Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 06 /21:02

„Lietkabelis“ pralaimėjo nervų trilerį prieš „Bayern“

Panevėžio „Lietkabelis“ tris su puse kėlinio taškas į tašką kovojo su Europos taurėje šiemet puikiai rungtyniaujančiu Miuncheno „Bayern“, tačiau nutraukti Bavarijos ekipos pergalių serijos nepavyko. Trečiadienio vakarą Artūro Štalbergo auklėtiniai savoje aikštėje po dramatiškos rungtynių pabaigos buvo priversti iškelti baltą vėliavą – 87:88 (19:20, 15:13, 23:25, 30:30).
Kšištovas Lavrinovičius
Kšištovas Lavrinovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Miuncheno komanda laimėjo visus septynis susitikimus ir užtikrintai pirmauja B grupėje.

Panevėžio reikalai – sudėtingesni. Tris sykius laimėjęs ir keturis kartus suklupęs „Lietkabelis“ yra ketvirtas.

Tris su puse kėlinio aikštėje vyko lygi kova. Tuomet Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai įgijo penkių taškų pranašumą ir atrodė, kad perlaužė rungtynes, tačiau panevėžiečiai pademonstravo charakterį ir turėjo galimybę išsigelbėti.

Likus kiek daugiau nei 8 sek. ir svečiams pirmaujant dviem taškais, Reggie Reddingas netikėtai nusprendė paskubomis mesti iš po krepšio. Metimas tikslo nepasiekė, o amerikietis dar ir kvailai prasižengė prieš Kšištofą Lavrinovičių.

Patyręs Brolis sumetė abu baudos metimus ir išlygino rezultatą – 87:87.

Tačiau paskutinis žodis priklausė „Bayern“. Lorenzo Williamsas likus 3 sek. prasižengė prieš Braydoną Hobbsą ir nors pastarasis pataikė tik vieną baudos metimą, paskutinis Žanio Peinerio metimas iš vidurio aikštės tikslo nepasiekė.

„Lietkabelis“: Adas Juškevičius 21, Kšištofas Lavrinovičius 18, Darjušas Lavrinovičius 13, Lorenzo Williamsas 10 (8 rez. perd.), Vaidas Čepukaitis ir Žygimantas Skučas po 8.

„Bayern“: Milanas Mačvanas 19, Nihadas Djedovičius 14, Danilo Barthelis 11, Devinas Bookeris ir Maikas Zirbesas po 7.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Lietkabelis“ – „Bayern“ 87:88 (19:20, 15:13, 23:25, 30:30).

40 min. Kai atrodė, kad traukinys jau nuvažiavo, panevėžiečiai gavo dovaną. Pirmaujant dviem taškais, Reggie Reddingas nusprendė paskubomis mesti iš po krepšio. Metimas tikslo nepasiekė, o amerikietis dar prasižengė prieš Kšištofą Lavrinovičių.

Patyręs Brolis sumetė abu baudos metimus ir išlygino rezultatą – 87:87.

Tačiau paskutinis žodis priklausė „Bayern“. Panevėžiečiai prasižengė prieš Braydoną Hobbsą likus 3 sek. Pastarasis įmetė tik vieną baudos metimą, tačiau paskutinis Žanio Peinerio metimas iš vidurio aikštės tikslo nepasiekė.

39 min. Šeimininkų ekipoje X faktoriumi tampa kelis metimus iš eilės pataikęs Žygimantas Skučas. Dar ne viskas prarasta.

38 min. „Bayern“ priekyje – 77:73.

37 min. Miuncheno klubo bandymas pabėgti. Maža to, „Lietkabelį“ ištinka nesusipratimas ant atsarginių suolo – Vaidas Čepukaitis netyčia atsisėdo ant Kšištofo Lavrinovičiaus rankos ir Brolis kurį laiką perkreiptu veidu buvo susiėmęs už skaudančios alkūnės.

36 min. Tačiau tuomet panevėžiečiai pateko į duobę. Kšištofo Lavrinovičiaus nesportinė pražanga prieš Reggie Reddingą sumaišė visas kortas. „Bayern“ perėmė iniciatyvą ir pradėjo tolti.

34 min. Taškų lenktynės tęsėsi. Panevėžio ekipą į priekį vėl pradėjo tempti Adas Juškevičius. Gynėjas pataikė du fantastiškus tritaškius bei leido šeimininkams įkvėpti kiek lengviau – 70:66.

III kėlinys. „Lietkabelis“ – „Bayern“ 57:58 (19:20, 15:13, 23:25).

28 min. Vokiečiams atsirišo krepšys atakuojant iš toli. Šiame kėlinyje „Bayern“ pataikė šešis tolimus metimus ir truktelėjo priekin – 58:54.

26 min. Lorenzo Williamsas tritaškiu padidino „Lietkabelio“ persvarą iki penkių taškų, bet vokiečiai labai greitai atsakė tuo pačiu – 52:50.

24 min. Vaizdas aikštėje nesikeitė ir po pertraukėlės. Miuncheno ekipą pradėjo traukti Milanas Mačvanas, bet į tai panevėžiečiai atsakė sėkmingu komandiniu žaidimu.

II kėlinys. „Lietkabelis“ – „Bayern“ 34:33 (19:20, 15:13).

16 min. Vaidas Čepukaitis smagiai krauna iš viršaus būdamas visiškai laisvas po krepšiu. „Bayern“ strategas Aleksandras Džordževičius mikliai prašo minutės pertraukėlės – 31:29.

15 min. Klampus mačas su daug netaiklių metimų bei klaidų.

13 min. Intrigos netrūko ir po pertraukėlės. Abi komandos žaibiškai organizavo atakas, bet nemažai ir klydo. Panevėžiečiams pavyko išlaikyti trapią persvarą – 24:23.

I kėlinys. „Lietkabelis“ – „Bayern“ 19:20.

8 min. Danilo Barthelis pelnė penkis taškus iš eilės, bet nuo jo neatsiliko ir Darjušas Lavrinovičius – 17:17.

6 min. Panevėžiečiams pirmaujant 12:11, mačo arbitrai sustabdė rungtynes – sustreikavo „Cido“ arenos švieslentė. Rungtynėse – kelių minučių priverstinė pertrauka.

3 min. Pirmosiomis minutėmis – lygi kova. Šeimininkus į priekį vedė Adas Juškevičius ir Darjušas Lavrinovičius, bet grupės lyderiai taip pat turėjo savo argumentų – 6:5.

Rungtynes panevėžiečiai pradėjo tokiu starto penketu: Lorenzo Williamsas, Žanis Peineris, Adas Juškevičius, Vaidas Čepukaitis ir Darjušas Lavrinovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius