Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30

Savo debiutu nepatenkintas Joshas Akognonas: „Turiu būti protingesnis“

Ar Vilniaus „Lietuvos rytui“ Joshas Akognonas taps ilgai ieškotu atsakymu? Tomas Pačėsas ilgai ir atsakingai rinkosi atakų organizatorių ir rado dažnai į krepšį žiūrintį amerikietį, galintį žaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Tiesa, pats krepšininkas į etiketes nekreipia dėmesio ir yra pasirengęs dalytis kamuoliu su komandos draugais.
Joshas Akognonas
Joshas Akognonas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Europos taurė I „Lietuvos rytas“ – „Basket“ I 18:45 val. I Vilnius

Debiutinėse rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ legionierius pasižymėjo 8 taškais, trimis atkovotais kamuoliais ir dviem rezultatyviais perdavimais. Tačiau jo pasirodymas baigėsi, kai per 10 minučių įžaidėjas spėjo susirinkti penkias asmenines pražangas.

„Man asmeniškai tai buvo blogos rungtynės. Per daug pražangų. Turiu būti protingesnis. Kaip komanda, manau, gerai sužaidėme antrąją rungtynių dalį, bet pirmoji buvo labai bloga. Yra dalykų, kuriuos galime pagerinti. Aš dar bandau prisitaikyti prie mūsų žaidimo ir komandos draugų“, – apie pirmąsias dienas komandoje kalbėjo J.Akognonas.

1,80 m įžaidėjas atskleidė savo vaidmenį naujojoje komandoje ir trenerio nurodymus: „Jis nori, kad žaisčiau agresyviai. Tačiau dar svarbiau, kad aš daugiau žaisčiau komandai. Jis nori, kad aš kurčiau komandai progas. Nors mane ir vadina atakuojančiu metiku, kad ir kas tai būtų, aš turiu ieškoti komandos draugų. Labiau komandai padėsiu, jeigu būsiu atakų organizatorius.“

Prieš atvykdamas į Vilnių J.Akognonas žaidė Ispanijos lygoje su Vitorijos „Baskonia“ ekipa, tačiau su Bilbao ekipa susidūręs nebuvo: „Tiesiog žinau, kad vienas iš Vitorijos komandų trenerių atvyko būtent iš Bilbao ekipos. Tai rodo, kad tai tikrai geras klubas. Mes juos vertiname labai rimtai. Turime pasinaudoti namų arena. Tikiuosi, kad mes laimėsime.“

„Joshas atsilieka fiziniu pasirengimu, bet jo individualus meistriškumas, sugebėjimai pelnyti taškus ir žaisti pikenrolą du prieš du mums yra labai naudingi. Galime jį išnaudoti ir kibioje gynyboje. Gaila, kad pirmose rungtynėse jį sustabdė pražangų limitas“, – apie į komandą įsiliejantį įžaidėją kalbėjo treneris T.Pačėsas.

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose kovoja dėl svarbios pergalės Europos taurėje prieš Bilbao „Basket“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius