-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 30

Į Kauną sugrįžęs Mantas Kalnietis tarė jautrius žodžius apie „Žalgirį“ ir Lietuvos rinktinę

Lietuvos rinktinės ir Milano „Emporio Armani“ krepšininkas Mantas Kalnietis kartu su Italijos komanda ruošis Eurolygos rungtynėms Kaune, bet į Kauno „Žalgirio“ krepšį nemėtys.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl atsinaujinusios kirkšnies traumos įžaidėjas negali rungtyniauti mače prieš gimtojo miesto komandą, kuriai yra atstovavęs septynerius metus.

M.Kalnietis turėtų būti registruotas rungtynėms ir tikriausiai pasirodys „Žalgirio“ arenoje su „Emporio Armani“ sportine apranga.

Italijos čempionų komandą yra praretinusios žaidėjų traumos, tad Mantas bus reikalingas dėl reikiamo žaidėjų skaičiaus Eurolygos rungtynėms.

Tačiau rungtyniauti jis negali ir negalės dar bent dvi savaites dėl kirkšnies traumos.

Ją M.Kalnietis patyrė kovo 2 dieną mače su Vitorijos „Baskonia“. Nors po trijų savaičių jis grįžo į aikštę ir žaidė pastarosiose dvejose Eurolygos rungtynėse praėjusią savaitę, savaitgalį per Italijos lygos rungtynes atsinaujinę skausmai vėl išvedė Mantą iš rikiuotės.

„Nieko keisto neįvyko. Tiesiog mūsų komandoje šiuo metu daug traumuotų žaidėjų, o aš turbūt buvau sveikiausias iš traumuotų, – pasakojo į Vilnių ketvirtadienį vėlai vakare su Milano ekipa atskridęs M.Kalnietis. – Teko eiti žaisti, jaučiausi išgijęs, bet matyt raumenys dar nebuvo pasiruošę. Praėjusi savaitė buvo sunki – trejos rungtynės per kelias dienas, – matyt, nebuvau pasirengęs tiek žaisti ir trauma pasikartojo.“

30-metis 196 cm ūgio lietuvis šiose Eurolygos pirmenybėse Milano komandai rinko po 7,2 taško ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Penktadienio mačas Kaune bus priešpaskutinis Eurolygoje šį sezoną abiem komandoms. „Žalgiris“ (13-15) rikiuojasi dešimtas, o „Emporio Armani“ (7-21) – šešioliktas.

Mantai, penktadienį žaisti negalėsite, ar ne?

– Tikrai ne.

– Ar pasikartojus traumai skausmas didesnis?

– Skausmo nebuvo didelio nei anksčiau, nei dabar. Buvo padarytas magnetinis rezonansas, diagnozė yra aiški, tiesiog reikia atitinkamo laiko, per kurį reikia išgyti.

– Jei žaisti negalėsite, kokia bus jūsų dienotvarkė Kaune?

– Nors nerungtyniausiu, turiu atlikti tam tikras medicinines procedūras – dalyvausiu treniruotėse.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

– Tikriausiai ir su artimaisiais bus proga pasimatyti?

– Žinoma. Šioje kelionėje buvau pirmasis laukiantis prie durų (šypsosi). Galimybė grįžti namo į Kauną pasitaiko ne kiekvieną mėnesį. Labai norėjau grįžti bet kuriuo atveju, nors ir nežaisiu.

– Ar Milano klubui svarbu pakilti iš paskutinės vietos Eurolygoje?

– Aišku, kad svarbu. Mūsų žaidimas šį sezoną labai „ne kažką“, pozicija Eurolygoje – tragiška. Normalu, kad nenorime likti paskutiniai. Tikriausiai tai vienintelis likęs stimulas.

Mūsų žaidimas šį sezoną labai „ne kažką“, pozicija Eurolygoje – tragiška. Normalu, kad nenorime likti paskutiniai. Tikriausiai – tai vienintelis likęs stimulas.

– Nors komandos žaidimas banguoja, buvo pasigirdę kalbų, jog Milano klubas norėtų pratęsti sutartį su jumis. Kokia yra padėtis?

– Kaip visada viskas yra gandai (šypsosi). Negaliu komentuoti kol kas, tik tiek, kad sutartis galioja iki šio sezono pabaigos.

Matysime kaip bus. Visos sąlygos yra neblogos, bet dabar svarbiausia pabaigti sezoną Italijoje. Lygoje mums sekasi neblogai, nors reikia pripažinti, kad nėra daugiau komandų su panašiais resursais. Tad tai nebūtų koks nors didelis žygdarbis.

– Sekate ir Kauno „Žalgirį“, kuris Eurolygoje finišuos devintas arba dešimtas. Kaip vertinate tokį Kauno klubo pasiekimą?

– Jums turbūt tereikia atsisukti tuos interviu, kuriuos dalina atvažiavusieji čia – aš nieko naujo nepasakysiu. Džiaugiuosi už draugus, likusius Kaune, kad kiekvienas Eurolygos mačas yra šventė. „Žalgiris“ liko konkurencingas tokioje sudėtingoje Eurolygoje, smagu ir dėl jų, ir dėl žmonių. Puikiai žinau, kokie jie yra laimingi dėl tokio „Žalgirio“.

Džiaugiuosi už draugus, likusius Kaune, kad kiekvienas Eurolygos mačas yra šventė.

– Dėl žaidimo Lietuvos rinktinėje neseniai sakėte, kad neturite aiškaus plano. Jis neatsirado?

– Ne, per dieną neatsiranda ir neprapuola. Kaip jau sakiau, sezonas vystosi aukštyn-žemyn, o aš bandau susitelkti į klubo reikalus. Vasarą bus matyti.

Daug kas pastebi, jog pastaraisiais metais paties sportinė forma labiau pakyla rinktinėje, o ne klube. Ar kalbantis dėl naujos sutarties tai yra faktorius?

– Aš manau, kad tai nėra susieję. Man yra garbė ir malonumas žaisti už rinktinę ir tai, ar aš turiu sutartį, ar ne – nieko nekeičia.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius