Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

„Žalgirio“ pasiūlymą turėjęs „Ryto“ skriaudikas vilniečiams pasiuntė žinutę

Pierria Henry bene paskutinis išėjo iš „Siemens“ arenos rūbinės. Turbūt jam ten šaldė riešą. Šis turėjo būti įkaitęs po rekordinio vakaro Vilniuje. 4 tritaškius į „Ryto“ krepšį įsūdęs Kazanės „Uniks“ įžaidėjas baudė sostinės klubą už jų prisiimtas rizikas ir prisidėjo prie pergalės 87:81. Bet vasarą Kauno „Žalgirio“ pasiūlymą atmetęs amerikietis „Rytui“ regi šviesią ateitį.
Pierria Henry
Pierria Henry / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nedaug trūko, kad jis svilintų „Siemens“ arenos tinklelius kaip „Žalgirio“ žaidėjas.

Vasarą Lietuvos čempionų klubas buvo pateikęs pasiūlymą amerikiečiui. Juo labai aktyviai domėjosi ir Pirėjo „Olympiakos“.

Tačiau graikų pusės link krypęs P.Henry staiga nesusitarė su Graikijos superklubu ir pasuko priešinga kryptimi į Šiaurę.

Dabar jis viešėjo Lietuvoje kaip „Uniks“ atstovas ir į „Ryto“ krepšį per 23 minutes įrideno 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 25 naudingumo balus.

„O, taip. Žinojau apie tas derybas, – apie agento pokalbius su „Žalgirio“ klubu buvo informuotas P.Henry. – Pirmiausia, kalbėjausi su savo šeima ir kas mums būtų geriausia mūsų ateičiai.

Nežinojau, kiek stiprus tada buvo žalgiriečių susidomėjimas, bet kai dabar viską žinau smulkiau, galiu tik palinkėti komandai didžiausios sėkmės. Melsiuosi, kad galbūt ateityje galėtume pratęsti derybas ir pasikalbėti apie bendradarbiavimą. Tai sėkminga programa ir sėkmingas krepšinio klubas.

Iš to, ką girdėjau, „Žalgiris“ labai gerbia ir labai gerai rūpinasi savo krepšininkais. Būtų puiku būti tos komandos dalimi.

Tiesiog turėjome komplikuotų finansinių dalykų dėl praėjusio kontrakto su Bursos „Tofaš“. Žiūrėsime, kas bus po sezono, nes su „Uniks“ sudariau vienerių metų sutartį.

Aš esu atviras galimybėms po sezono, bet dabar esu susitelkęs savai komandai. Stengsiuosi išlikti sveikas, sėkmingas ir sunkiai dirbsiu, kad padėčiau „Uniks“. Dievinu šiuos komandos draugus. Dievinu šią komandą, todėl nenoriu pernelyg žvalgytis į priekį.“

P.Henry nesižvalgė atgal vesdamas į pergalę „Uniks“ komandą. Kartu su įsiliepsnojusiu Erricku McCollumu, kuris vien ketvirtajame kėlinyje į „Ryto“ krepšį suvertė net 18 iš 26 savo taškų, P.Henry padėjo rusams antroje mačo dalyje pelnyti 52 taškus ir palaužti vilniečius.

„Prisitaikėme per pertrauką. Treneris rūbinėje buvo labai atviras, pasakė, ką darome blogai ir ką turime daryti. Mes išgirdome jo žinutę, – 24sek tikino P.Henry. – Susitelkėme į žaidimo planą. Jo detalių atskleisti negaliu, tačiau aš labai didžiuojuosi savo komandos draugais už sunkų darbą ir susitelkimą gynyboje. Nedavėme jiems antrųjų šansų.

Ir svarbiausia, noriu skirti padėką Dievui. Už tai, kad turiu galimybę žaisti šioje komandoje. Žaisti krepšinį. Už tai, kad jis mane apsaugo nuo pavojų ir skausmo.

Tikras palaiminimas gyventi ir žaisti šį žaidimą.“

Tai buvo neįprastas interviu tonas kaip įprastam interviu po rungtynių. Bet P.Henry ir nėra įprastas krepšininkas.

Neįprastai gerai jam sekėsi ir atakuoti „Ryto“ krepšį iš trijų taškų zonos. Ant vilniečių krepšio P.Henry numetė 4 iš 5 tikslių tritaškių bombų. Jos Dainiui Adomaičiui bei jo vyrams buvo skausmingos ir netikėtos – per visą sezoną Europos taurėje įžaidėjas kol kas buvo pataikęs tik tris tritaškius.

„Turiu padėkoti komandos draugams, kad jie pastatė mane į geras pozicijas atakuoti iš toli tinkamu laiku. Treneriams už paruoštą žaidimo planą. Už įdėtą laiką ir pastangas treniruotėse.

Daug žmonių sako, kad aš negaliu įmesti iš toli. Jie rizikuoja ant manęs gindamiesi prie tritaškio linijos. Bet aš bandžiau pasinaudoti tomis progomis. Pasitikėjau sistema ir įsiklausiau, ko treneris iš manęs prašo. Ir stengiausi žaisti kaip įmanoma geriau bei ant parketo palikti širdį.

Kamuolys skrenda. Kartais jis bumbsi labai linksmai ir netikėtai. Tad turi susitaikyti su bet kokia baigtimi“, – filosofiškai į savo taiklumą pažvelgė P.Henry, Europos taurėje renkantis vid. 10,9 taško, 4,4 atkovoto kamuolio, 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir 17,3 naudingumo balo.

„Scanpix“ nuotr./Pierria Henry
„Scanpix“ nuotr./Pierria Henry

„Ryto“ rezultatai ir ketvirtoji vieta Europos taurės D grupėje liūdina nemažai sirgalių, bet net ir po pralaimėjimo buvo daug aistruolių, kurie dėkojo Vilniaus komandai už gerą kovą.

Vis dėlto „Uniks“ yra vieni „EuroCup“ favoritų, o „Rytas“ galynėjosi su Rusijos piniguočiais 38 minutes.

P.Henry įvertino „Ryto“ pasipriešinimą ir prognozavo jiems ambicingą ateitį.

„Aš jais tikiu. Jie turi gerą komandą. Jie turi gerus aukštaūgius, techniškus gynėjus. Jiems tik reikia išlikti drauge.

Krepšinyje taip jau būna su tais pakilimais ir nuopuoliais. Svarbiausia eiti savo keliu, o tam labai padeda stipri rūbinė.

Mano žinutė jiems – nepanikuokite. Turite daug šansų eiti į priekį, kautis ir žengti tolyn. Tiesiog koncentruokitės kitoms rungtynėms, tobulėkite ir viskas bus gerai“, – per 24sek žinutę Vilniaus „Ryto“ žaidėjams perdavė P.Henry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius