-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 05 07

Amerikietišku pavyzdžiu: naujovė Lietuvos krepšinyje – žaidėjai buriasi į vasaros lygą

Nutrauktas Lietuvos krepšinio lygos sezonas ilgam be krepšinio paliko šalies krepšininkus. Tačiau krepšinis Lietuvoje nesustoja – vasarą Kėdainiuose organizuojamas unikalus turnyras, kuris suburs daugybę žinomų LKL žaidėjų.

Liepos 27 – rugpjūčio 2 d. vyks „Bucket Summer League“ pavadintas turnyras, kuriame dėl piniginio prizinio fondo planuoja kautis 8 komandos po 8 žaidėjus. Jose turėtų rungtyniauti LKL, NKL, galbūt net užsienio lygų žaidėjai.

15min žiniomis, į vieną iš turnyro komandų bursis broliai Matas ir Tauras Jogėlos, Vaidas Kariniauskas, Vaidas Čepukaitis, Donatas Tarolis, Vytautas Šulskis.

Šaltinių teigimu, komandą buria ir Arvydas Šikšnius, o jo rikiuotėje gali būti LKL veteranai Artūras Jomantas bei Stepas Babrauskas.

Planuojama, kad per savaitę kiekviena komanda sužais mažiausiai po 8 rungtynes, o iš viso vasaros lygoje bus sužaisti 35 susitikimai.

Mačų metu dirbs LKL bei NKL teisėjai, sekretoriato darbuotojai. Šią vasaros lygą inicijuoja Kėdainių „Nevėžio“ klubo vadovybė ir turnyras vyks Kėdainiuose.

15min šaltinių teigimu, ši vasaros lyga nesusijusi su LKL idėja taip pat organizuoti krepšinio turnyrą vasarą.

„Facebook“ nuotr./„Bucket“ vasaros krepšinio lyga
„Facebook“ nuotr./„Bucket“ vasaros krepšinio lyga

Skelbiama, kad jeigu koronaviruso situacija šalyje leis lankytis uždaruose viešuose renginiuose, žiūrovai į turnyrą pateks nemokamai. Organizatoriai tikisi, kad ši vasaros lyga bus gera galimybė krepšininkams pasirodyti Lietuvos ir užsienio komandoms.

„Bucket Summer League“ organizatoriai žengia jau pasiteisinusiu nuo 1973-ųjų Los Andžele organizuojamos „Drew“ lygos keliu. Šiame amerikiečių turnyre rungtyniauja ne tik mėgėjai, koledžų ar kitų ne aukščiausių lygų žaidėjai, bet taip pat profesionalūs įvairių Europos lygų, NBA krepšininkai.

Šešių komandų turnyru startavusi „Drew“ lyga išsiplėtė iki 24 ekipų 2019-aisiais, o vienerias rungtynes stebėjo vid. daugiau nei tūkstantis žiūrovų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Kevinas Durantas Drew lygoje 2011 m.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Kevinas Durantas Drew lygoje 2011 m.

„Drew“ lygoje rungtyniavo net tokios pirmo ryškumo NBA žvaigždės kaip Kobe Bryantas, LeBronas Jamesas, Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas, Paulas George'as, Baronas Davisas, DeMaras DeRozanas, Paulas Pierce'as, Chrisas Paulas, J.R.Smithas, Nickas Youngas, Trae Youngas, Johnas Wallas ir kiti.

Tikimasi, kad „Bucket Summer League“ taps tradiciniu vasaros renginiu, į kurį ateityje rinksis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio krepšinio talentai, Europos klubų skautai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius