Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Sezono rungtynes sužaidęs DJ Seeley: „Tokio palaikymo norėčiau kiekviename mače“

DJ Seeley po įspūdingų rungtynių „Siemens“ arenoje ir šventės su sirgaliais vienas pirmųjų patraukė link rūbinės. Amerikietis lengva ristele bėgo koridoriumi, surinkęs 21 tašką ir sužaidęs rezultatyviausias sezono rungtynes Europos taurėje. O svarbiausia – padėjęs išvesti „Rytą“ į ketvirtfinalį.
DJ Seeley
DJ Seeley / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nuo pat mačo pradžios dominavę vilniečiai 90:68 patiesė „Monaco“ klubą ir įšoko į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį.

VIDEO: Pamatykite: žūtbūtinė „Ryto“ pergalė, nuostabus milžino dėjimas ir aistruolių euforija

DJ Seeley buvo vienas spurto 17:2 iniciatorių pirmajame kėlinyje. Amerikietis iš viso pelnė 21 tašką (4/10 dvit., 3/6 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius ir išdalino 4 rezultatyvius perdavimus.

Antrajame kėlinyje po vieno teisėjo švilpuko, nepalankaus „Rytui“, keletas sirgalių grėsmingai priartėjo prie aikštės, grūmojo arbitrui kumščiu ir rėkė taip, kad seilių dušu nuprausė prancūzų žurnalistą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./DJ Seeley
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./DJ Seeley

Šis tik gūžčiojo pečiais, o po antrojo kėlinio rankomis sudėliojo „X“. Suprask, rungtynės jau baigtos. Tuo metu vilniečiai pirmavo 46:29.

„Kad tik nesugriūtų per pertrauką“, – šnekučiavosi aistruoliai pakilę iš savo vietų po antrojo kėlinio sirenos.

Ir jų norams buvo lemta išsipildyti. Jau pirmoje antros mačo pusės atakoje atakoje Eimantas Bendžius taip iškišo kamuolį po krepšiu vienišam paliktam DJ Seeley, kad šio metimą palydėjo ne tik pasitenkinimo, bet ir nuostabos šūksniai.

Trečiojo kėlinio viduryje DJ Seeley traukė kamuolį iš užribio ir kepštelėjo per veidą Lazericui Jonesui. Tarp krepšininkų vos nekilo rimtesnis konfliktas ir abu jie buvo nubausti techninėmis pražangomis.

Kova ant parketo virė, tačiau bent keliskart agresyvesni buvo „Ryto“ krepšininkai, taip ir neprisileidę varžovų arčiau savęs.

Tačiau prisileidę sirgalius. Po finalinės rungtynių sirenos krepšininkai su sirgaliais šoko pergalės šokį. Buvo galima pagalvoti, kad laimėtas ne bilietas į ketvirtfinalį, o titulas. Tačiau Vilnius to laukė net 7-erius metus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Apie rungtynes? Ką apie rungtynes?“, – juokėsi DJ Seeley rūbinėje, bendraudamas su 24sek.

– Kaip pavyko iškovoti tokią pergalę?

– Mes tiesiog žaidėme agresyviai, gerai gynėmės, o Roko sumetė metimus (šypsosi). Tai buvo taip svarbu (juokiasi). Ne, o jei rimtai, mes vykdėme žaidimo planą. Ir tiek. Darėme tai, ką turėjome daryti. Visi atliko savo vaidmenis ir viską matote švieslentėje.

– Rungtynių pradžioje spurtavote 17:2. Kas lėmė tokį startą?

– Išėjome agresyvūs. Žinojome, kad turime tokie būti ir vykdėme planą.

– Sužaidėte rezultatyviausias sezono rungtynes. Ar tai lėmė šių rungtynių svarba?

– Kiekvienos rungtynės yra kitokios. Praeituose mačuose kiti vyrukai rinko taškus. Skirtingose rungtynėse vis kiti žaidėjai turi žengti į priekį. Tą mes ir darome. Pralaimėjome Berlyne, nors rungtynės buvo neblogos. Turime eiti į priekį kiekvienose rungtynėse.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

– Tai buvo mirk arba gyvenk rungtynės abiems komandoms, bet „Rytas“ atrodė visa galva pranašesnis. Ką tai sako apie komandą, kai tokios svarbos rungtynėse pavyksta taip sužaisti?

– Tai sako, kad esame susikoncentravę ir laimingi dėl to, ką darome. Turėjome momentų šiame sezone, kai nebuvome laimingi, nebuvome susikoncentravę ir pralaimėjome. Dabar šie vyrukai aukojasi dėl komandos. Taip ir laimime rungtynes.

– Kokią svarbą turi savi sirgaliai, kai rungtynių svarba tokia didelė?

– Tai buvo neįtikėtinai svarbu. Kartais tai neturi skirtumo, mes ir praeitose rungtynėse į aikštę žengėme su tokiu pačiu mentalitetu ir laimėjome.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar iš tribūnų jautėsi, kad mačas buvo lemiamas?

– Taip! Tai buvo puiku! Norėčiau tokio palaikymo kiekvienose rungtynėse. Jei turėtume jį kaskart, visada laimėtume. Ne! Juokauju!

– Kokį įspūdį paliko šventė po rungtynių kartu su sirgaliais?

– Puiku! Smagu, kad žiūrovai nemiegojo, o įsitraukė į veiksmą ir buvo tokie emocionalūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius