Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 09

Naktinė Ryga: kokteilis už 90 eurų ir muštynės dėl „hamburgerio“

Sunkus rytas. Galvoje – skausmas, burnoje – smarvė. Vaizduotėje – graužiantys prisiminimai, kaip už kokteilį, kurio net negėriau, išleidau 90 eurų. Ir kaip būrelis „lakierkinių“ Rygos „marozų“ prie „McDonald's“ viens kitą spardė. Sveiki atvykę į Rygą! 24sek.lt pateikia Lietuvos sirgaliaus įspūdžius Rygoje.
Pramogas mėgstantys lietuviai Rygoje neliūdi
Pramogas mėgstantys lietuviai Rygoje neliūdi / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klausiate, kaip už kokteilį išleisti 90 eurų? Raktinis žodis – striptizo klubas. Tik į šią kainą neįeina privatus šokis ar kiti malonumai. Tiesiog 90 eurų už kokteilį striptizo šokėjai, kad ši palaikytų kompaniją ir maloniai išklausytų tavo dienos džiaugsmus ir rūpesčius.

O kad turėsi sumokėti 90 eurų, pamatysi išeidamas iš klubo, kai rūsti striptizo klubo administratorė tau parodys čekį ir pirkinius. Du 0,33 l „Heineken“ buteliukai atsiėjo 20 eurų. Tavo nuostaba ir klausimai, aišku, niekam neįdomūs.

Bent jau šokėja buvo supratinga ir maloni. Sakė, kad nešoka, tik bendrauja. Jos darbo laikas ėjo į pabaigą, todėl šokėja, kurios vardo, aišku, neatsimenu, sutiko palaikyti kompaniją. Taigi, po darbo smagiai leidome laiką klube. Kuo viskas baigėsi, palieku jūsų fantazijai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vidurnaktis Rygoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vidurnaktis Rygoje

***

Razborkės prie „McDonald's“ buvo linksmos. Mušasi maždaug 3–4 marozai. Įtampa „McDonald's“ – eilė didžiulė, o valgyt tai nori. Kung-fu pandos smūgis, lempa per veidą, vienas atgal, kitas, griūva, bum.

Apsauga prie „McDonald's“ durų nusiteikia pasirodyti maždaug po poros minučių. Per tą laiką dvi gražios naktinėtojos tingiai kramsnoja cheesburgerį ir per daug nesuka galvos.

Galiausiai, nugali draugystė. Panos baigia cheesburgerį, išsigandusios pagyvenusios moteriškės grįžta suvalgyti savo bulvyčių, o eilėje laukiantieji per porą žingsnių priartėjo prie pardavėjos. Jiems galvoje tik hamburgeriai.

VIDEO: Latvių muštynės Rygos centre

***

Kaip latviai bendrauja su lietuviais? Maždaug taip: girtas lietuvis eina per tiltą su visomis vėliavomis, išsidažęs veidą ir t.t. Dūduoja. Trys latviai stovi po tiltu. „Litovec?“ – klausia jaunimas. „Lietuva!“ – šaukia žalias lietuvis. „Čiulpk b***!“ – linksmai atšauna latviai. Suvarė.

Bet šiaip taip baisiai nėra. Visi sutaria, sugeria. Girtas estas tik rėkia, kad estai geriausi, nors prieš tai du kartus prapylė belgams ir čekams po 30 taškų.

***

Ar žinote, kaip latviškai liemenėlė? Krūšturis. O tualetas? Brauktuve.

***

Estai turi žiauriai fainą sirgalių zoną. Ten kur kas kultūringiau nei pas lietuvius. Bet kas iš to? Ten įleidžia tik estus. Prie įėjimo prašo paso. Nepraėjau.

VIDEO: Estų sirgaliai sveikina Mantą Kalnietį

***

Rajonas. Grįžti vėlai namo po rungtynių ir šalia viešbučio, priešais načnyką, žiūri, kaip kažkoks žmogus guli ant žemės. Kruvinas. Skambina telefonu. Prie načnyko įėjimo – būrelis marozų ir numestas dviratis. Galbūt nelaimėlio. Vidury gatvės kažko laukia taksi. Verda gyvenimas.

Ryga – didžiulių kontrastų miestas. Senamiestis su gražuolėmis, tarp prastų barų pasislėpę geri barai, pagundos ir t.t. O rajonuose – dykynė. Alkoholikai, iš paskos sekantys ir rūkyti prašantys bomžai. Čigonai, kurie „netyčia“ sugalvojo šnektelti šalia estų turistų autobuso, viena akimi stebėdami, kaip iš bagažo skyriaus ištempti vieną kitą lagaminą.

Tas atvejis, kai niekada nenori grįžti namo. Nes tikrai nėra ko.

***

Rygoje daug merginų: normalių, barakudų ir prostitučių. Rygietės visai fainos. Jos žaismingai merkia akį, maloniai šypsosi, bendrauja. Lietuvės gražesnės, bet latvės, atrodo, paprastesnės. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vidurnaktis Rygoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vidurnaktis Rygoje

Tačiau Rygoje galima labai lengvai užsirauti ant barakudų/prostitučių. Jos veikia maždaug taip: atrodo gražiai, per daug nelenda į akis, bet leidžiasi užkalbinamos, o tada „žino labai gerą vietą“, kurioje kainos maždaug kaip to kokteilio. Bet viskas su laiminga pabaiga.

Žiauriausias matytas vaizdas – maždaug tokio stiliaus aštuoniolikmetė, į parankę įsikabinusi vos kojas pavelkančiam 65 metų seniui. Na, kiekvienam savo.

***

Su taksi Rygoje – atsargiai. Jei esi stipriai išgėręs, nesitikėk 5 km atstumo įveikti pigiau nei už 10 eurų. Jei esi labai labai stipriai išgėręs, dar vos susivokdamas, kur esi, taksometre išvysi stulbinančius skaičius – 19 eurų.

O tada jau draugai juoksis iš tavęs, dvigubai ilgesnį atstumą ir su sustojimais ypatingose vietelėse sumokėję 10 eurų. Šiaip, panašų atstumą paprastai su taksi įveiksi už 2–3 eurus. 

*** 

Braliukų baras Rygoje. Priešais policininkų gausiai saugomą Rusijos ambasadą. „Juoda orchidėja“, Butkutė ir kitos panašios dainos. Įkaušę tautiečiai linksminasi didelėje baltoje palapinėje, bet šiaip, vaizdelis šiaip sau. Jau geriau traukti į centrą.

VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai Rygoje šėlo pagal Tris milijonus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius