Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05

Penkios įdomiausios „Žalgirio“ istorijos šį Eurolygos sezoną

Nuo spalio vidurio iki balandžio 6 dienos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė daug įsimintinų akimirkų. Prieš paskutinį Lietuvos čempionų mačą Eurolygoje ketvirtadienį su Vitorijos „Baskonia“ siūlome prisiminti ilgos kelionės svarbiausius nuotykius.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sirgaliai ėmė plaukti į areną

11 417 – vidutiniškai tiek žiūrovų stebėjo „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje.

Aistruoliai smalsiai pradėjo sezoną, bet paskui jų gretos sumenko – mažiausiai žiūrovų stebėjo „Žalgirio“ namų mačą lapkritį su Stambulo „Galatasaray“, kai į areną atėjo 8621 žmogus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tačiau sezono pabaigoje, įkaitinti „Žalgirio“ žaidimo, sirgaliai ėmė plūsti į areną. Kai „Žalgiris“ dar kabinosi į atkrintamųjų varžybų traukinį, kovoje su „Anadolu Efes“ savo komandos atėjo palaikyti 14 862 sirgaliai.

Paskutinis mačas su Milano „Emporio Armani“ daug reikšmės nebeturėjo, bet padėkoti komandai susibūrė net 15 231 žiūrovas – tai šio sezono rekordas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Įdirbis pramogaujant ir žaidžiant su žiūrovu per krepšinio varžybas vėl buvo juntamas Kaune – pradedant įprastais kameros užfiksuotais žiūrovų bučiniais, baigiant apsaugos darbuotoju persirengusio šokėjo laukiniais šokiais. Per paskutiniąsias Eurolygos rungtynes apie išaugusį lankomumą prakalbęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas pabrėžė: „Kaune turime užauginę faną. Jis nėra toks, kuris ateina tik tada, kai komanda laimi.“

Mažylis tapo didžiu žaidėju

Lietuvos rinktinė pernai buvo jį pamiršusi, bet Lukas Lekavičius šį sezoną yra rezultatyviausias lietuvis įžaidėjas Eurolygoje.

180 cm ūgio žemaitis, kuriam praėjusią savaitę suėjo 23 metai, Eurolygoje atsiskleidė visu grožiu ir rezultatyvumu net pralenkė „Emporio Armani“ gynėją Mantą Kalnietį.

Tiesa, paties M.Kalniečio įsibėgėjęs L.Lekavičius nenustebino. „Galbūt jo mažas ūgis kam nors kelia abejonių, bet aš esu su juo treniravęsis – iš tų lietuvių krepšininkų, kuriuos pažįstu, Lukas yra turbūt daugiausia dirbantis žmogus. O aš pažįstu nemažai žaidėjų, – 24sek sakė M.Kalnietis. – Luko pastangos pagaliau duoda vaisių. Tas lūžis kada nors turėjo įvykti, man atrodo, kad dėsninga ir normalu. Lukas tai patvirtina.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Žaisdamas kiek daugiau nei po 18 min. L.Lekavičius Eurolygoje pelnė po 8,7 taško ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Komandoje jis būtų antras pagal naudingumą po Pauliaus Jankūno, jei lygintume visų žalgiriečių aikštėje praleistas minutes.

Pagal kainą L.Lekavičius yra vienas mažiausiai klube uždirbančių žaidėjų, bet taip žaidžiant jo vertė jau išaugo bent du kartus. Darius Maskoliūnas yra pabrėžęs – jei Lukas būtų bent keliais centimetrais aukštesnis, jis jau dabar lakstytų apsivilkęs kurio nors Eurolygos grandų marškinėliais.

O gal net NBA? Juk ir gražiausias sezono metimas – tritaškis iš kitos aikštės pusės per rungtynes Barselonoje – taip pat priklauso L.Lekavičiui.

Išvykose laimėjo daugiau nei namie

Mistinis faktas, bet savo tvirtovėje „Žalgiris“ žaidė prasčiau nei svečiuose.

Nors pirmąsias tris pergales žalgiriečiai iškovojo Kaune, iš viso ten pavyko laimėti šešis sykius. O išvykose – jau septynis. „Namuose mes žaidžiame žymiai blogiau. Ypač gynyboje“, – patvirtino Š.Jasikevičius po paskutinių Eurolygos rungtynių Kaune, kur „Žalgiris“ netikėtai pralaimėjo traumų išretintam Eurolygos autsaideriui Milano „Emporio Armani“.

Treneriui pritarė ir Robertas Javtokas: „Norėjome pasirodyti prieš savus žiūrovus ir įmesti daugiau taškų, o ne gintis.“

Nors namie pergalių tikrai galėjo būti daugiau, gera paguoda, kad šį sezoną išvykose „Žalgiris“ žaidė labai solidžiai ir atsivežė pergalių iš tokių karštų vietų, kaip Belgradas, Stambulas (dukart), Bambergas, Tel Avivas.

Lino Žemgulio nuotr./„Žalgiris“ Stambule įveikė „Daruššafaka“ komandą
Lino Žemgulio nuotr./„Žalgiris“ Stambule įveikė „Daruššafaka“ komandą

Pergalė prieš Maskvos CSKA

„Žalgiris“ sėdėjo gilioje tamsoje, patyręs tris pralaimėjimus iš eilės, kai į Kauną atvyko Eurolygos čempionas Maskvos CSKA. Net ir arena buvo pripildyta tik dviem trečdaliais žiūrovų, kurie irgi neturėjo daug vilčių – prieš tai „Žalgiris“ buvo pralaimėjęs šiam Rusijos klubui net 17 rungtynių iš eilės.

Tačiau dabar „Žalgiris“ gali drąsiai pritaikyti tenisininko Vito Gerulaičio frazę ir ištarti – dar niekas nėra įveikęs „Žalgirio“ 18 kartų paeiliui.

Tą vakarą 9 tūkst. sirgalių išvydo prisikėlimą. Kevinas Pangosas pelnęs 21 tašką sužaidė nuostabias rungtynes, o „Žalgiris“ nukovė CSKA savo arenoje rezultatu 79:75.

Tos rungtynės Kaune buvo labai emocingos, nes Š.Jasikevičius buvo išvarytas iš aikštės už dvi technines pražangas, kai CSKA pirmavo 8 taškais.

Tačiau Darius Maskoliūnas šaltu veidu pradėjo vadovauti komandai, o ji, likusi be pagrindinio trenerio, susitelkė ir atliko žygdarbį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės džiaugsmo akimirkos

Šarūno Jasikevičiaus fenomenas

Nedažnai taip nutinka, kad treneris ir sirgaliai atranda stiprų ryšį.

Tačiau Š.Jasikevičius per sezoną vis labiau sklaidėsi ne tik kaip treneris, bet ir dirigentas tūkstančių sirgalių orkestrui arenoje.

Tai jis priekaištavo žiūrovams, kad šie buvo pernelyg tylūs per pirmąjį mačą su „Baskonia“. Tai jis auklėjo sirgalius, kurie švilpė savam žaidėjui, o per kitą mačą taip nebebuvo. Tai jis plojo žmonėms ir vėjavaikiškai nušvitęs, kaip moka nušvisti tik Š.Jasikevičius, dėkojo jiems už palaikymą po pergalės prieš „Panathinaikos“. Tai jis paprašė aistruolių paramos svarbiose rungtynėse ir sulaukė beveik pilnų tribūnų per mačą su „Anadolu Efes“.

„Manau, kad sirgaliai mane išgirdo“, – sakė Š.Jasikevičius ir jis buvo visiškai teisus. Aistruoliai ir treneris rado bendrą kalbą.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius