Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22 /20:26

„Šiauliuose“ – garsus Latvijos rinktinės centras

„Šiauliai“ padėjo tašką aukštaūgio paieškose. Kaip anksčiau pranešė 15min, naująjį direktorių Donatą Slaniną prieš keletą dienų visuomenei pristatęs Saulės miesto klubas pasikvietė ilgametį Latvijos rinktinės žaidėją – 35 metų 213 cm ūgio Kasparą Bėrzinį.

Pastaruosius dvejus metus K.Bėrzinis rungtyniavo gimtinėje, Uogrės „Ogre“ klube.

Šį sezoną bendrame Latvijos ir Estijos čempionate centras per 21 minutę renka po 13,4 taško (39 proc. trit.), atkovoja po 7,1 kamuolio ir fiksuoja po 16,7 naudingumo balo. K.Bėrzinis yra rezultatyviausias „Ogre“ komandos žaidėjas bei antras pagal efektyvumo balus.

Liepos pabaigoje Taline vykusiame draugiškame turnyre K.Bėrzinis ant rankos dėvėjo komandos kapitono raištį, o mače su Lietuvos rinktine jis pasižymėjo 5 tolimais metimais iš 9 ir 22 surinktais taškais.

2013-ųjų Europos čempionate K.Bėrzinis buvo antras pagal rezultatyvumą Latvijos rinktinės žaidėjas, vidutiniškai rinkęs po 12,3 taško.

VIDEO: „urBONUSas“: pergalingi „Žalgirio“ pakeitimai, A.Trinchieri triukai ir pamaina P.Jankūnui

Krepšininkas turėjo dalyvauti ir 2007-ųjų bei 2009-ųjų metų Europos čempionatuose Ispanijoje ir Lenkijoje, tačiau drausmės pažeidimai kelią į šiuos čempionatus jam užvėrė dar pirmenybių išvakarėse. Dėl nusižengimų latvis praeityje neišvyko ir į jaunimo (U18) Europos čempionatą.

„Pagaliau užpildėme dar sezono pradžioje atsivėrusią skylę po krepšiu. Ieškojome vidurio puolėjo pozicijos žaidėjo, tačiau Kasparas gali rungtyniauti ir krašto puolėjo pozicijoje, pataiko iš toli, todėl varžovams gynyboje kels papildomų sunkumų. Jis turėjo puikią karjerą, žaidė labai aukšto lygio komandose, geriausiais metais buvo svarbus rinktinės narys ir sukaupė didžiulę patirtį. Išvykus patyrusiam Gediminui Orelikui, komandą papildėme dar labiau patyrusiu žaidėju. Tikimės, kad Kasparui pavyks greitai perprasti komandos žaidimą, nes laukiančiame rungtynių maratone jo pagalbos mums reikės nedelsiant“, – apie naują komandos žaidėją sakė sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Krepšininko CV – ilgas ir platus. Nuo didžiųjų Latvijos ekipų Rygos ASK, Rygos „Barons“ ir Rygos VEF, iki Malagos „Unicaja“, Žemutinio Naugardo, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ komandų pavadinimų.

K.Bėrzinis šešis sezonus yra rungtyniavęs Europos taurėje, kurioje iš viso sužaidė 48 mačus, o vidutiniškai rinko po 8,9 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio.

Kaip praėjusią savaitę teigė 15min šaltiniai, „Šiaulių“ klubas vidurio puolėjo pozicijos stiprinimui pasiryžęs mokėti net iki 8 tūkst. eurų per mėnesį.

„Šiauliai“ šiuo metu turi 2 pergales per 10 žaistų rungtynių bei užima paskutinę vietą LKL pirmenybėse.

Praėjusią savaitę klube įvyko pirmieji pokyčiai, kai atsistatydinusį Mindaugą Stankevičių pakeitė buvęs krepšininkas Donatas Slanina.

Komandą po dviejų mėnesių paliko ir pasiūlymo iš Bosnijos ir Hercegovinos klubo Sarajevo „Spars-Realway“ sulaukęs Gediminas Orelikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius