Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Jaunasis „Žalgirio“ driblingo meistras suprato Šarūno Jasikevičiaus žinutę

Dar šių metų balandžio mėnesį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverte žibėjęs tuometinis Kauno „Žalgirio“ dublerių gynėjas Paulius Valinskas savo karjeroje palypėjo vienu laipteliu aukščiau. Krepšininkas sulaukė savo galimybės ir debiutavo pagrindinėje „Žalgirio“ ekipos sudėtyje.
pvalinskas-mano-darbas-isnaudoti-gaunamas-progas-ir-isitvirtinti-komandoje
pvalinskas-mano-darbas-isnaudoti-gaunamas-progas-ir-isitvirtinti-komandoje

P.Valinsko debiutas oficialiose rungtynėse, ginant „Žalgirio“ ekipos garbę, įvyko LKL čempionato dvikovoje „Žalgirio“ arenoje su Utenos „Juventus“ klubu. Žaidėjas aikštėje praleido pusantros minutės ir pataikė abu baudų metimus. Kalbėdamas su „Žalgiris TV“, krepšininkas prisiminė savo būseną, išėjus į aikštę.

„Neslėpsiu, bet jauduliukas vis tiek buvo. Nesvarbu, kad tai tik rungtynių pabaiga, – kalbėjo P.Valinskas. – Šiek tiek jaudinausi prieš savo pirmąjį metimą oficialiose rungtynėse. Tikiuosi ir toliau rankos nedrebės. Nesvarbu, kiek minučių praleidžiu aikštėje, jeigu treneris išleido jauną žaidėją, vadinasi, kažkiek vilčių deda į mane, tikiuosi jas pateisinti.“

Nuo NKL sezono pabaigos iki debiuto „Žalgiryje“ 20-metis 191 cm ūgio žaidėjas kurį laiką gyveno laukimu.

„Kažkokia nežinia kankino, pasibaigus sezonui. Kuo greičiau norėjosi sužinoti, kur rungtyniausiu kitame sezone. Kai sužinojau, jog „Žalgiris“ mane kviečia į savo sudėtį, tikrai nukrito akmuo nuo širdies“, – prisipažino krepšininkas.

Nusiritęs akmuo ir gautas Kauno ekipos pasiūlymas jaunam žaidėjui reiškė pasiruošimo didžiausiam iki tol buvusiam karjeroje iššūkiui. Rengdamasis naujajam sezonui, krepšininkas stengėsi suderinti ir poilsį, ir sunkų darbą bei nepamiršo tobulinti savo žaidimo vizitinės kortelės – driblingo įgūdžių.

„Po sezono, kaip ir visi, stengiausi gerai pailsėti. Stengiausi turiningai praleisti laiką ir pailsėti psichologiškai bei fiziškai. Paskui kibau į darbus, daug laiko praleidau arenos treniruoklių salėje. Nepamiršau ir kamuolio, tiesiog individualūs pratimai – gerinau driblingą, metimą“, – teigė žalgirietis.

Iš Kauno kilęs krepšininkas į savo situaciją „Žalgiryje“ žiūri realistiškai. P.Valinskas supranta, kad komandos lyderiu debiutiniame sezone Kauno klube netaps. Kaip bebūtų, žaidėjas kelia sau didžiulius tikslus ir yra nusiteikęs kantriai siekti savo tikslo, konkuruodamas su labiau patyrusiais komandos draugais.

„Aš pats tikiuosi iš savęs maksimumo ir keliu sau didelius reikalavimus. Aišku, nežinau, kiek turėsiu progų pasireikšti, viskas priklauso nuo mano pasirodymo. Mano darbas bus išnaudoti visas gavusias progas ir įsitvirtinti komandoje“, – savo tikslą „Žalgiryje“ įvardino P.Valinskas.

VIDEO: P.Valinskas: „Mano darbas – išnaudoti gaunamas progas ir įsitvirtinti komandoje“

Kaip P.Valinskui seksis įsitvirtinti Kauno „Žalgiryje“ – parodys tik laikas. Po kurio laiko sužinosime, ar „Žalgirio“ sistemoje įsitvirtins ir antrasis Valinskų giminės atstovas. Nuo šio sezono pirmuosius žingsnius „Žalgirio“ dublerių komandoje žengia jaunesnysis Pauliaus brolis Marius.

17-metis 186 cm ūgio krepšininkas po sezonų Moksleivių krepšinio lygoje laukia savo debiuto NKL pirmenybėse. P.Valinskas, bendraudamas su „Žalgiris TV“, kalbėjo, jog brolio prisijungimas prie „Žalgirio“ sistemos buvo maloni sistema visai šeimai.

„Ši naujiena nukrito lyg iš giedro dangaus. Būdamas tokio jauno amžiaus ir gavęs kvietimą, brolis labai nustebo ir apsidžiaugė. Jaudinosi, laukdamas pirmųjų treniruočių. Aišku, ir mane maloniai nustebino, tėvai apsidžiaugė. Smagu toje pačioje sistemoje turėti ir brolį“, – šypsojosi P.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius