-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

Atsakymų iš Eurolygos klubų nesulaukęs A.Sabonis neslepia nerimo: „Tai – ne juokas“

Lietuvos krepšinio federacija (LKF), nepaisydama Eurolygos embargo, pasekė daugumos Europos šalių pavyzdžiu ir į 2019-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos varžybas pakvietė visus stipriausioje žemyno lygoje rungtyniaujančius žaidėjus, tačiau atsakymo kol kas nesulaukė. LKF prezidentas Arvydas Sabonis ragina skubotų išvadų nedaryti ir šiek tiek dar palūkėti.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Karas tarp FIBA ir Eurolygos tęsiasi. LKF kartu su kitomis Europos rinktinių federacijomis paskelbė raštą, kuriuo pasmerkė Eurolygos veiksmus.

Lietuvos, Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Italijos, Rusijos, Serbijos, Ispanijos ir Turkijos federacijų atstovai neseniai Ženevoje buvo susirinkę aptarti pasaulio čempionato atrankos ciklą.

Tęsiantis FIBA ir Eurolygos konfliktui, atrankos rungtynėse nebus NBA žaidėjų, tačiau rinktinės gausiai kviečiasi Eurolygos krepšininkus, kurie dėl nepakeisto tvarkaraščio greičiausiai negalės atstovauti rinktinėms.

Nepaisant to, kad Eurolygos rungtynės lipa ant FIBA rengiamų pasaulio čempionato atrankos datų, dauguma krepšinio šalių federacijų į savo rinktinių kandidatų sąrašus įtraukė ir Eurolygoje žaidžiančius krepšininkus.

Taip padarė ir LKF. Ji išsiuntė oficialius laiškus į visus keturis Eurolygos klubus, kuriuose rungtyniauja Lietuvos krepšininkai. LKF prašo išleisti juos į rungtynes lapkričio 24 dieną išvykoje su Kosovu ir lapkričio 26 d. mačą Klaipėdoje su Lenkija.

Kol kas niekas nesikeičia. Išsiuntėme žaidėjams ir klubams kvietimus, bet negavome jokių atsakymų.

„Kol kas niekas nesikeičia. Išsiuntėme žaidėjams ir klubams kvietimus, bet negavome jokių atsakymų. Liko vos kelios dienos ir reiks paskelbti galutinį sąrašą. Yra variantas A ir variantas B. Ruošimės taip, kaip yra“, – situaciją vertino šalies krepšinio legenda.

Į išplėstinį kandidatų sąrašą Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis atsargiai įtraukė daugiau nei tris dešimtis krepšininkų.

Iš jų aštuoni itin svarbūs žaidžia su FIBA kariaujančioje Eurolygoje: Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis – Milano „Olimpia“, Jonas Mačiulis – Madrido „Real“, Lukas Lekavičius – Atėnų „Panathinaikos“, o Kauno „Žalgiryje“ rungtyniauja Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Antanas Kavaliauskas, Artūras Milaknis.

Tačiau gali būti ir taip, kad nė vienas jų neatvyks į rinktinę lapkričio 24 dieną, o galbūt ir lapkričio 26 dieną.

Bėda ta, kad lapkričio 23 dieną numatyti Eurolygos mačai: pavyzdžiui, „Žalgiris“ žais su Stambulo „Anadolu Efes“.

– Galbūt šiame Eurolygos kare šiek tiek atsitraukti turėtų abi pusės? – paklausėme A.Sabonio.

– Galbūt daug kas turėtų atsitraukti, bet aš, kiek suprantu, taip tikrai nebus. Dabar reikia tik laukti ir tas laikas parodys, kaip ši sistema ir žaidėjų nebuvimas veikia. Reikia pragyvent.

– Jei stipriausi žaidėjai į rinktinę atvykti vis dėlto negalės. Ar sutiktumėte, kad tokiu atveju visų komandų galimybes apsilygintų?

– Tai kad jau dabar ir taip visų jėgos ganėtinai lygios. Šiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Jei taip nutiktų, reikės visko: ir sėkmės, ir rimto darbo, kurio nėra. Priklausys nuo to, kiek žaidėjai atsiduos.

– Jaučiasi, kad jums šiek tiek neramu dėl galimų rezultatų...

– Tik priešas arba visiškas asilas gali linkėti, kad nepasisektų. Iškristi iš viso olimpinio ciklo yra ne juokas. Visam krepšiniui.

Aš manau, jog mes, deja, bet esame mažuma.

– Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandras Džordževičius neseniai pareiškė, kad pajėgiausių krepšinio šalių vadovai – jūs, Predragas Danilovičius, Andrejus Kirilenka, Jorge Garbajosa, Hidayetas Turkoglu, Radoslavas Nesterovičius – galėtų susodinti visus prie stalo ir parodyti iniciatyvą. Ar tai galėtų padėti išspręsti problemą?

– Aš manau, jog mes, deja, bet esame mažuma.

– Jums asmeniškai ši atrankos „langų“ sistema yra tinkama?

– Man asmeniškai netinkama. Tinkamos yra tokios sistemos, kai dalyvauti gali visi. Tuomet sistema būtų tinkama: ir komandoms, ir sirgaliams, ir televizijoms, ir visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius