Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29

Neparduodamas: „Lietuvos rytas“ neatiduos Artūro Gudaičio už jokias išpirkas

Artūras Gudaitis praėjusį sezoną buvo naudingiausias „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjas, vienas iš trijų naudingiausių LKL ir pateko tarp naudingiausių Europos taurės varžybose. Krepšininkas sulaukė užsienio klubų dėmesio, tačiau, 24sek žiniomis, „Lietuvos ryto“ komandos naujieji vadovai ir treneris Rimas Kurtinaitis priėmė aiškų sprendimą, kad žaidėjas kitai komandai nebus perleistas už jokią išpirką. Sostinės komanda taip užkirto kelią bet kokioms įmanomoms spekuliacijoms krepšinio vasaros turguje.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Ray Vysniausko nuotr.

24sek žiniomis, A.Gudaičio išpirka sutartyje siekia net 600 tūkstančių eurų. Klubas realiai galėjo tikėtis sulaukti perpus mažesnės išpirkos už savo vidurio puolėją. Bet „Lietuvos rytas“ priėmė sprendimą – neparduodamas.

„Aš asmeniškai esu prieš tai, kad parduotume A.Gudaitį ar Roką Giedraitį. Norime, kad A.Gudaitis tobulėtų „Lietuvos ryte“ ir parodytų viską, ką jis gali, o kitais metais išvažiuotų į NBA, – 24sek kalbėjo naujasis „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga. – Mūsų klube jis turi visas didžiausias galimybes parodyti save. Tai geriau, nei važiuoti į kitą klubą ir ten būti antru vidurio puolėju. Pas mus jis turi visas galimybes tapti žvaigžde, kaip anksčiau „Lietuvos ryte“ tai pavyko Jonui Valančiūnui.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

24sek žiniomis, A.Gudaitis visai neseniai buvo susitikęs su naujaisiais „Lietuvos ryto“ komandos vadovais ir šie žaidėjui pareiškė, kad ateinantį sezoną jam numatomas svarbus vaidmuo žaidime, kad krepšininkas yra vertinamas ir jie jo neatiduos už jokias išpirkas.

Anksčiau pasirodė informacija, kad žaidėju domisi keli NBA klubai, kad jis galimai būtų laukiamas Kinijoje ar Rusijoje. Žaidėjo atstovai taip pat sulaukė užklausos iš kelių Ispanijos klubų.

A.Gudaičio praėjusio sezono statistika išties verta dėmesio. Daugelis krepšinio specialistų neabejoja, kad 24 metų krepšininkas debiutuos ir Lietuvos krepšinio rinktinėje, o tai tik dar labiau kelia žaidėjo vertę.

Praėjusį sezoną A.Gudaitis ne kartą buvo pripažintas naudingiausiu LKL savaitės krepšininku. LKL pirmenybėse jis vidutiniškai pelnė po 11,4 taško, atkovojo po 6,6 kamuolio ir rinko po 16,1 naudingumo balo.

Europos taurės varžybose jis dažniausiai kilo nuo atsarginių suolo, bet vis tiek vidutiniškai pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio ir rinko net po 19,3 naudingumo balų.

Sostinės komandoje vis daugiau aiškumo. A.Gudaitis neparduodamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius