Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 23

Prieš svarbią išvyką Šaras priminė žalgiriečiams gniuždantį smūgį

Švęsti nėra kada. Sekmadienį perėmę Karaliaus Mindaugo taurės karūną, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kyla į Vokietiją, iš kur penktadienį bandys parsivežti būtiną pergalę Eurolygoje. Dviem pergalėmis nuo ketvirtfinalio maršruto atsiliekantys žalgiriečiai bandys pažaboti Bambergo „Brose“ komandą, kuri „Žalgiriui“ vis dar primena slogų žiemos vakarą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Brose“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Bambergas

Kai pastarąjį kartą „Žalgiris“ viešėjo Bamberge 2016-ųjų sausio 8-ąją, buvo sukramtytas ir išspjautas 63:96.

„Tos rungtynės turėtų motyvuoti komandą. Yra daug motyvacinių dalykų, dėl ko norėtume Bamberge sužaisti geras rungtynes. Ir jau nekalbu apie rungtynių svarbą. Mano žaidėjai yra kovotojai. O dar pagalvojus, kas mums ten atsitiko praėjusiais metais... Žinome, kaip Bambergas žaidžia namie ir kaip sunku ten laimėti. Žaidėjams motyvacijos tikrai netrūks“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

Tada prie „Žalgirio“ vairo stovėjo Gintaras Krapikas, o žaliai balti žaidė dar be to nugalėtojų mentaliteto, kurį saviškiams įskiepijęs Šarūnas Jasikevičius šį sezoną jau guldė Maskvos CSKA ar „Barcelona“ komandas.

Mano žaidėjai yra kovotojai. O dar pagalvojus, kas mums ten atsitiko praėjusiais metais...

„Brose“ alsuoja žalgiriečiams į nugarą – su 8 pergalėmis ir 14 nesėkmių nuo žalgiriečių atsilieka tik viena pergale. Pergalė kažkurią komandą įkvėps kovai dėl bilieto į ketvirtfinalį, o pralaimėjimas taps skausmingu sprigtu ambicijoms žengti į kitą etapą – iki reguliariojo sezono finišo liko tik 8 turai.

„Žalgiris“ pirmąją dvikovą Kaune laimėjo 86:72. Bambergo klubas gali tapti pirmuoju žalgiriečių priešininku šį sezoną, kurį Lietuvos čempionams pavyktų nugalėti abu kartus.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius ruošiasi kovai Bamberge

Nesitikėkite lengvo pasivaikščiojimo. Tą byloja ir komandų skaičiai.

Vokiečiai pelno vid. 79,7 taško ir rezultatyvumu nežymiai lenkia lietuvius (78,05 tšk.), o praleidžia 79,5 taško, kai „Žalgiris“ – 80,8.

Žalgiriečiai turės saugotis „Brose“ snaiperių, kurie tritaškius meta net 40,6 proc. tikslumu – antras geriausias rezultatas Eurolygoje, dvitaškius – 55,2 proc. Silpnoji vieta aiški – su 30,6 atkovoto kamuolio vidurkiu Bambergo ekipa prasčiausiai kovoja dėl kamuolių.

„Reikės žaisti panašiai. Bus labai svarbi aktyvi gynyba. Prieš pirmąsias rungtynes akcentavau, kad tai viena protingiausių Eurolygos komandų. Jie žino, kur eiti su kamuoliu, kaip išnaudoti pranašumus. Tai labai gerai pataikanti komanda, ypač – namuose. Labai svarbu laimėti kovą dėl kamuolių, o svarbiausia – ritmas, nenusileisti kontakto lygiu“, – akcentus dėliojo Š.Jasikevičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Janis Strelniekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Janis Strelniekas

Tiesa, Bambergui laimėti prieš „Žalgirį“ bus sunkiau, kadangi peties traumą patyrė vienas komandos lyderių Janis Strelniekas (11,7 tšk.). Už latvių gynėją Bamberge rezultatyviau žaidžia tik Dariusas Milleris (13 tšk.) ir Nicolo Melli (12 tšk., 7,8 atk. kam.).

„Strelniekas yra svarbus rotacijos žaidėjas, tačiau jis tik vienas, o rotacija didelė. Bambergas žaidžia su 10 žaidėjų. Jiems daug davė prisidėjęs Jerelas McNealas, kuris įnešė į žaidimą agresijos. Taip pat daug problemų Kaune mums pridarė ir savaitgalį Vokietijos taurės finale gerai sužaidė Maodo Lo. Ateityje tai bus geras žaidėjas, o ir dabar jau duoda daug naudos Bambergui. Su Strelnieku galbūt jie kažkaip kitokie, bet tikrai ne blogesni“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Komandos pasitinka rungtynes skirtingomis nuotaikomis. Kai „Žalgiris“ laimėjo 3 iš pastarųjų 4 susitikimų Eurolygoje, Bambergas pralaimėjo 5 mačus iš 6. Be to, sekmadienį žalgiriečiai triumfavo KMT varžybose. Savo ruožtu „Brose“ pralaimėjimus Eurolygoje nuplovė taip pat savaitgalį triumfuodami Vokietijos taurės turnyre.

Kas švęs penktadienį?

VIDEO: #DėmesysEurolygai. E.Ulanovas: „Turime naujas užduotis, todėl turime tęsti darbus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius