Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 10

25 taškus Kaune įmetęs „Ryto“ puolėjas: „Prieš tai krepšinis manęs nedžiugino“

Dominique Suttonas perkrovė savo baterijas ir vėl veikė visu galingumu rungtynėse prieš „Žalgirį“. Tačiau Vilniaus „Ryto“ puolėjo vidinė būsena lieka didele mįsle.
Dominique'as Suttonas
Dominique'as Suttonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dvejose rungtynėse žaidęs lyg be širdies Dominique Suttonas Kaune persimainė – jis vėl pašėlusiai atakavo ir keliose atakose atrodė tarsi į LKL nusileidęs LeBronas Jamesas.

D.Suttonas iškart pataikė porą tritaškių ir dar pridėjo kosminį dėjimą į krepšį kairiąja ranka mačo pradžioje.

Jis bandė prikelti „Rytą“ ir rungtynių pabaigoje, kai vėl žadino komandą taškų serija. Iš viso D.Suttonas pelnė 25 taškus, pataikęs 11 metimų iš 15 rungtynėse prieš LKL lyderį, bet po vieną gelbėtis mėginęs „Rytas“ kapituliavo Kaune 86:95.

„Mes žaidėme gerai pirmąsias 20 minučių, – sakė D.Suttonas. – Jei būtume pradėję po pertraukos su ta pačia energija... Mes turime traumuotų žaidėjų (Chrisas Krameris, Evaldas Kairys nežaidė), bet visumoje kovojome neblogai.“

D.Suttonas pats vėl grūmėsi, nors prieš rungtynes niekas nežinojo, ar taip bus.

32 metų 196 cm ūgio amerikietis pastarąją savaitę atrodė tarsi žmogus, kuris norėtų būti kažkur kitur.

Europos taurės turnyre jis yra naudingiausias Vilniaus ekipos žaidėjas, renkantis po 13,8 balo bei po 11,6 taško, bet pastarosiose rungtynėse Frankfurte jis pelnė 3 taškus, pataikęs 1 metimą iš 6. Kitose pralaimėtose rungtynėse D.Suttonas įmetė tik 5 taškus, pataikęs 1 metimą iš 5, kai „Rytas“ atrodė klaikiai prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas

Tarp tų mačų D.Suttonas socialiniuose tinkluose dalijosi įrašais, išreikšdamas nostalgiją savo buvusiai komandai Trento „Dolomiti Energia“.

Bet sekmadienį Kaune „Ryto“ amerikietis rinko taškus ir elgėsi azartiškai – kaip kitaip pavadinsi tą epizodą, kai D.Suttonas prabėgdamas paplojo „Žalgirio“ treneriui Šarūnui Jasikevičiui per sėdynę. Ir žalgiriečiams daugiausia taškų – 15 – pelnęs Edgaras Ulanovas pabrėžė, kad gintis prieš D.Suttoną buvo labai sunku.

VIDEO: Edgaras Ulanovas apie incidentą mače su Vilniaus „Rytu“: „Galbūt ir kvailai pasielgiau“

Po mačo pabandėme išsiaiškinti, kas vyksta D.Suttono viduje.

– Dominique'ai, kas jums buvo nutikę per pastarųjų pora rungtynių prieš tai?

– Nebuvau pasirengęs psichologiškai. Nežinau, kaip tai paaiškinti. Nebuvo energijos, nebuvo entuziazmo.

Tačiau šįvakar rungtynėse prieš „Žalgirį“ buvo pilna arena, jaudinančios rungtynės. Man buvo smagu. Nejaučiau smagumo prieš tai dvejose rungtynėse.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Dominique'as Suttonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Dominique'as Suttonas

Treneris Dainius Adomaitis sakė, kad galbūt jūs turite asmeninių problemų. Galite plačiau pakomentuoti?

– Ne, nėra jokių asmeninių problemų. Tiesiog krepšinis nedžiugino. Ar tai buvo geros, ar prastos rungtynės – manęs jos nedžiugino.

Man krepšinis yra apie aistrą ir emocijas. Šiandien galėjote pamatyti, kad žaidžiau su daugiau aistros ir emocijų. Tikiuosi, kad taip tęsiu ir toliau.

– Kodėl jums trūksta motyvacijos?

– Žmogau, aš nežinau. Gal atmosfera? Štai dabar buvo tokia, kokioje aš sužaidžiu geras rungtynes. Sirgaliai, pilna arena, gražios rungtynės. Aš pirmiausia noriu surengti gerą šou, o kartu žaisti krepšinį ir jausti malonumą.

– Ar esate patenkintas savo vaidmeniu komandoje?

– Taip, esu. Didžiąja dalimi. Aišku, būna pakilimų ir nusileidimų, priklausomai nuo situacijos. Tačiau didžiąja dalimi esu patenkintas. Tai yra krepšinis, aš stengiuosi dirbti savo darbą.

– Ar jaučiate gerą ryšį su treneriu?

– Taip. Per sezoną pasitaiko visko, bet viskas gerai. Kai mataisi ir dirbi su žmogumi kiekvieną dieną, gal diskutuoji apie kai kuriuos momentus, bet galiausiai mūsų santykiai su treneriu tikrai geri. Treneris mane pastato į pozicijas, o mano darbas yra jas išnaudoti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis

– Kaip apibūdintumėte atmosferą persirengimo kambaryje?

– Atmosfera ten yra gera. Nėra jokių problemų tarp žaidėjų persirengimo kambaryje. Aišku, nuotaikos svyruoja. Būna serijų, kai laimime trejas rungtynes iš eilės, būna, kad pralaimime trejas. Turime surasti balansą. Kai rasime balansą, viskas susidėlios į savo vietas.

– Ar esate laimingas Vilniuje?

– Aš laimingas. Tik kaip jau sakiau: buvau praradęs aistrą ir jausmą mėgautis krepšiniu. Tikiuosi, kad šis mačas bus lyg spyris vėl mėgautis žaidimu. Žaisti su aistra ir emocijomis. Man nėra problemų čia gyventi.

Mano postai „Instagram“ eina visada. Aš prisimenu komandą Italijoje, su kuria praleidau gerus metus, bet tai nereiškia, kad man nepatinka Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius