Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 17

Šaras šypsosi: per Eurolygos sezono startą „Žalgirio“ naujokas A.White'as turėtų sulaukti sūnaus

Vos prieš kelias dienas Lietuvos čempionų titulą apgynusi Kauno „Žalgirio“ ekipa pradėjo naujojo sezono komandos komplektavimo darbus, o pirmuoju žalgiriečių naujoku tapo puolėjas Aaronas White‘as.
Šarūnas Jasikevičius ir Aaronas White'as
Šarūnas Jasikevičius ir Aaronas White'as

Su 24 metų 206 cm ūgio amerikiečiu pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

Praėjusį sezoną A.White‘as rungtyniavo Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje. Su šia ekipa jis nužingsniavo iki Europos taurės ketvirtfinalio ir VTB Vieningosios lygos pusfinalio serijų.

Europos taurės turnyre A.White‘as iš viso sužaidė 16 rungtynių, iš kurių 10 pradėjo starto penkete. Vidutiniškai aikštelėje po 24 minutes praleisdavęs amerikietis pelnydavo po 8,7 taško (54,3 proc. dvit., 30,8 proc. trit.), atkovodavo po 5,2 kamuolio, atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo 10,4 naudingumo balo.

VTB Jungtinėje lygoje 30 rungtynių sužaidęs sunkusis krašto puolėjas rinkdavo po 9,3 taško, sugriebdavo po 6,6 kamuolio ir turėjo 12,4 naudingumo balo vidurkį.

Po ketverių metų praleistų „Iowa“ universitete 2015 metais NBA naujokų biržoje A.White‘ą 49-uoju šaukimu pasirinko „Washington Wizards“ klubas. Šios ekipos gretose jis rungtyniavo Vasaros lygos rungtynėse.

Europoje A.White‘as karjerą pradėjo Bonos „Telekom Baskets“ komandoje, kurioje rungtyniavo 2015-2016 m. sezoną.

Dar prieš atvykdamas į Lietuvą, A.White'as buvo sugrįžęs į Ajovą ir pasidalijo mintimis apie antrajame pagal dydį Rusijos mieste praleistus devynis mėnesius.

Nors į Rusiją amerikietis vyko kiek nerimaudamas, jokio priešiškumo nepajautė.

„Rusijoje priešiškumo amerikiečiams tikrai nėra. Net mano šeima ir žmona Grace tuo kiek stebėjosi. Priešingai – jeigu gatvėje sutinki žmogų, kuris kalba ir supranta angliškai, o tu pasakai, jog esi iš JAV, vietiniams gyventojams pasidaro įdomu. Keliauti rusams po pasaulį yra gana sudėtinga, o daugumai vietinių gyventojų tikrai nerūpi, kas dedasi Amerikoje“, – paklaustas, apie Sankt Peterburge praleistą sezoną, šypsojosi A.White'as.

Praėjusį sezoną iš tritaškio zonos atakavau netgi dažniau nei nuo baudų metimo linijos

Kita vertus, amerikietis neslėpė nuostabos, kad tiek treniruočių, tiek komandos susirinkimų metu „Zenit“ ekipoje dominavo rusų kalba.

„Gerai jog vienas iš trenerio asistentų mokėjo šiek tiek anglų, tai man individualiai duodavo nurodymus. Bet rungtynių metu dominavo rusų kalba“, – stebėjosi puolėjas.

„Zenit“ krepšininkams nuo 2014-ųjų vadovauja Vasilijus Karasiovas.

A.White'as tikina, jog jo žaidimo stilius per Europoje praleistus metus gerokai pasikeitė.

Dabar jis kur kas dažniau žaidžia toliau nuo krepšio, nevengia mesti iš toli. NCAA pirmenybėse A.White'as daugumą atakų užbaigdavo dėjimais arba baudų metimais, nes dažniausiai agresyviai žaisdavo arti krepšio.

„Jei kas mane prisimena iš universiteto laikų, tai dabar žaidžiu visiškai kitaip. Praėjusį sezoną iš tritaškio zonos atakavau netgi dažniau nei nuo baudų metimo linijos“, – pasakojo amerikietis.

Antradienį A.White'as oficialiai sukirto rankomis su „Žalgiriu“ ir po truputį pradeda galvoti apie naujo sezono iššūkius Eurolygoje.

Tikėtina, kad į Kauną amerikietis atvyks su savo šeima. Tiesa, pasirašydamas sutartį su pirmuoju naujoku, šypseną veikiausiai išspaudė ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Aaronas su savo žmona Grace augina dukrą, o spalį laukia šeimos pagausėjimo – turėtų gimti berniukas.

Kaip tik spalio viduryje „Žalgiris“ turėtų pradėti kovas Eurolygoje, tad Š.Jasikevičiui gali tekti išleisti naujoką į tėvynę, jeigu Grace nuspręstų gimdyti Jungtinėse Valstijose.

Šį sezoną garsiai nuskambėjo istorija su Augusto Lima, kai Šaras nusprendė leisti brazilui išvykti į dukros gimdymą Ispanijoje per LKL pusfinalio seriją su Klaipėdos „Neptūnu“, o apie šį sprendimą paklaususiam žurnalistui po to išrėžė moralą apie šeimos vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius