis Bojanas Dubljevičius tikina, kad namų aikštės pranašumas serijoje iki dviejų pergalių Ispanijos komandai gali būti pagrindinis ginklas ir neslepia minčių apie finalą.
Bojanas Dubljevičius
Bojanas Dubljevičius / „Scanpix“ nuotr.

28-rių aukštaūgis buvo išrinktas „Top 16“ etapo MVP. Jis rinko po 13,2 taško, pataikydamas 58 proc. dvitaškių, 47 proc. tritaškių ir 80 proc. baudų metimų. Taip pat B.Dubljevičius atkovojo po 7,3 kamuolio ir rinko po 19,5 naudingumo balo per šešerias rungtynes.

Su „Valencia“ klubu juodkalnietis 2014-siais laimėjo Europos taurę, o 2017-siais po dramatiškos kovos krito finale prieš Malagos „Unicaja“ ekipą.

„Mes labai sunkiai dirbome, kad įgautume namų aikštės pranašumą ir tikiuosi, kad pasieksime finalą. Prieš „Unicaja“ ar prieš bet kurią kitą komandą, bet tai, kas nutiko tada, nepasikartos. Tai yra patirtis. Taip mums nutiko prieš dvejus metus, tačiau tikimės, kad nieko panašaus nenutiks dar kartą“, – bendraudamas su oficialia Europos taurės svetaine vylėsi 2,05 m ūgio puolėjas.

Taip mums nutiko prieš dvejus metus, tačiau tikimės, kad nieko panašaus nenutiks dar kartą

Jis pasakojo matęs paskutines „Ryto“ rungtynes prieš „Monaco“, kurias Dainiaus Adomaičio auklėtiniai laimėjo 90:68.

„Jie yra labai gera komanda, jie puikiai žaidė paskutinėse keliose rungtynėse. Mūsų pirmasis mačas vyks namuose, turėsime atiduoti 100 procentų jėgų, kad laimėtumėme. Tikiu, kad jei žaisime gerai savo aikštėje, prie puikiai palaikančių sirgalių, galime būti labai sunkiai nugalimi“, – sakė B.Dubljevičius.

Bene kertinė bus būtent B.Dubljevičiaus ir Arciomo Parachouskio dvikova.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis

„Bus tikrai sunku, nes jis yra vienas geriausių didelių vyrukų Europoje šiuo metu, – „Ryto“ vidurio puolėją gyrė juokalnietis. – Tačiau tikiu, kad, jei norime laimėti, turėsime sustabdyti visą komandą, ne tik jį. Jie visi yra gera komanda, ne jis vienas. „Rytas“ turi daug gerų žaidėjų ir reikės stabdyti juos visus.“

Pirmąsias serijos iki dviejų pergalių rungtynes „Rytas“ Valensijoje žais kovo 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius