Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Sezono tikslą įvykdęs Dainius Adomaitis: „Mes to nusipelnėme“

Po lemiamos pergalės prieš „Monaco“ Dainius Adomaitis iš arenos išėjo sugniaužęs kumščius ir rėkdamas „Yesss!“. Treneris iškalbingai atsakė į visus kritikus, kurie bandė jį versti iš posto. Vilniaus „Rytas“ pirmą kartą nuo 2012 metų pateko į Europos taurės ketvirtfinalį. Sezono tikslas įvykdytas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Daugiau nei 8 tūkst. aistruolių sutraukusioje „Siemens“ arenoje „Rytas“ dominavo nuo pirmų rungtynių minučių ir šventė užtikrintą pergalę 90:68 prieš bedvasį „Monaco“.

VIDEO: Pamatykite: žūtbūtinė „Ryto“ pergalė, nuostabus milžino dėjimas ir aistruolių euforija

„Žaidėjai nusipelnė žaisti kitame etape, nes jie labai gerai dirbo. Kiekvienas padarė žingsnį į priekį. Svarbiausia, kad čia žaidėjai, kurie nori čia būti. Jie yra lojalūs ir atsidavę klubui“, – savo komandą po pergalės liaupsino D.Adomaitis.

„Rytas“ fantastiškai pradėjo rungtynes, spurtavęs 17:2.

„Gera pradžia atriša ne tik rankas, bet ir galvas. Buvo labai svarbus psichologinis faktorius. Noriu padėkoti sirgaliams, kurie susirinko. Mums tai labai svarbu. Dar svarbiau, kad palaikytų, kai būna blogai. Manau, kad sužaidėme geriausias 40 minučių šį sezoną“, – rungtynes įvertino treneris.

Vilniečiai pateko į sąlyginai įveikiamą grupę, bet trejose rungtynėse D.Adomaičio komandai pritrūko sėkmės. Tai lėmė, kad likimas sprendėsi paskutinėse rungtynėse.

Treneris džiaugėsi, kad viskas baigėsi laimingai: „Penkias lygias rungtynes žaidėme. Galėjome laimėti visas rungtynes, bet galėjome ir pralaimėti. Mes nusipelnėme šios pergalės“.

D.Adomaitis per daug džiūgauti neskubėjo: „Įtampa niekada nenuslūgsta šitame darbe. Man svarbu, kad išėjome į atkrintamąsias. Labiausiai džiaugiuosi dėl žaidėjų. Matau, kiek jie jėgų palieka treniruotėse.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ fanai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ fanai

„Rytas“ jau žino varžovą ketvirtfinalyje. Juo tapo „Valencia“ klubas, bet D.Adomaitis varžovų dar neanalizavo: „Mes ne ta komanda, kuri gali daug galvoti, kur eisime. Turime dabar nueiti iki Kėdainių ir sužaisti ten geras rungtynes.“

Penktadienį „Rytas“ žais LKL rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“, o ketvirtadienį D.Adomaičio laukia kitos pareigos. Lietuvos rinktinės treneris paskelbs kandidatus į rinktinę.

„Rytas“ į ketvirtfinalį pateko šeštą kartą istorijoje, bet pirmą nuo 2012 metų, kai komandai dar vadovavo Virginijus Šeškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius