Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 21

Su NBA žaidėjais pasistumdęs M.Echodas nori nustebinti Los Andžele šlifuotais ginklais

Martynas Echodas šyptelėjo pakilęs iš interviu, kurį davė prisėdęs pirmoje „Ryto“ arenos tribūnų eilėje, apsuptas dviejų žurnalisčių. Tai buvo jau antra tokia interviu sesija per 10 minučių. Pernai nedrąsiai žengęs į buvusio principinio priešo teritoriją, dabar šis 21-erių centras darosi vis aktualesnis „Ryto“ veidas. Didžiausiu sostinės siurprizu pernai tapęs 206 cm ūgio kaunietis Vilniaus sirgaliams kitą sezoną norėtų pateikti dar vieną Los Andžele šlifuotą staigmeną.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Martynas Echodas trečiadienį grįžo iš Los Andželo, kur keletą savaičių liejo prakaitą stumdydamasis su NBA žaidėjais.

Porą dienų jis darbavosi vienoje salėje su Domantu Saboniu, taip pat – „Miami Heat“ centru Kelly Olynyku, krūva būsimų NBA naujokų ir ten jau metus praleidusių talentų.

„Žiauriai gera stovykla“, – įsijautęs 24sek pasakojo M.Echodas.

Individualūs NBA žaidėjų treneriai ten jam padėjo šlifuoti techninius krepšinio niuansus. „Ryto“ vidurio puolėjas labai norėjo paįvairinti savo žaidimo arsenalą, kuriame dabar daugiausiai dominuoja taškai po du prieš du situacijų ar įspūdingi skrydžiai virš krepšio.

Kiekvienoje treniruotėje M.Echodas bent pusvalandį tobulindavo driblingą. Daug dėmesio buvo skirta ir metimams. Vėliau krepšininkai tarpusavyje išsibandydavo žaisdami dviese prieš du ar trise prieš tris.

„Manau, neblogai pavyko viską įsisavinti. Amerikiečių nepalyginsi su jokiais kitais pasaulio krepšininkais – jie žiauriai stiprūs individualiai. Tad stengiausi jiems prilygti, būti geresniu. Galbūt sezono eigoje tai pasimatys. Bet jaučiu, kad tikrai patobulėjau“, – 24sek tikino M.Echodas.

Dainius Adomaitis šią vasarą būrė atletišką ir mobilią komandą, tad jis mielai matytų iš toliau metantį vidurio puolėją.

Krepšinio specialistai sako, kad M.Echodas turi potencialo stabiliai gerai mesti iš vidutinio nuotolio, tačiau jam trūksta pasitikėjimo savo taikikliu. O ir laiminčių komandų treneriai dar nelinkę leistis tokiai avantiūrai.

2017-2018 m. sezoną Europos taurės turnyre M.Echodas tik dusyk atakavo toliau nei iš 4 metrų (beveik nuo baudų metimo linijos) ir prametė abu metimus.

„Tikiuosi, kitą sezoną mesiu daugiau. Stengiuosi. Tikrai nemažai mėčiau šią vasarą. Jei gerai pataikysiu per treniruotes, tikiuosi, treneris leis man mesti. Tam dalykui labiausiai reikia pasitikėjimo. Manau, jo įgijau“, – vylėsi M.Echodas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos „Ryto“ treniruotė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos „Ryto“ treniruotė

Pernai į pirmąją Rimo Kurtinaičio treniruotę su „Rytu“ M.Echodas įžengė kiek nedrąsiai. Bet nors vis dar yra vienas jauniausių komandoje – lenkia tik „Ryto“ jaunimo programos žaidėjus Deividą Sirvydį, Aistį Pilauską, Luką Kvedaravičių bei Margirį Normantą, treniruotėje jis jau jautėsi kaip senbuvis.

Apie jo statusą „Ryto“ organizacijoje labai aiškiai kalbėjo ir Dainius Adomaitis. Vidurio puolėjo vis dar ieškantis vilniečių strategas neslėpė, kad naujoku bandys neužgožti M.Echodo potencialo, kurį visu gražumu centras atskleidė 2017-2018 m. sezoną.

Europos taurėje per 16 minučių aukštaūgis spėdavo rinkti vid. 8,3 taško ir 4,5 atkovoto kamuolio, o LKL pirmenybėse jo vidurkis siekė 9,6 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio.

„Mes tikrai daug diskutavome ta tema ir esame patenkinti Martyno darbu šią vasarą bei progresu praėjusį sezoną, – patikino D.Adomaitis. – Patys labai gerai suprantame, kad pakviesdami tradicinį centrą, atimsime iš Martyno minutes ir tas progresas gali sulėtėti. O mes to nenorime.

Matome Martyną kaip klubo ateities žaidėją. Tikimės, kad jis čia žais ilgai. Todėl ir dėliojame tuos pliusus bei minusus. Turime apsispręsti, kas būtų geriausia mums, kaip komandai, ir turimiems žaidėjams. Ir kad tas naujas žaidėjas turėtų labai aiškų vaidmenį.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

M.Echodas vis pasižiūri vaizdo įrašus naujokų, kurie šią vasarą vienas po kito pildo „Ryto“ komandą. Jis seka ir tuos gandus apie naują centrą, kurie jau keletą savaičių vis neduoda ramybės vilniečių aistruoliams.

Bet konkurencijos aukštaūgis nebijo. M.Echodas jau pernai ją atlaikė žaisdamas šalia kitų dviejų centrų, Louko Mavrokefalidžio bei Egidijaus Mockevičiaus.

21-erių lietuvis telkiasi į savo reikalus. Jis pasiruošęs vykdyti panašias užduotis, kokias jis gavo ir prie R.Kurtinaičio: žaisti greitai, graibstyti kamuolius, atstovėti gynyboje ir spinduliuoti energija, kuri padėtų lipti per aukštesnių ir stipresnių priešininkų galvas.

Iš „Ryto“ išėjus Rokui Giedraičiui, Vilniaus komandai reikės naujo vėliavnešio. Juo gali tapti M.Echodas, jei ir toliau taip riaumos skraidydamas virš „Žalgirio“ lanko.

„Noriu triumfuoti, kur tik įmanoma. Iškovoti kuo daugiau pergalių. Esame jauna ambicinga komanda. Manau, tos energijos tikrai turime ir turėsime tai parodyti aikštelėje“, – alkanas M.Echodas.

VIDEO: Įspūdingi M.Echodo blokai

Jis supranta, kad šiai „Ryto“ komandai dar reikės įsižaisti, nes joje gali būti net 6-7 naujokai.

„Bet manau, kad šiemet surinkta labai gera komanda“, – atvirauja M.Echodas, žvilgtelėjęs į „Ryto“ arenoje sportuojančius naujus bendražygius.

Kas yra kas, pasimatys dar negreitai. Spalio 2-ąją vilniečių laukia pirmas rimčiausias testas su Malagos „Unicaja“, o spalio 7-ąją – su „Žalgiriu“.

Tada „Rytas“ galės pirmą kartą pasimatuoti, ar ūgtelėjo per vasarą lyginant su čempionišku „Žalgiriu“.

„Labai laukiu. Tikrai. Tas pasiruošimas sezonui yra sunkiausias metas. Rungtynės yra visas malonumas. Tad laukiu jų su nekantrumu“, – M.Echodas nekantrauja parodyti visiems Los Andžele gautas pamokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius