-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30

Į NBA naujokų biržoje savo pavardę išgirdusį Artūrą Gudaitį nusitaikė Graikijos ir Turkijos klubai

Šurmulį NBA naujokų biržoje šiemet sukėlęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis sulaukė ne tik stipriausios pasaulio lygos klubų dėmesio. 24sek.lt šaltinių teigimu, ateinantį sezoną 22-ejų metų 210 cm ūgio „centrą“ savo gretose taip pat norėtų matyti Turkijos ir Graikijos klubai.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip ir tikėtasi, „Žalgiriui“ priklausantis aukštaūgis ketvirtadienį Brukline vykusioje NBA naujokų biržoje išgirdo savo pavardę. 47-uoju numeriu klaipėdietį pasirinko „Philadelphia 76ers” komanda.

Tačiau stipriausios planetos lygos durų ateinantį sezoną lietuvis dar nepravers. Jau kitą rytą Filadelfijos ekipa surengė spaudos konferenciją, kurios metu klubo direktorius Samas Hinkie užsiminė, jog norėtų, kad A.Gudaitis dar bent metus pažaistų Europoje, kur galėtų gauti daugiau žaidimo laiko ir kauptų patirtį.

A.Gudaitis prieš lemtingą ketvirtadienio vakarą taip pat buvo pripažinęs, kad būtų pasiruošęs vykti į komandą iškart, jei ji to pareikalautų, tačiau norėtų dar bent vieną sezoną pasitobulinti Europoje.

Iš Jungtinių Valstijų rytinės pakrantės atskriejusi žinia apie A.Gudaičio šaukimą greitai sulaukė atgarsio ir Senajame žemyne.

Vidurio puolėjas turi kitą sezoną galiojančią sutartį su „Žalgiriu“, tačiau po Brukline įvykusios naujokų biržos jis pateko iš karto į kelių Europos komandų radarą, o didžiausią susidomėjimą rodo Graikijos bei Turkijos klubai.

24sek.lt turimų šaltinių šiose šalyse teigimu, ateinantį sezoną A.Gudaitį savo gretose norėtų matyti Atėnų AEK ir Bandirmos „Banvit“ ekipos.

Abu šie klubai jaunajam Lietuvos talentui siūlo ne tik solidžias žaidimo minutes, tačiau ir svarbų vaidmenį ekipose, kas leistų padėti tvirtus pamatus prieš karjeros šuolį į NBA.

Nors AEK ir „Banvit“ vadovai vilioja krepšininką aikštėje praleidžiamomis minutėmis, pagrindinis „Žalgirio“ koziris šioje akistatoje išlieka Eurolygos turnyras.

Lietuvos čempionas „Žalgiris“ taip pat nenori atsisveikinti su vienu talentingiausių savo kartos krepšininkų, tačiau išpirka už A.Gudaitį nėra tokia didelė, kad graikų ar turkų klubai negalėtų šio kąsnio apžioti.

Nors AEK ir „Banvit“ vadovai vilioja krepšininką aikštėje praleidžiamomis minutėmis, pagrindinis „Žalgirio“ koziris šioje akistatoje išlieka Eurolygos turnyras. Tiek Bandirmos, tiek Atėnų klubas ateinantį sezoną žais antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre – Europos taurėje. 

Praėjusį sezoną Bandirmos „Banvit“ suklupo Turkijos čempionato ketvirtfinalyje, kai pralaimėjo būsimam šios šalies čempionui  Izmiro „Karsiyaka“, o Europos taurės varžybose pasiekė pusfinalį.

Taip pat ketvirtfinalyje baigėsi ir AEK krepšininkų žygis Graikijos pirmenybėse – čia jie pripažino Salonikų „Aris“ pranašumą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius