Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 29

Vilniaus „Ryto“ viražai – po 18 dienų komandą paliko Manny Harrisas

Vilniaus „Rytas“ šį sezoną atsisveikino jau su antru legionieriumi. Po 18 dienų viešnagės klubas abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su amerikiečiu Manny Harrisu.
Manny Harrisas
Manny Harrisas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Apie M.Harrisą girdėjome puikius atsiliepimus ir pagal turimas galimybes su šiuo papildymu rizikavome, tačiau negalėjome suteikti jam tokios rolės, kokios jis tikėjosi, – teigė klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Nusprendėme, kad sutarties nutraukimas bus geriausias sprendimas abiem pusėms ir linkime Manny sėkmės kitoje jo karjeros stotelėje.

Šis ėjimas suteiks progą daugiau rungtyniauti mūsų 18-mečiui talentui Deividui Sirvydžiui, kuris puikiai pradėjo sezoną.

Ketiname ir toliau išlikti agresyvūs žaidėjų rinkoje, nes norime kuo greičiau sustiprinti komandą.“

Jau pirmadienio rytą buvo aišku, kad M.Harrisas Vilniuje neužsibus. Savaitgalį jis buvo paliktas ant suolo LKL rungtynių metu, o pirmadienį neišvyko su komanda į Europos taurės rungtynes Juodkalnijoje.

Oro uoste D.Adomaitis basketnews.lt kalbėjo, kad pasigenda krepšininko iniciatyvos: „Manau, šioje vietoje svarbiausia yra tai, kad žaidėjas turi norėti įeiti į komandą. Kai žaidėjas atvyksta sezono metu, jis pats turi norėti įsilieti į komandą ir tam dėti maksimalias pastangas. Iš jo to pasigendame. Nemanau, kad čia motyvacijos problemos.“

M.Harrisas savo NBA karjeroje atstovavo „Cleveland Cavaliers“, „Los Angeles Lakers“ bei „Dallas Mavericks“ klubams, o praėjusį sezoną visus maloniai stebino Atėnų AEK ekipoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas

„Vilniaus „Rytą“ papildė puikų praėjusį sezoną sužaidęs bei NBA rungtyniavęs Manny Harrisas“, – prieš beveik tris savaites su ditirambais naujoką pristatė Vilniaus „Rytas“.

Beje, tada pristatinėdami naujoką klubo atstovai neatskleidė, kokia buvo sudaryta sutartis.

Klubo išplatintame pranešime naujokui pagyras žarstė ir klubo sporto direktorius Linas Kleiza, ir pasireklamuoti nusprendęs prezidentas Antanas Guoga.

„Su M.Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui, – pasakojo klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Praėjęs M.Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

Tačiau treneris Dainius Adomaitis jau po savaitės pripažino, kad amerikiečio sportinė forma yra toli nuo puikios.

Pirma buvo kalbėta apie žaidėjo aklimatizaciją. D.Adomaitis ir pats krepšininkas kalbėjo, kad negali išsimiegoti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas

Treneris suteikė šansą amerikiečiui Europos taurės rungtynėse su Turino „Fiat“, kuriose jis pasirodė neblogai – per 12 minučių pelnė 10 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Tačiau trečiajame kėlinyje M.Harrisas buvo pakeistas ir į aikštę nebegrįžo.

Po rungtynių žaidėjas pripažino, kad toks trenerio sprendimas jį suerzino, nes kaip žaidėjas jis nori būti aikštėje kuo ilgiau. D.Adomaitis tikino, kad jis dar nėra pasirengęs.

Dar mažiau trenerio pasitikėjimo M.Harrisas sulaukė LKL rungtynėse. Sužaidė vos 5 minutes su „Dzūkija“ ir 8 su „Šiauliais“. Paskutinėse rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ jis liko ant suolo.

Panašiomis keistomis aplinkybėmis karjerą Vilniaus „Ryte“ šį sezoną baigė ir Mattas Farrellas. Amerikietis komandą paliko L.Kleizai ir D.Adomaičiui pateikus skirtingas versijas.

Treneris kalbėjo, kad amerikietis turėjo grįžti į JAV dėl asmeninių priežasčių, o L.Kleiza teigė, kad jis nepasirengęs profesionaliam krepšiniui.

Alfredo Pliadžio nuotr./Mattas Farrellas
Alfredo Pliadžio nuotr./Mattas Farrellas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius