Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

Kevinas Pangosas – apie griežtas Šaro pamokas ir neįtikėtiną Domanto Sabonio ateitį NBA

Septyni pro šalį skrieję metimai, 0 naudingumo balų ir tiek klaidų, kiek taškų ir rezultatyvių perdavimų (3) – su pirmųjų blynų kepimu Kauno „Žalgirio“ naujokui Kevinui Pangosui prasti reikalai. Bet blankus debiutas nesugadino 23 metų kanadiečio nuotaikos. K.Pangosas – viena iš didžiausių „Žalgirio“ vilčių šį sezoną. Bet legionierius ramus.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

„Viskas buvo kiek kitaip. Bet krepšinis yra krepšinis. Buvo smagu. Geros rungtynės su gera atmosfera. Tik gaila, kad pralaimėjome, – debiutinį mačą Atėnuose prisiminė K.Pangosas. – Nepataikiau, bet tai juk tik pirmosios rungtynės. Jų bus dar labai daug“.

Gynėjas teisus. Eurolygoje dar laukia bent 29 rungtynės. Antrosios Eurolygoje ir pirmosios „Žalgirio“ arenoje – penktadienį 20 val. su Vitorijos „Baskonia“.

K.Pangoso laukia ne tik daug rungtynių, bet ir daug vertingų Šarūno Jasikevičiaus pamokų.

Gynėjas praėjusį sezoną pradėjo profesionalo karjerą Gran Kanarijos klube, kuriame Europos taurėje rinko vid. 11,9 taško ir atliko 4,8 rezultatyvaus perdavimo. K.Pangoso aikštės matymas, žaidimas du prieš du ir taiklūs tritaškiai sužavėjo Š.Jasikevičių.

Panašu, kad Šaras tiki, jog kanadietis gali tapti ryškia figūra Eurolygos krepšinyje.

„Šaras – puikus, – 24sek pasakojo K.Pangosas. – Jis mane labai stumia į priekį. Bet kokioje situacijoje treneris man meta iššūkius ir skatina būti geriausiu.“

„Žalgirio“ naujokas pripažįsta, kad Š.Jasikevičius jam yra griežtas, bet K.Pangosas visą informaciją bando sugerti kaip kempinė.

„Puiku jo klausytis. Juk Šaras žino, kaip reikia pakilti į aukščiausią lygį. Labai įdomu, kaip jis man dar padės ateityje“, – galimybe rungtyniauti vieno geriausių visų laikų Europos įžaidėjų komandoje džiaugiasi K.Pangosas.

savastarpsvetimu-jasikevicius-tik-budamas-jav-supratau-kad-egzistuoja-rasizmas
savastarpsvetimu-jasikevicius-tik-budamas-jav-supratau-kad-egzistuoja-rasizmas

Jis supranta, ką turi šlifuoti labiausiai, kad taptų deimantiniu įžaidėju. „Gynyba. Turiu geriau gintis prieš varžovų įžaidėjus“, – tikina K.Pangosas.

Duomenis suspindėti Europoje K.Pangosas turi. Stebint jo žaidimą kartais atrodo, kad kažkas suklastojo jo gimimo liudijimą. K.Pangosui dar tik 23-eji metai, bet jo krepšinio suvokimas pranoksta amžių.

Turbūt tai natūraliai atėjo iš K.Pangoso šeimos. Ir mama, ir tėtis anksčiau žaidė krepšinį, o tėtis tik pernai baigė trenerio darbą.

„Labai myliu krepšinį, todėl nuo pat jaunystės juo labai domėjausi. Mačiau labai daug žaidėjų. Dar daug ko nežinau, nes vis dar mokausi. Bet man patinka gilintis“, – pasakojo kanadietis.

Todėl ir adaptacija prie europietiško krepšinio vyksta geriau, nei daugumai NCAA žaidusių krepšininkų. Beje, į Europą K.Pangosas atvyko iš Gonzagos universiteto, kur paskutiniame ketvirtajame kurse žaidė su Domantu Saboniu.

Piešia nuostabią karjerą

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pangosas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pangosas

„Domas yra puikus draugas, – 24sek atviravo K.Pangosas. – Nors kartu žaidėme tik vienerius metus, bet labai daug laiko praleidome drauge. Ypač už aikštės ribų.“

Gonzagoje buvo pasklidusi legenda, kad „Bulldogs“ treneriai universiteto miestelio sargo prašydavo vėlai vakare užrakinti krepšinio salės duris, kad ten neįsliūkintų D.Sabonis. Pasirodo, iki vėlumos ten užsilikdavo ir K.Pangosas.

„Iki vėlumos dirbdavome krepšinio salėje. Jis neįtikėtinas bičiulis. Ir superkovingas. Aš tai dievinu. Domas yra geras, labai linksmas žmogus“, – lietuvį liaupsino gynėjas.

Domantas Sabonis NBA padarys puikią karjerą.

K.Pangosas įdėmiai seka, kaip Domantui sekasi „Oklahoma City Thunder“ gretose. Ten, beje, visas NBA ikisezonines rungtynes puolėjas pradėjo starto penkete. Bet su D.Saboniu daug bendraujantis K.Pangosas visiškai nesistebi.

„Jis didžiulis talentas, o Oklahoma nori, kad Domas tobulėtų, todėl duoda kuo greičiau priprasti prie NBA krepšinio. Sabonis NBA padarys puikią karjerą. Tokių duomenų, talento, darbštumo ir darbo etikos žmogus turi būti neįtikėtinas žaidėjas“, – įsitikinęs K.Pangosas.

Kai paklausiau, ar vieną dieną jų keliai vėl susikirs NBA, K.Pangosas nusijuokė, bet netrukus surimtėjo.

„Būtų neįtikėtina. Tikiuosi, kad vieną dieną taip nutiks. Tai būtų svajonės išsipildymas. Niekada negali žinoti“, – užsisvajojo ir K.Pangosas.

Bet dabar svarbiausia – „Žalgiris“ ir pergalė prieš „Baskonia“

„Manau, kad esame gerame kelyje, – neabejoja K.Pangosas. – Bet turime dar daug kur tobulėti. Nors viskas gerai. Labai spaudžiame vienas kitą. Man tai labai patinka. Man labai patinka „Žalgirio“ komanda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius