-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 12

Jaudinančiam startui pasiruošęs Š.Jasikevičius imsis ir Eurolygoje beveik nenaudoto ginklo

Ketvirtadienį rytinės treniruotės nebuvo, bet Paulius Valinskas beveik iki vidurdienio su automato pagalba svaidė metimus į „Žalgirio“ arenos treniruočių salės krepšį. Aparatas spjaudė jaunam gynėjui kamuolius lyg komandos draugas. Per savo karjerą 8 minutes 37 sekundes Eurolygoje žaidęs 21-erių krepšininkas ruošiasi jaudinančiam Eurolygos sezono startui. Toks jis bus visai smarkiai pasikeitusiai „Žalgirio“ komandai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ | 20:00 | Kaunas

„Pradžia kaip visada – sunki ir jaudinanti. Labai svarbu susitvarkyti su savo emocijomis ir susitelkti šimtu procentų į rungtynes. Tą stengsimės daryti“, – prieš pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes akcentavo Šarūno Jasikevičius.

Penktadienį 20 val. „Žalgiris“ namuose priims Belgrado „Crvena zvezda“.

„Žalgiris“ laikomas dvikovos favoritu, tačiau nurašyti serbai jau ne sykį parodė, kad to daryti nevalia.

Jų forma panaši kaip mūsų. Tai komanda, kuri daugiau mažiau banguoja.

Tą puikiai prisimena ir „Žalgirio“ sirgaliai, kurie 2017-ųjų sausio 6-ąją dar savo akimis išvydo žaliai baltų kapituliaciją prieš „Raudonąją žvaigždę“ 61:77.

Ir nors pokyčių Belgrado ekipoje tiek, kad galva apsisuks – „Crvena zvezda“ atsisveikino net su 9 žaidėjais, serbų braižas liko panašus.

„Varžovas gerai žinomas. Pasikeitė daug žaidėjų, bet išliko ta pati idėja ir stilius. Labai agresyvi gynyba. Gal net agresyvesnė iš aukštaūgių pusės prie perimetro.

VIDEO: „Eurolygos“ startui pasiruošęs Š.Jasikevičius: „Pradžia kaip visada – sunki ir jaudinanti“

Tai komanda, kuri labai gerai pasiruošusi fiziškai. Tai bus vienas svarbiausių dalykų, kaip visada su jais žaidžiant: atlaikyti fizinį kontaktą, eiti su kamuoliu ten, kur norime, ir stengtis geriau užbaigti atakas.“

Bet, ko gero, didžiausia netektis Belgradą ištiko šalia šoninės linijos. „Crvena zvezda“ neteko sumanaus trenerio Dejano Radonjičiaus, kuris dėl savo įgūdžių vasarą buvo pakviestas net į „San Antonio Spurs“.

„Scanpix“ nuotr./Dejanas Radonjičius
„Scanpix“ nuotr./Dejanas Radonjičius

D.Radonjičius atvedė „Crvena zvezda“ iki devintos Eurolygos vietos ir tik per plauką nepateko į ketvirtfinalį.

Bet jį pakeitęs vos 31-erių Dušanas Alimpijevičius pasistengė pratęsti D.Radonjičiaus žaidimo liniją, dėl kurios praėjusį sezoną „Crvena zvezda“ pakirto ne vieną grandą.

„Aukštaūgiai truputį agresyvesni gynyboje toliau nuo krepšio. Jei pernai jie nenaudojo beveik step out'o, šiemet eina labai agresyviai ir bus būtina su tuo susitvarkyti.

Ant perimetro labai talentingi gynėjai Jamesas Feldeine'as su Tayloru Rochestie, aibė gerai besiginančių gynėjų kaip Dangubičius, Lažičius, Dragičevičius.

Labai svarbu, kad gynėjai įvestų komandą į žaidimą ir jų spaudimas, agresyvi gynyba neišmuštų mūsų, o kad mes juos išmuštume su savo gynyba“, – pabrėžė Šaras.

Kai kuriose situacijose kai kurie žaidėjai yra nusipelnę žaisti.

Bet visai kaip „Žalgiris“, „Crvena zvezda“ kol kas atrodo ne taip, kaip norėtų.

Nors serbai trimis pergalėmis pradėjo sezoną Adrijos lygoje, problemų jų žaidime dar netrūksta.

Tačiau Š.Jasikevičius neleidžia sau atsipalaiduoti. Tikrai neleis labai intensyvus serbų krepšinis.

„Jų forma panaši kaip mūsų. Tai komanda, kuri daugiau mažiau banguoja. Bet kas labai matyti, tai geras fizinis pasiruošimas, didžiulė agresyvi gynyba, didžiulė rotacija. Treneris naudoja 11-12 žaidėjų, po 3-4 minučių eina į aikštę kitas, palaikomas labai aukštas ritmas. Su tuo reikia susitvarkyti.“

Š.Jasikevičius irgi nori naudoti 10 žaidėjų rotaciją. Kaip pripažįsta, galbūt net 11-os, nes nori palaikyti aukštą ritmą.

Tačiau jo planus jaukia mikrotraumos. Dee Bostui nelūžo pėda ir neplyšo raiščiai, tačiau gerų žinių iš gydytojų sulaukęs įžaidėjas dar negali treniruotis su „Žalgiriu“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Valinskas

Tai reiškia, kad daugiau šansų pasireikšti turės Paulius Valinskas, ne be reikalo svaidęs tuos metimus ketvirtadienio rytą.

Jį jau buvo išpylęs įtemptos Eurolygos kovos karštis. P.Valinskas šiame turnyre „Žalgiryje“ debiutavo rungtynės su Maskvos CSKA, kai buvo išleistas aikštėn ketvirtajame kėlinyje ir stojo prieš Europos krepšinio magą Milošą Teodosičių.

„Dee Bostas nesitreniravo, žiūrėsime, ar kas labai pagerės. Daug optimizmo neturiu. Jis nori žaisti, bet man atrodo, kad tai dar nėra realistiška, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Galvoju, kad Valinskas turės daugiau šansų. Kai kuriose situacijose kai kurie žaidėjai yra nusipelnę žaisti.“

P.Valinskas sezono pradžioje rinko vid. 5,4 taško ir pataikė 54,5 proc. tritaškių. Gynėjas sužibėjo pirmosiose rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“, kai surinko 16 taškų ir 23 naudingumo balus.

Tiesa, kol taip efektyviai žaidžia kitas „Žalgirio“ įžaidėjas Kevinas Pangosas, P.Valinskui daug minučių prakaituoti gali ir netekti.

Su 11,7 taško ir 15,7 naudingumo balo kanadietis yra rezultatyviausias ir efektyviausias žalgirietis šį sezoną.

Tačiau norint pergalingai startuoti Eurolygoje, „Žalgiriui“ reikės ryškaus visų žaidėjų indėlio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius