Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 19

Vilnių puikiai pažįstantis „Ryto“ naujokas: „Adaptacija netruks ilgai“

Vilniaus „Ryto“ naujokas Arciomas Parachouskis Lietuvos sostinę pasitiko šypsodamasis. 31-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas trečiadienio vakarą savo akimis pamatys ir naujuosius komandos draugus. Sostinės klubas užbaigs Europos taurės turnyro pirmąjį etapą rungtynėmis namuose su Baro „Mornar“ iš Juodkalnijos.
Antanas Guoga, Ariomas Parachovskis ir Linas Kleiza
Artiomas Parachovskis / rytasvilnius.lt nuotr.

Vilnių A.Parachouskis pažįsta neblogai.

Eurolygoje tris ryškius sezonus sužaidęs baltarusis prieš kelis mėnesius treniravosi būtent Lietuvoje.

Tuomet iš Minsko kilęs aukštaūgis su Lietuvos fizinio rengimo treneriais norėjo geriau pasirengti naujam sezonui.

Praėjusį sezoną Tel Avivo „Maccabi“ atstovavęs tvirto sudėjimo krepšininkas pastaruoju metu klubo neturėjo, bet rugsėjį tikimybė, kad jis liks Vilniuje ilgiau, buvo nedidelė.

Tuomet svarstyta, kad A.Parachouskis veikiausiai būtų per brangus vidurio puolėjas Lietuvos vicečempionų ekipai – jo metinis atlyginimas siekė daug penktadalį viso „Ryto“ biudžeto.

Pats vidurio puolėjas taip pat laukė pasiūlymų iš Eurolygos komandų, kuriose pats yra sužaidęs tris sezonus.

Visgi paieškos užtruko, o Evaldą Kairį iki sezono pabaigos praradusiam „Rytui“ naujoko atvykimas taip pat padės išspręsti vieną didžiausių problemų.

„Skrydis buvo trumpas, tad malonu būti čia, Vilniuje. Pasirinkau „Rytą“, nes tai yra puikus klubas su turtinga istorija. Komandą palaiko puikūs sirgaliai, tad labai džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie šios ekipos sėkmės“, – kalbėjo baltarusis.

Paklaustas apie savo adaptaciją, šiltai bendraujantis „Ryto“ naujokas skubinti įvykių nenorėjo.

„Prireiks šiek tiek laiko pažinti trenerio sistemą, naujus komandos draugus. Visgi nemanau, kad tai truks ilgai. Trečiadienį dar negalėsiu padėti komandai, bet būsiu šalia jos. Visgi neabejoju, kad netrukus pamatysite mane aikštėje“, – žadėjo A.Parachouskis.

Naujokas negailėjo šiltų žodžių ir Vilniaus miestui. „Vilnius yra puikus, buvau čia daugybę kartų. Keletą kartų čia treniravarausi. Šiek tiek pažįstu miestą, tad tikrai nebus problemų įsikuriant“, – įsitikinęs „Ryto“ naujokas.

Minske gimęs A.Parachouskis vėlai atsiskleidė krepšinyje, nes iki 16 metų lankė futbolo treniruotes.

Baigęs studijas JAV baltarusis atstovavo Rygos, Kijevo, Eskišehiro ir Jeruzalės klubams, kol su „Nižnij Novgorod“ su trenksmu debiutavo Eurolygoje 2014-2015 metų sezoną. Rusijos komandai jis rinko po 13 taškų ir atkovojo po 6,7 kamuolio bei buvo vienas naudingiausių Eurolygos žaidėjų per pirmąjį sezoną elitiniame Europos krepšinio turnyre.

Užpraėjusį sezoną A.Parachouskis žaidė Eurolygoje Kazanės „Uniks“ gretose, o praėjusį sezoną jis atstovavo „Maccabi“. Tel Avivo klubui jis rinko po 9,1 taško ir atkovojo po 3,9 kamuolio Eurolygoje, o vietiniame fronte padėjo laimėti Izraelio taurę ir lygos čempionų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius