-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Raudonųjų nemėgo nuo jaunystės: kaip dar neįvertintas Šaras plėšė „Olympiakos“ tinklelį

Šarūnas Jasikevičius praėjusią savaitę atšventė 44-ąjį gimtadienį, o antroji jo profesionali komanda Liublianos „Union Olimpija“, nuo šio sezono žinoma „Cedevita Olimpija“ pavadinimu, ne tik pasveikino Šarą jo gimtadienio dieną, bet ir pasidalino fantastiško įžaidėjo pasirodymo, surengto prieš du dešimtmečius, vaizdo įrašu.
Šarūnas Jasikevičius dabar ir prieš 20 metų
Šarūnas Jasikevičius dabar ir prieš 20 metų / 15min nuotr.

Š.Jasikevičius į Slovėnijos sostinės ekipą pasuko 1999-ųjų vasarą po to, kai negavo taip trokšto kvietimo į Kauno „Žalgirį“.

Jau per pirmąjį sezoną Liublianoje jis įrodė savo vertę ir užsitarnavo vietą „Barcelona“ ekipoje, o per vienintelį sezoną „Union Olimpija“ komandoje surengė ne vieną įsimintiną pasirodymą.

Daugelis prisimena puikų jaunojo įžaidėjo šou Kauno sporto halėje, po kurio Š.Jasikevičius baksnojo pirštu į grindis rodydamas, jog tai jis turėjo vilkėti žaliai-baltos Kauno komandos marškinėlius, tačiau pats įspūdingiausias jo sezono pasirodymas įvyko vėliau.

2000 m. kovo 9 dieną legendinėje Liublianos „Tivoli“ halėje viešėjo vėliau mirtinu Šaro priešu tapęs Pirėjo „Olympiakos“ klubas, prieš kurį lietuvis daugybę kartų kovojo atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“.

Tai buvo Eurolygos aštuntfinalio serijos, kurioje rezultatas po dviejų mačų buvo lygus 1-1, lemiamas trečiasis susitikimas.

Klasiškai rungtyniavęs Šaras praktiškai neklydo atakuodamas iš žaidimo – kaunietis pataikė visus septynis tritaškius, 4 dvitaškius iš 5 ir pelnė net 30 taškų, atvesdamas kuklią Slovėnijos čempionų komandą į pergalę 85:67 ir užtikrindamas jai vietą Eurolygos ketvirtfinalyje.

„Šią dieną, lygiai prieš 20 metų, Šarūnas Jasikevičius tiesiogine to žodžio prasme plėšė „Olympiakos“ krepšio tinklelį „Tivoli“ halėje“, – rašoma „Union Olimpija“ klubo feisbuke.

Tai buvo antras kartas, kai „Union Olimpija“ pateko tarp aštuonių stipriausių komandų Europoje.

Beje, ketvirtfinalyje Slovėnijos klubas lyg tyčia grūmėsi su „Barcelona“, kurią taip pat sugebėjo išgąsdinti – „Union Olimpija“ ginklus sudėjo tik po lemiamo trečiojo serijos mūšio, pralaimėjusi 1-2.

Buvusio savo lyderio neužmiršusi Slovėnijos komanda Šarą praėjusį ketvirtadienį sveikino ir gimtadienio proga:

Išvykęs iš Slovėnijos, Š.Jasikevičius trejus metus atstovavo „Barcelona“ klubui, o vėliau dar žaidė Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Stambulo „Fenerbahče“ bei „Žalgirio“ komandose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius