-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 19

Puikus sezonas gali priversti Paulių Jankūną atsisveikinti su Kauno „Žalgiriu“

Paulius Jankūnas turi dar trejus metus galiojančią sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau geriausias sezonas karjeroje viską gali sujaukti ir priversti „žalio kraujo“ kapitoną bent trumpam atsisveikinti su savo gimtuoju klubu. Be jokios abejonės nei Paulius, nei jo atstovai, nei „Žalgirio“ klubo vadovai tokio galimo scenarijaus nekomentuos, tačiau tokia galimybė tikrai yra. Ir nemaža.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nieko negaliu komentuoti, nes žaidėjas turi galiojančią sutartį su „Žalgirio“ klubu, – pareiškė krepšininko agentas Tadas Bulotas. – Tiesa, kad po tokio sezono susidomėjimo žaidėju tikrai galima tikėtis.“

P.Jankūnas šį sezoną neabejotinas „Žalgirio“ komandos lyderis. Eurolygoje jis vidutiniškai pelnė po 12,3 taško, atkovojo po 6,2 kamuolio ir rinko po 15,5 naudingumo balo. Reikia įvertinti, kad jis nėra taškų medžiotojas ir dažniausiai iniciatyvos imasi sunkiausiomis rungtynių akimirkomis, o tai prideda žaidėjui vertės.

paulius-jankunas
Paulius Jankūnas

24sek sezono pradžioje skelbė daugiausiai Lietuvoje uždirbančių žaidėjų sąrašą ir P.Jankūnas atsidūrė pirmoje vietoje. Per sezoną Lietuvoje jis uždirba apie 460 tūkstančių eurų. Ši sutartis buvo puikus „Žalgirio“ vadovų nuopelnas, nes krepšininko statistiniai rodikliai verti mažiausiai 700 tūkstančių eurų sutarties.

P.Jankūnas pagal naudingumą pateko tarp dešimties geriausių Eurolygos sezono žaidėjų. Aukščiau esantys aštuoni krepšininkai uždirba dvigubai, trigubai ar net keturgubai daugiau nei Kauno „Žalgirio“ lyderis.

Nors apie tai mažiau kalbama, bet „Žalgirio“ bėdos niekur nedingo. Skolos ir toliau slegia legendinį Lietuvos klubą. Krepšininkai patys stipriai prisideda prie organizacijos bridimo iš klampios balos susimažindami atlyginimus ir kantriai laukdami skolų išmokėjimo. Todėl vargu, ar „Žalgirio“ vadovai tokiam žaidėjui imtų mojuoti sutartimi po nosimi, jeigu šis sulauktų pelningo pasiūlymo.

Yra ir dar vienas, ne mažiau svarbus dalykas. 31-erių metų P.Jankūnas nori laimėti Eurolygą.

Ramiai sėdėti ir galvoti, kad P.Jankūnas ir kitą sezoną žais Kauno „Žalgiryje“, nėra visai teisinga. Klubų vadovai jau dabar dėlioja kito sezono planus, vasara čempionų stovykloje nusimato tikrai karšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius