-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 22

Triskart pakilusi Šaro kaina – didžiulis iššūkis „Žalgiriui“

„Visi stebisi jo darbu. Aišku, tai ne mano reikalas, tai klubo vadovybės reikalai, bet, manau, kad pirmiausia po šio sezono reikia dėti visas pastangas išlaikyti trenerį, – apie Šarūną Jasikevičių 24sek laidai „Eurolygos diena“ kalbėjo buvęs legendinio „Žalgirio“ krepšininkas ir treneris Algirdas Brazys. – Paskiau klijuoti visa kita. Bet reikia nulenkti galvą prieš tai, ką padarė treneris šį sezoną ir dėti visas pastangas, kad jį išsaugotume. Aišku, čia tokių norinčių Eurolygoje yra ne vienas ir ne du.“
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Dar iki šio sezono pradžios Š.Jasikevičių trenerio poste norėjo matyti keli Eurolygos klubai. Dabar „Žalgiris“ laimėjo 12 susitikimų stipriausiame Europos krepšinio turnyre ir turi progą reguliarųjį sezoną užbaigti su 50 procentų pergalių (praėjusį sezoną 29 procentai pergalių Eurolygoje).

Prieš startą „Žalgiriui“ specialistai prognozavo autsaiderių vaidmenį ir dugną Eurolygoje. Nė vieno NBA žaidėjo, mažiausias biudžetas – faktai, kurie įspūdžio kritikams nedarė.

Todėl nenuostabu, kad dabar jaunajam treneriui komplimentus dėl sėkmingo darbo žarstė garsiausi krepšinio specialistai – Stambulo „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius ir Atėnų „Panathinaikos“ strategas Xavi Pascualis, Jonas Kazlauskas, taip pat – Šarūnas Marčiulionis, Paulius Jankūnas ir kiti.

24sek pasidomėjo, kiek toks sėkmingas vadovavimas pakėlė Š.Jasikevičiaus kainą krepšinio rinkoje. Trys atskirai kalbinti puikūs krepšinio virtuvės žinovai vienbalsiai pareiškė, kad šiuo metu Šaras galėtų pasirašyti 700 tūkstančių eurų vertės sutartį. Ir visi pridūrė žodelį „laisvai“.

Trys atskirai kalbinti puikūs krepšinio virtuvės žinovai vienbalsiai pareiškė, kad šiuo metu Šaras galėtų pasirašyti 700 tūkstančių eurų vertės sutartį.

„Žalgirio“ klube treneris uždirba net tris kartus mažiau. Tai dar vienas sėkmingo Kauno komandos vadovų pasirinkimo pavyzdys, tačiau dabar tapsiantis ir dideliu iššūkiu, nes kaip sakė J.Kazlauskas „be tęstinumo ir stabilumo klube nieko nebus“.

„Šių metų „Žalgiriui“ nėra svarbu, kur žaisti – jis visur gali laimėti. Tai yra labai svarbus psichologinis momentas. Kaip treneriai sugeba paruošti komandą, yra fantastika, – prieš akistatą su Stambulo „Anadolu Efes“ kalbėjo A.Brazys. – Aš atvirai prisipažinsiu – neprisimenu, kada paskutinį kartą prieš Eurolygos rungtynes buvo toks didžiulis ažiotažas. Gal prie trenerio Joano Plazos. Ir tuo metu kai laimėjome Eurolygą.

O palyginus su šia diena, buvo šioks toks štilis. Net man atsibosta atsakinėti į klausimus, kaip bus, ką daryti ir t.t. Ažiotažas baisinis.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse

Akivaizdu, kad vienas pagrindinių to ažiotažo kūrėjų yra legendinis Lietuvos krepšininkas Š.Jasikevičius, kurio įskiepyta kovotojų dvasia ir pergalės neabejotinai ir jam pačiam atnešė didelę naudą.

Š.Jasikevičius su „Žalgiriu“ turi ir kitą sezoną galiojančią sutartį, tačiau gali ją nutraukti. Bus klubų, kurie tikrai pasiūlys mokėti ir didesnį nei 700 tūkstančių eurų per sezoną siekiantį atlyginimą.

Tai – didžiulis iššūkis „Žalgirio“ vadams, su kuriuo jie neabejotinai mėgins susidoroti.

„Tikrai bus sunku tai padaryti, bet viltis miršta paskutinė“, – pridūrė A.Brazys.

VIDEO: Eurolygos diena | Speciali 24sek laida E03

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius