-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 20

Maskvos priemiestyje „Žalgirio“ laukia ne tik „prisnigta“ arena

Rusijos sporto televizijos technikai vyniojosi kabelius ruošdamiesi transliacijai Mytiščių arenoje. Jie čia paprastai nefilmuoja krepšinio. Laukiant į vakarinę treniruotę besirenkančių „Chimki“ krepšininkų buvo šalta, gal kokie 4 laipsniai šilumos su labai nemaloniu vėju. Šalta lyg ledo ritulio arenoje, kuria Mytiščių daugiafunkcis centras virsta dažniau nei krepšinio aikšte. Maskvos priemiestis priima Kauno „Žalgirį“. Arenoje su dar nenutirpusiu sniegu.
Žalgiriečiai bandys išsivežti pergalę iš Mytiščių
Žalgiriečiai bandys išsivežti pergalę iš Mytiščių / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Chimki“ | 20:00 | Mytiščiai

Per kelis metrus nuo „Žalgirio“ atsarginių suolo buvo susidaręs toks suledėjusio sniego sluoksnis, kad būtų reikėję išnešti jį keliais kastuvais.

Už to paties suolelio buvo dar vienas, tik medinis – skirtas ledo ritulio rungtynėms.

Mytiščių arenos koridoriuose krizeno būrys vaikų, ilgomis ledo ritulio lazdomis vos neužvožę pro šoną greitu žingsniu kulniavusiai nedidukei „Chimki“ atstovei spaudai Olgai.

Rūpestinga moteris čia jautėsi kaip viešnia, nors „Chimki“ ruošėsi Eurolygos namų rungtynėms. Mytiščiai krepšinį į areną įsileido tik šį sezoną, kai Eurolyga nebeiškentė ir išprašė „Chimki“ iš reikalavimų neatitinkančios jų salės Chimkuose, kitame Maskvos priemiestyje.

15min nuotr./Mytiščių arena
15min nuotr./Mytiščių arena

Beje, „Chimki“ pačioje Maskvoje žaisti negalėjo, nes gauna paramą iš Pamaskvės regiono. Tad dabar visa komanda turi skaičiuoti beveik 30 kilometrų kelionei nuo savo namų.

Mytiščiuose gyvena maždaug tiek žmonių, kiek Klaipėdoje – apie 160 tūkst. Tik skirtumas tas, kad Pamaskvėje jie apgyvendinti triskart mažesniame plote nei Lietuvos uostamiestis.

Kol kaip konvejeris sukosi rūkančiųjų darbininkų, technikų, valytojų ir virėjų pamaina, kuri įtariu žvilgsniu skenavo kuprinę su Lietuvos pavadinimu ir vėliavėle, vietiniai Rusijos krepšininkai į areną suvažiavo asmeniniais automobiliais. Legionierius arba vežė pasamdyti vairuotojai, arba bendras komandos autobusas.

„Ryt penktą valandą!“ – sušuko linksmas vietinis, kai eiliniu automobiliu pristatė į Mytiščius gynėją Charlesą Jenkinsą.

Rungtynių su „Žalgiriu“ dieną į Mytiščius užsakytais specialiais autobusais suvažiuos ir sirgaliai iš Chimkų. Bet ir šiame Maskvos priemiestyje šiaurės rytuose sportas yra labai mėgstamas – rungtynes su „Valencia“ stebėjo 6579 žiūrovai.

Mytiščių arena talpina 8 tūkstančius ir tikimasi, kad dar daugiau vietų gali užpildyti rungtynėse su „Žalgiriu“.

833476FB-CDA6-4B45-99BA-E9312008569B
833476FB-CDA6-4B45-99BA-E9312008569B

Tik pilna apšalusi arena nėra pagrindinė priežastis, kodėl žalgiriečiams bus labai sunku išlaikyti nepralaimėjusiųjų statusą. Kolegų iš Rusijos teigimu, „Chimki“ subūrė stipriausią sudėtį per pastaruosius 5 metus.

Nors Rimą Kurtinaitį rusai laiko geriausiu „Chimki“ treneriu klubo istorijoje, net jo treniruotos komandos neprilygsta iš 23 milijonų eurų surinktai sudėčiai.

Ne veltui Šarūnas Jasikevičius prognozuoja, kad ši „Chimki“ ekipa pajėgi prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą.

Jos komandos veidas išliko nepakitęs – tai sunkiai prognozuojamas Aleksejus Švedas. Nors daug kas baiminosi, kad komplikuoto charakterio rusas sunkiai ras bendrą kalbą su griežtu graiku Giorgu Bartzoku, kaip pasakoja rusai, treneris Chimkuose rengia tik vieną treniruotę per dieną, o tai patinka ryškiausiai komandos žvaigždei.

Koks komandai reikalingas žvaigždžių pasitenkinimas, puikiai žino R.Kurtinaitis. Rusai pasakoja, kad po penkerių darbo Chimkuose metų treneriui jau buvo atėjęs laikas trauktis. Anot jų, lietuvis prarado pusės komandos narių pasitikėjimą, o pakeisti trenerį lengviau nei šešis žaidėjus.

G.Bartzoko žaidėjų pasirinkimas platus kaip Raudonoji aikštė.

Aleksejus Švedas Chimkuose renka daugiausia taškų (18,3), buvęs žalgirietis Jamesas Andersonas – naudingumo balų (17), įžaidėjas Stefanas Markovičius – daugiausia rezultatyvių perdavimų (6,3).

Gynėjas Charlesas Jenkinsas ir centras Thomasas Robinsonas vagia po 2 kamuolius ir savo energija renka dviženklį taškų skaičių. Ch.Jenkinsas dar spėja padusinti priešininkų gynėjus.

Jegoras Vialcevas jį pavaduoja gynyboje, o naujasis puolėjas Anthony Gillas ir iš toli pagrasinantis Malcolmas Thomasas suteikia „Chimki“ prabangą žaisti žemu penketu.

„Scanpix“/AP nuotr./Aleksejus Švedas ir Thomasas Robinsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Aleksejus Švedas ir Thomasas Robinsonas

Savo potencialą ant popieriaus „Chimki“ užtvirtino rungtynių protokoluose. Eurolyga pradėta pergale prieš „Valencia“ 75:70, o VTB lygos startas pažymėtas trimis sutriuškinimais vidutiniškai 35 taškų skirtumu.

Nors priešininkai buvo silpni – „Parma“, Rygos VEF ir Minsko „Cmoki“ klubai, „Chimki“ forma vis gerėja.

Priešininkai dvikovą su „Žalgiriu“ pasitinka šiek tiek nerimaudami dėl banguoto pasirodymo su „Valencia“, tačiau „Chimki“ yra pagrįsti dvikovos favoritai.

Kad laimės „Chimki“, pritaria ir uberio vairuotojas, Lietuvoje turintis puikius bičiulius Vytą ir Praną.

„Žalgirio“ žaidėjams metimais palengva baigiant treniruotę Mytiščių arenoje, trenerių štabas įdėmiai sekė Atėnų „Panathinaikos“ ir Bambergo „Brose“ dvikovą.

Luko Lekavičiaus veidas atrodė susirūpinęs ant atsarginių suolo, bet pergalę šventė graikai. Didelių staigmenų ketvirtadienį Eurolygoje neįvyko. Š.Jasikevičiui per naktį reikės sugalvoti scenarijų, pagal kurį tuo netikėtumu taptų „Žalgiris“.

VIDEO: Eurolygos diena: nutylėtos R.Kurtinaičio istorijos ir sirgalių pažadas Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius