Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 29

Seksą pirkę krepšininkai nubausti metų diskvalifikacija

Keturi Japonijos rinktinės krepšininkai turės praleisti be krepšinio vienerius metus. Prieš tai jie buvo išsiųsti iš Azijos žaidynių, kai vieną vakarą Džakartoje pasamdė prostitutes.
Į sekso skandalą patekę keturi Japonijos krepšininkai, o taip pat krepšinio asociacijos atstovai viešai atsiprašė.
Į sekso skandalą patekę keturi Japonijos krepšininkai, o taip pat krepšinio asociacijos atstovai viešai atsiprašė. / „Scanpix“/AP nuotr.

Japonijos krepšinio asociacijos vadovė Yuko Mitsuya trečiadienį Tokijuje viešai atsiprašė už žaidėjų elgesį.

„Jiems trūko garbės ir atsakingumo, kokį Japonijos delegacijos nariai privalėtų jausti“, – sakė ji.

Pati anksčiau dalyvavusi olimpinėse žaidynėse kaip tinklininkė, Y.Mitsuya pareiškė, kad ir sau nurėš 10 proc. atlyginimą už tris mėnesius. Dar trims asociacijos nariams alga bus sumažinta tokia pačia dalimi dviem mėnesiams.

„Scanpix“/AP nuotr./Japonijos krepšinio asociacijos vadovė atsiprašė už žaidėjus.
„Scanpix“/AP nuotr./Japonijos krepšinio asociacijos vadovė atsiprašė už žaidėjus.

Keturi žaidėjai – Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato, and Keita Imamura – buvo išmesti iš Japonijos rinktinės ir išsiųsti namo iš žaidynių Indonezijoje rugpjūčio 20 dieną.

Krepšininkai buvo apsirengę Japonijos nacionalinių spalvų sportiniais kostiumais, kai pasamdė prostitutes po vakarienės ir gėrimo Džakartos pramogų rajone. Jų nuotykiai buvo paviešinti, laikraščiui išspausdinus mieste besilinksminančių žaidėjų nuotraukas.

„Tai labai kvaila ir nuvilianti problema, bet tiesa negali būti nuslėpta, – sakė Y.Mitsuya. – Manau, kad mūsų svarbiausias iššūkis pasimokyti iš šios problemos.“

„Scanpix“/AP nuotr./Į sekso skandalą patekę keturi Japonijos krepšininkai, o taip pat krepšinio asociacijos atstovai viešai atsiprašė.
„Scanpix“/AP nuotr./Į sekso skandalą patekę keturi Japonijos krepšininkai, o taip pat krepšinio asociacijos atstovai viešai atsiprašė.

Pašalinus keturis žaidėjus, Japonijos rinktinei teko žaisti su aštuoniais krepšininkais Azijos žaidynėse. Suklupę ketvirtfinalyje, japonai 80:113 nusileido Filipinams ir žais dėl septintos vietos su Indonezija.

Japonijos rinktinės treneris Hermanas Mandole pareiškė, kad netekus trečdalio sudėties buvo sunku, bet likę aštuoni žaidėjai liko kovingi ir stiprūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius