-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 09

„Žalgirio“ sezonas Eurolygoje V.Garasto akimis: vyrai privalo mokytis iš savo kapitono

„Manau, jog galėjo būti ir geriau“, – tokiais žodžiais Kauno „Žalgirio“ 18-ąjį iš eilės sezoną Eurolygoje apibendrino ilgametis šios komandos strategas Vladas Garastas.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

84-erių metų legendinis specialistas įdėmiai stebėjo šalies čempionų Odisėją Europoje ir teigia, kad komandai konkuruoti su kelis kartus didesnius biudžetus turinčiomis stipriausiomis žemyno komandomis nėra lengva, o finansinės žirklės, skiriančios Lietuvos stipriausią ekipą ir pajėgiausius kontinento klubus, kasmet vis didėja.

Prasibrovę į Eurolygos „Top 16“ etapą, kauniečiai šiais metais tebuvo statistai. Dvi pergalės per keturiolika dvikovų – tikrai nėra tas rezultatas, apie kurį svajojo prieš sezoną paslapčia ketvirtfinalio planus rezgę klubo vadovai.

„Rezultatas veikiausiai galėjo būti ir geresnis. Man atrodo, kad nemažai įtakos turėjo ir tos sezono viduryje atliktos permainos trenerių štabe. Nežinau, ar tai išėjo į gera, – bendraudamas su 24sek svarstė ilgametis Lietuvos rinktinės strategas. – Didesnei analizei reikėtų geriau pažinti komandos virtuvę. Aš galiu kalbėti tik kaip žiūrovas.“

Rezultatas veikiausiai galėjo būti ir geresnis. Man atrodo, kad nemažai įtakos turėjo ir tos sezono viduryje atliktos permainos trenerių štabe.

V.Garasto nuomone, nemažai įtakos turėjo ir nepalankiai sukritusios kortos.

„Atkreipkime dėmesį, kad kauniečiams antrajame etape teko iš tiesų labai pajėgūs priešininkai. Kitoje grupėje „Žalgiris“ turbūt būtų pasirodęs kur kas geriau. Tikrai nenustebčiau, jei visos keturios komandos iš mūsų grupės sugebėtų patekti į finalo ketvertą“, – kalbėjo linkuviškis.

Kalbėdamas apie neišnaudotus rezervus, V.Garastas prisiminė, kad „Top 16“ etapo rungtynėse buvo ne vienos rungtynės, kai pusę rungtynių lygiai su varžovais žaidę žalgiriečiai galiausiai subyrėdavo. „Buvo rungtynių, kur tikrai galėjome „kabintis“, tačiau... Kita vertus, svarbiausia, jog komanda pateko į antrąjį etapą ir padovanojo šalies krepšinio sirgaliams dar keturiolika aukščiausio lygio rungtynių. Žmonės arenoje lankosi, myli krepšinį, tai yra svarbiausia“, – įsitikinęs V.Garastas.

1992 ir 1996 metais Lietuvos rinktinę ant olimpinės prizininkų pakylos užkėlęs strategas turėjo pastabų komandos komplektacijai. „Kalbant apie kitą sezoną, turbūt reikėtų atlikti korekcijų komandos sudėtyje. Tačiau čia jau klubo vadovų darbas, jie turi nuspręsti, kaip ir kas. Visgi šis sezonas akivaizdžiai parodė, kad tos permainos reikalingos“, – 24sek sakė V.Garastas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Kalbėdamas apie pozityvius dalykus, treneris negailėjo komplimentų komandos kapitonui Pauliui Jankūnui, kuris solidžiu žaidimu visą sezoną tempė „Žalgirį“ į priekį.

„Paulius ir šiemet buvo puikus, labai gerai žaidė beveik visose rungtynėse. Stabilumas – didžiulis meistriškumo požymis. To reikėtų palinkėti ir visiems kitiems komandos krepšininkams. Manau, kad šį sezoną komandai labai trūko stabilumo. Prisiminkime, kad neretai tiek Gintaras Krapikas, tiek Šarūnas Jasikevičius stebėdavosi, kodėl žaidėjai nesugeba pataikyti iš tikrai dėkingų padėčių. Norėtųsi, kad Pauliui labiau padėtų jo kolegos“, – svarstė V.Garastas.

Palankiai treneris įvertino ir šį sezoną blykstelėjusį Edgarą Ulanovą. „Manau, jog šis vaikinas šiemet tikrai žengė didelį žingsnį į priekį, tačiau ir jam reikėtų šiek tiek stabilumo. Buvo rungtynių, kai Edgaras sužaidė iš tiesų labai sėkmingai ir buvo komandos lyderis. Jis dar yra jaunas, viskas priešaky, jei taip pat progresuos ir toliau, po kelių metų turėsime tikrai labai gerą krepšininką“, – neabejojo V.Garastas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius