Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 30

Šarūnas Jasikevičius – apie didžiulį „Žalgirio“ privalumą, trenerio duoną ir komandos naujokus

Skaniai gurkšnodamas kavą Šarūnas Jasikevičius ramiai laukė Kauno „Žalgirio“ treniruotės. Savo darbą 39-erių įžaidėjas jau padarė. Jis mėnesį ruošė žalgiriečius 2015-2016 metų sezonui ir pavadavo Europos čempionate Jonui Kazlauskui talkinusį Gintarą Krapiką. „Pasirengimas nebuvo lengvas, bet esu viskuo patenkintas“, – 24sek.lt tikino Š.Jasikevičius, trenerio švilpuką vėl perleidęs G.Krapikui.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiemet Šarūnui jau nebereikėjo peržiūrėti treniruočių vaizdo įrašų ir stebėti, ar nepridarė klaidų.

Su didžiuliu užsidegimu į darbus kibęs Š.Jasikevičius per šešerias rungtynes su išretėjusiu „Žalgiriu“ pasiekė keturias pergales.

„Žalgiris“ iš pradžių vertėsi tik su trimis pagrindinės komandos nariais, vėliau – penkiais, o baigė – su šešiais. Likusią komandos dalį sudarė NKL rungtyniaujantys „Žalgirio“ dubleriai. Bet Šarui tai nesudarė kliūčių.

„Buvo smagu, nes man labai patinka dirbti su jaunimu. Likau viskuo labai patenkintas”, – entuziazmo pilnomis akimis pasakojo Š.Jasikevičius.

Su Š.Jasikevičiumi spėję padirbėti krepšininkai neslepia – toks ambicingas treneris pasmerktas sėkmei trenerio karjeroje.

Pernai žiūrėdavau treniruočių įrašus, ar viską darau gerai, o šiemet jau nebereikėjo. Esu viskuo labai patenkintas. Ir jaunimu. Jie ne tik nestabdė treniruočių proceso, bet dar ir davė impulsą komandai.

Tačiau kol kas jis G.Krapiko dešinėje dar mokosi iš savo ir kolegų klaidų. Šarūno laikas dar ateis.

24sek.lt pokalbis su Š.Jasikevičiumi – apie „Žalgirio“ pasirengimą sezonui, naujų legionierių pasirodymą, nustebinusį jaunimą ir laikinas vyriausiojo trenerio pareigas.

„Pasiruošimas... Viskas gerai. Iš pradžių buvome su trimis žaidėjais (pagrindinės komandos. – aut. past.), paskui – penkiais, prisidėjo šeštas, – gurkšteli kavos Šaras. – Daugiau mažiau juos reikia įvesti. Pasirengimas nebuvo labai lengvas, bet kai vyksta čempionatai, visų situacija panaši. Man buvo smagu, nes man labai patinka dirbti su jaunimu. Apsižiūri, ką jie sugeba, duodi klubui informacijos, kuriais tiki daugiau, iš kurių gali kas nors išeiti.

Svarbiausia buvo paruošti pagrindinius žaidėjus fiziškai, įvesti juos į ritmą. Daugiau mažiau tai padarėme.“

– Brockas Motumas, Olivier Hanlanas ir Ianas Vougioukas – kokius juos pamatėte per tas keletą savaičių?

– Ianas yra veteranas. Su juo buvo svarbiausia pasiekti gerą fizinę formą. Jei tai pavyks, graikas gali duoti gerą rezultatą, nes jis gerai žaidžia nugara į krepšį.

Hanlanas tikrai bus geras žaidėjas. Tik jis atvažiuoja tiesiai iš koledžo. Jam reikia prisitaikyti prie aplinkos, visko. Jis buvo įpratęs žaisti sezoną iki 4 mėnesių. Čia reikės žaisti 10.

Jis yra naujokas ir reikia būti kantriems. Olivier gali rungtyniauti ir įžaidėju, ir atakuojančiu gynėju. Kur jis bežaistų, bando vykdyti savo užduotis. O tai yra įspūdinga. Išleidi pirmu numeriu, jis žaidžia tik komandai. Antru – jis sau bando susikurti progas mesti. Tai – labai geras požymis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Olivieris Hanlanas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Olivier Hanlanas

Jis turi gerų savybių, bet yra naujokas. O jiems reikia užkrauti labai daug visokių dalykų ir turi išlikti kantrus. Ko gero, jam sezonas bus banguotas.

Motumas – panašus, nors turi truputį daugiau tarptautinio krepšinio patirties. Rinktinėje iš visų legionierių jis buvo geriausiai pasirengęs. Tikėkimės, sugrįžęs Paulius Jankūnas jo neužgoš. Sezono metu mums reikės gerai žaidžiančio ir Jankūno, ir Motumo. Dar nesame šnekėję su treneriu, bet, ko gero, kartais jie aikštėje žais vienu metu.

Visi legionieriai gali komandai ką nors duoti. Bandysime iš jų išspausti maksimumą.

– Susidaro įspūdis, kad šie trys „Žalgirio“ naujokai yra išskirtinai stiprūs puolime. Kaip su jų gynyba?

– Jie gali gintis. Aišku, Ianas stipresnis gindamasis po krepšiu, silpnesnis – toliau nuo krepšio. Tam yra Javtokas, galbūt – Jankūnas.

Didelis pliusas, kad galime pastatyti įvairias komandas. Viena gali būti greita, kita... Variantų yra visokių. Tai yra didelis pliusas. Su šia komanda turėtume nuveikti daug taktinių dalykų.

„Žalgirio“ permainos
Pozicija 2014-2015 m. 2015-2016 m.
Įžaidėjai Lekavičius, Cherry, Kariniauskas Kalnietis, Lekavičius, Vecvagaras
Atak. gynėjai Milaknis, Dimša Seibutis, Hanlanas
Lengv. puolėjai Andersonas, Ulanovas, Lipkevičius Pocius, Ulanovas, Lipkevičius
Sunk. puolėjai Jankūnas, Songaila, Venė Jankūnas, Motumas, Venė
„Centrai“ Javtokas, Gudaitis, Tarolis Javtokas, Vougioukas

– Pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje vietos jaunimui nebeliko?

– Mes, kiek supratau, dar nepriėmėme sprendimo. Man atrodo, kai kurie jauni žaidėjai ateis su mumis pasitreniruoti.

Kai pradėjome pasirengimą sezonui, komandoje nebuvo nei Seibučio, nei Vougiouko. Turėjome 11 žaidėjų, todėl atrodė, kad jaunimo tikrai reikės. Dabar turime trylika žaidėjų. Jei nėra traumų, treniruočių procesui tiek užtenka.

Sezono metu mūsų mąstysena apie jaunimą truputį keisis. Jei jie pasijungs, tai nebent epizodiškai. Kita vertus, LKL yra taisyklė: kažkurie du gali būti registruoti ir LKL, ir NKL. Manau, išnaudosime ją.

– Jaunimui dar per anksti į pagrindinę komandą, ar tiesiog jų likimą NKL lėmė ilgas „Žalgirio“ atsarginių suolas?

– Manau, kad tai yra situacijos pasekmės. Yra pora žaidėjų, kurie jau dabar galėtų žaisti pagrindinėje komandoje. Jie nestabdo treniruočių proceso, o tai yra svarbiausia. Juos gali įmesti į aikštę ir jie tikrai nemaišys vaizdo, kaip matėme prieš kai kuriuos neblogus varžovus. Kai kurie jau tikrai gali žaisti už pirmą komandą.

– Kas tie jauni žaidėjai, kurie paliko didžiausią įspūdį?

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šaras ir G.Krapikas

– Pavardžių nesakysiu. Nereikia. Mes daugmaž žinome jų galimybes. Penkių savaičių užteko, kad pamatytume, koks jų darbas, mentalitetas, ką jie mąsto, kaip žiūri į priekį. Čia jau viskas priklausys nuo traumų ir jų pačių žaidimo. Treneriai į tai reaguos sezono metu.

– Jau antrą vasarą kaip vyr. treneris rengėte „Žalgirį“ būsimam sezonui. Kuo šis pasirengimo ciklas jums buvo kitoks?

– Jau buvo ramiau. Pernai žiūrėdavau treniruočių įrašus, ar darau viską gerai, o šiemet jau nebereikėjo. Kita vertus, pernai turėjau beveik visą komandą su labai daug veteranų. Visi jie buvo nuo pasirengimo pradžios, todėl buvo aukštesnis lygis.

Bet esu viskuo labai patenkintas. Ir jaunimu. Jie ne tik nestabdė treniruočių proceso, bet dar ir davė impulsą komandai.

– Kaip dažnai pasirengimo metu bendraudavote su Gintaru Krapiku?

– Pašnekėdavome laisvą dieną. Rungtynių dieną stengdavausi, taip sakant, nelabai ten nervinti ar lįsti su kitomis problemomis. Nors jų net ir nebuvo.

– „Žalgiris“ 2015–2016 metų sezonui paruošė labai įdomią komandą. Ką ji gali pasiekti?

– Nežinau. Niekas nežino. Nereikia galvoti, ką ji gali. Reikia dirbti kiekvieną dieną. Jei tai darai kryptingai ir gerai, rezultatai ateina savaime. O komanda potencialo turi, net kalbos nėra.

Kad sezonas būtų geras, reikia, kad jo metu sukristų daug faktorių. Turime patyrusių žaidėjų, jau daugybę metų turime įspūdingą rūbinę, o tokie dalykai yra visko pagrindas. 

VIDEO: Žiniasklaidos dienoje žalgiriečiams teko net dainuoti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius