Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17 /20:17

Viltis grįžta: „Lietuvos rytas“ išsivežė triuškinančią pergalę iš Žemutinio Naugardo

Dviem pralaimėjimais Europos taurės „Top 16” etapą pradėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ padarė išvadas. Įspiesti į kampą, Tomo Pačėso auklėtiniai antradienio vakarą išsivežė pergalę iš Žemutinio Naugardo. Prieš keletą metų Eurolygoje dar žaidęs vietos „Nižnij Novgorod“ buvo sutriuškintas – 97:63 (22:21, 24:15, 29:17, 22:10).
Drew Gordon ir Tomas Pačėsas
Drew Gordon ir Tomas Pačėsas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiasis pralaimėjimas iš eilės vilniečiams būtų beveik nepalikęs galimybių kovoti dėl kelialapio į kitą etapą, tačiau šį kartą T.Pačėsas išjojo ant balto žirgo, o jo vyrai grįžo į kovą.

Dvikova tradiciškai vyko Žemutinio Naugardo „CEC Nagorny“ ledo rūmuose, tačiau šaltis kur kas labiau kaustė šeimininkus.

Nors „Nižnij Novgorod“ ekipa sėkmingiau pradėjo rungtynes, svečiai labai greitai pasivijo savo priešininkus, aplenkė juos ir susikrovė dviženklį pranašumą.

Trečiajame kėlinyje vilniečiai įgijo net 20 taškų persvarą ir toliau įrodinėjo, kad yra visa galva pranašesni už savo priešininkus. Svečių pranašumas klausimų nekėlė, tad paskutinės 10 minučių tebuvo formalumas.

Pažymėtina, kad laimėti Rusijoje nesutrukdė net tai, kad „Lietuvos rytui“ negalėjo padėti du Lietuvos rinktinės kandidatai. Artūras Gudaitis tebesigydo lūžusį delną, tuo tarpu Deividas Gailius pastarosiomis dienomis negalavo.

Užtai lyderio savybes Rusijoje puikiai demonstravo veteranas Davidas Loganas, pelnęs net 30 taškų.

„Nižnij Novgorod“: Petras Gubanovas 13 (9 atk. kam.), Tomislavas Zubčičius 12, Ivanas Strebkovas 11, Kennethas Boyntonas ir DeAndre Kane‘as po 10.

„Lietuvos rytas“: Davidas Loganas 30 (6 rez. perd.), Rokas Giedraitis 16, Corey Fisheris 11, Clevinas Hannah 8, Artūras Jomantas ir Drew Gordonas po 7.


Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“ 63:97 (21:22, 15:24, 17:29, 10:22).

39 min. Tomas Pačėsas į aikštę metė ir jauniausią savo auklėtinį Margirį Normantą.

38 min. Tokio skaudaus pralaimėjimo Europos taurės turnyre „Nižnij Novgorod“ dar nebuvo patyręs. Įsismaginęs Davidas Loganas pelnė 30-ąjį savo tašką.

36 min. Žemutinis Naugardas kapituliuoti pradėjo gerokai anksčiau nei rungtynėse nuskambėjo finalinė sirena. „Lietuvos ryto“ persvara 88:58, o šeimininkų ekipos strategas Arturas Štalbergas į aikštę pradėjo leisti atsarginius savo krepšininkus.

34 min. Paskutinis ketvirtis – formalumas. „Lietuvos rytas“ toliau smaginosi. Iš toli pataikė Rokas Giedraitis, Davidas Loganas, Corey Fisheris. „Lietuvos rytas“ įgijo triuškinančią persvarą – 85:58.

III kėlinys. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“ 53:75 (21:22, 15:24, 17:29).

28 min. Vilniečiai tempo nemažino ir toliau didino persvarą. Net įgijęs 20 taškų pranašumą, „Lietuvos rytas“ nesustojo. Persvara rekordiškai augo.

25 min. Rokas Giedraitis antrą kartą pataikė iš toli. „Lietuvos rytas“ vėl susigrąžino 12 taškų persvarą – 57:45.

24 min. Rusijos klubas pradėjo artėti, bet jų ambicijas vėl apramino dėjimą atlikęs Adamas Lapeta. Po jo efektingo dėjimo – 53:43.

21 min. Antrą rungtynių pusę tritaškiu pradėjo Davidas Loganas. Po jo pataikymo vilniečiai įgijo rekordinį pranašumą (49:36).

II kėlinys. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“ 36:46 (21:22, 15:24).

19 min. Vilniečiai pakiliai baigė pirmąją rungtynių pusę. Rokas Giedraitis pataikė iš toli, o Davidas Loganas – iš po krepšio. Pirmą kartą svečių persvara padidėjo iki dviženklės atžymos – 46:36.

17 min. Davidas Loganas pataikė iš toli – 39:34.

16 min. Prabilo Artūras Jomantas. Puolėjas du kartus iš eilės rezultatyviai užbaigė atakas – 36:32.

15 min. Rusai sėkmingai užbaigė dvi atakas ir Tomas Pačėsas iš karto paprašė minutės pertraukėlės.

14 min. Trys „Nižnij Novgorod“ šiurkščios klaidos ir trys lengvais taškais pasibaigusios vilniečių atakos. Iš pradžių Clevinas Hannah, po to Artūras Jomantas, galiausiai – Davidas Loganas. Didžiausia vilniečių persvara – 32:25.

12 min. Žemutinio Naugardo ekipa vėl susigrąžino iniciatyvą, bet vilniečius gelbėjo iš vidutinio nuotolio du kartus pataikęs Laimonas Kisielius – 26:23.

I kėlinys. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“ 21:22.

10 min. Fantastiška kėlinio pabaiga! Corey Fisheris pataikė iš aikštės vidurio ir „Lietuvos rytas“ vėl priekyje. Tai buvo tik pirmasis vilniečių pataikytas tritaškis šiose rungtynėse.

9 min. Kėlinio pabaigą geriau sužaidė „Nižnij Novgorod“ ekipa, o Kennethas Boyntonas tritaškiu grąžino persvarą savo komandai – 20:19.

6 min. Clevinas Hannah pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė svečius į priekį, o spurtą pratęsė ir Davidas Loganas – 15:10.

5 min. Pirmosiomis minutėmis neblogai pasiteisino Tomo Pačėso planas žaisti per priekinę liniją. Julius Jucikas neblogai įsijungė į žaidimą. Po jo ir Drew Gordono pataikymų – 10:10.

3 min. Rusijos klubas geriau pradėjo rungtynes. Vilniečių taškų sąskaitą atidarė iš vidutinio nuotolio pataikydamas Clevinas Hannah, bet į tai šeimininkai atsakė septyniais taškais. Po Petro Gubanovo tritaškio vilniečių deficitas – 4 taškai (3:7).

1 min. Dvikovą vilniečiai pradėjo tokiu starto penketu: Clevinas Hannah, Davidas Loganas, Laimonas Kisielius, Artūras Jomantas ir Julius Jucikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius