Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Virginijaus Šeškaus pasaka „Lietuvos ryte“ baigta

Krepšinio treneris Virginijus Šeškus baigė karjerą Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos stratego poste. Po Europos taurėje iškovotos triuškinančios pergalės prieš Ostendės „Telenet“ krepšininkus sostinės klubo vadovai padėkojo V.Šeškui už darbą pirmoje sezono dalyje ir toliau ieškos naujo komandos vedlio.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Šeškus daugiausiai kritikos sulaukė, dėl prastos komandos gynybos. Vienu didžiausių minusų buvo ir trenerio prastos anglų kalbos žinios, kurios neleido tiesiogiai bendrauti su legionieriais. 

Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl visiems „Lietuvos ryto“ legionieriams pirma sezono pusė susiklostė ne itin sėkmingai. 

Virginijaus Šeškaus rezultatai
Virginijaus Šeškaus rezultatai

„Vertiname, ką V.Šeškus davė mūsų komandai. Su šiuo treneriu komanda sėkmingai pasiekė tarpinį finišą – Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Tačiau pastaruoju metu žaidimas gerokai strigo, krepšininkai nejautė tvirto užnugario. Stengėmės visokeriopai padėti treneriui spręsti problemas ir aikštėje, ir už jos ribų.

V.Šeškus darė pažangą, bet ne tokią, kokios laukėme.

V.Šeškus darė pažangą, bet ne tokią, kokios laukėme. Mes manome, kad prieš svarbiausias sezono kovas „Lietuvos ryto“ žaidimui reikia naujo postūmio, naujų idėjų, kad komanda būtų pajėgi mesti iššūkį bet kuriam varžovui“, – oficialiai klubo svetainei kalbėjo „Lietuvos ryto“ viceprezidentas Darius Gudelis.

Pasak D.Gudelio, prieš lemiamas rungtynes su Ostendės „Telenet“ žaidėjai žinojo, kad ekipoje bus permainų: „Tokia įspūdinga energija aikštėje, kova parodė, kad mūsų komanda nusiteikusi pokyčiams“.

„Noriu padėkoti Vilniaus klubui už suteiktą šansą padirbėti tokio aukšto lygio komandoje. Per pastarąjį pusmetį buvo ir džiugių, ir sunkių momentų, aš labai daug ko išmokau ir psichologine, ir žaidimo prasme. Supratau, kad man dar reikia tobulėti ir tikiuosi, kad ateityje „Lietuvos rytas“ vėl prisimins mane.

VIDEO: Rungtynių akimirkos

Esu patenkintas, kad komandai pavyko patekti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas ir linkiu „Lietuvos rytui“ sėkmingai tęsti sezoną“, – bclrytas.lt sakė V.Šeškus.

 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus

48-erių metų prieniškis dar prieš lemiamas rungtynes su Ostendės „Telenet“ pripažino, kad darbas „Lietuvos ryto“ komandoje jam buvo didžiausias karjeros iššūkis. V.Šeškus taip pat neslėpė, kad darė klaidų. 

„Man pirmi metai tokio lygio ekipoje, tokiame lygyje. Prisipažinsiu ir aš to neslepiu, kad sezono metu buvo ir mano blogų sprendimų, kurie turėjo įtakos žaidimui. Buvo momentų, kai ir pats buvau lyg nesavas – ne toks, koks esu. Jau seniai prisipažinau, kad padariau ne vieną klaidą“, – kalbėjo V.Šeškus. 

Iki atėjimo į Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą V.Šeškus daug metų dirbo Prienų krepšinio klube. Su šia komanda du kartus tapo LKL bronzos medalių laimėtoju ir du kartus laimėjo LKF taurę. 

Kol Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo vadovai ras naują trenerį, komandai laikinai vadovaus V.Šeškaus asistentu dirbęs Arvydas Gronskis. V.Šeškus karjera sostinės klube baigėsi prabėgus vos pusei metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius