Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 10

Veidą ir žaidimą pakeitę „Žalgirio“ snaiperiai – apie penkis žingsnius iki svajonės

Rezultatyviausi rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ komanda Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Leo Westermannas ir Artūras Milaknis turi skirtingą požiūrį į aritmetiką Eurolygoje, kurioje Lietuvos komanda mina ant kulnų turnyro pirmajam klubų aštuonetui. Bet tikslas yra vienas.

Likus penkiems turams iki Eurolygos reguliariojo čempionato pabaigos L.Westermannas turi paprastą receptą, kaip reikia kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Nuo šiol turime žaisti po visas 40 minučių, kaip antrojoje mačo su „Panathinaikos“ dalyje“, – po ketvirtadienį Kaune prieš Atėnų superklubą išplėštos pergalės 64:58 sakė „Žalgirio“ prancūzas, persirengimo rūbinėje mintyse sukdamas ką tik įvykusių rungtynių vaizdus, o ne besirūpindamas iki kraujo prakirstu keliu.

Tai buvo tikros šunų kautynės „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienio vakarą. Pirmojoje eilėje rungtynes stebint Eurolygos vadovui Jordi Bertomeu žalgiriečiai spirgėjo, krito, bėgo, kabinosi nagais gynyboje, bet iš to buvo mažai naudos, kol trūko tikslumo metant į krepšį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse

Lukas Lekavičius prametė laisvas tritaškį. A.Milaknis užlenkė riešą, bet nepataikė. Paulius Jankūnas atakavo iš savo mėgstamo krašto, verždamasis – kamuolys niekaip nekrito, kaip ir L.Westermannui.

Prabėgus pirmosioms 17 min. „Žalgiris“ buvo įmetęs vos 11 taškų, iškentęs dešimties netaiklių metimų iš eilės seriją ir atsilikęs 11:25.

Tačiau tada A.Milaknis pagaliau tykštelėjo tritaškį iš kampo. „Iš pradžių mes tikrai nervinomės, pataikymo procentas buvo prastas, bet aš žinojau, kad pataikysiu, – sakė 13 taškų į „Panathinaikos“ krepšį įmetęs gynėjas, kuris ketvirtadienį pirmasis iš žalgiriečių ėmė repetuoti aikštėje, likus pusantros valandos iki mačo. – O gynėmės mes neblogai prieš komandą, kurios metikai išsidėstę taip plačiai.“

Po pertraukos aikštėje pasirodė kitoks „Žalgiris“.

„Suvokėme, kad nebegalime būti prastesni nei pirmojoje dalyje, kur viskas buvo blogai, – pabrėžė L.Westermannas, į Atėnų komandos krepšį įmetęs 14 taškų ir dar atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 6 kamuolius. – Antrojoje rungtynių dalyje žengėme su kitomis idėjomis, kitais veidais.“

Kauno krepšininkai jautė, jog reikėjo ko nors neįprasto – panašaus į netikėtą apsaugos darbuotoju persirengusio šokėjo ugningą pasirodymą drauge su šeimininkų talismanu Žalgiriniu per minutės pertraukėlę trečiajame kėlinyje.

Prie agresyvios gynybos „Žalgiris“ pridėjo akivaizdžiai greitesnį žaidimą atakose ir žemesnį žaidėjų penketą.

K.Pangosas paleido tritaškį nieko nelaukdamas, Antanas Kavaliauskas drąsiai metė iš vidutinio nuotolio. L.Westermannas irgi paleido tritaškį deriniui net neužsimezgus. Net prisiekęs snaiperis A.Milaknis ėmė veržtis su kamuoliu – visa tai veikė.

„Nėra naujiena, kad esu metikas, visi sušoka prie manęs. Tada man lieka veržtis, – kalbėjo A.Milaknis, pataikęs ir sau įprastų tolimų metimų. – Visada tikiu savo metimu, treneris ieško man progų, komandos draugai stato užtvaras. Kad ir nepataikau, žinau, kad anksčiau ar vėliau pataikysiu, reikia kantrybės.“

Šarūnas Jasikevičius rungtynių įkarštyje buvo pačiupęs A.Milaknį ir apglėbęs kažką kalbėjo jam į ausį. Snaiperis nenorėjo atskleisti, ką sakė „Žalgirio“ treneris, teigdamas, kad jei jau šnabždėjo į ausį, tai ir turi likti tarp jų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Emocijos tą vakarą kunkuliavo, 11,5 tūkst. žiūrovų arenoje antrojoje rungtynių dalyje savo energija uždegė žalgiriečius. „Namų arenoje buvo neeilinė atmosfera, – sakė A.Milaknis. – Kai taip yra, visiškas pasitenkinimas žaisti krepšinį.“

Žiūrovai ir pergalė suteikė Kauno „Žalgiriui“ sparnus. Ne veltui Š.Jasikevičius iškart po mačo kėlė iš džiaugsmo kumščius, spaudė prie krūtinės savo bendražygius ir daužėsi delnais su sirgaliais.

„Žalgiris“ (11-14) liko dešimtas Eurolygoje, palaikydamas liepsną kovoje dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas, kur pateks aštuoni klubai.

Bėda, kad kauniečių varžovai vis dar yra svariai atitrūkę. Aštuntoje vietoje esantis Stambulo „Anadolu Efes“ (13-11) dar žais šįvakar namie su Bambergo „Brose“ ir pergalės atveju įsiterps į 5–8 vietas užimančių komandų būrį, kuriam priklauso „Panathinaikos“ (14-11), Vitorijos „Baskonia“ (14-11) ir Belgrado „Crvena zvezda“ (14-10).

„Žalgiriui“ reikėtų pavyti ir devintą poziciją užimančią Stambulo „Daruššafaka“ (12-12), kuri penktadienį žais Pirėjuje.

„Reikia eiti ir žaisti, – į rikiuotę nesižvalgė A.Milaknis. – Jei pradėsime skaičiuoti, viskas grius ir niekur nepakliūsime. Reikia rengtis atskirai kiekvienam mačui, nesižvalgyti į lentelės kaimynus, o patiems laimėti.“

Žinome, kad turime laimėti beveik visas likusias rungtynes, kad liktume šiose lenktynėse.

Lietuvos čempionams reguliariajame Eurolygos čempionate liko penki mačai: kovo 17 dieną Rusijoje su Kazanės „Unics“ (7-18), toliau lauks namų rungtynės su Stambulo „Anadolu Efes“ (13-11), išvykos mačas Izraelyje su Tel Avivo „Maccabi“ (9-16), akistata Kaune su Milano „Emporio Armani“ (7-18) ir paskutinė dvikova Ispanijoje su „Baskonia“ (14-11).

„Žinome, kad turime laimėti beveik visas likusias rungtynes, kad liktume šiose lenktynėse. Penkerios rungtynės liko, žaisime ir prieš tas komandas, kurios yra žemiau mūsų, kai kurias jau esame įveikę, – skaičiavo L.Westermannas. – Kovosime iki pabaigos, kol bus dėl ko kovoti, ir tikimės patekti į atkrintamąsias varžybas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius