Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Apie baudas naktinėjusiems žaidėjams prabilęs K.Maksvytis: „Gėda išeiti į miestą“

Kazys Maksvytis iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažojo finalo serijos starte, bet didele laime nespindėjo – Kauno „Žalgirio“ stratego galvoje vis dar sukosi prisiminimai iš pralaimėto pusfinalio.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ pirmajame bronzinės serijos susitikime 92:75 įveikė „Šiaulius-7bet“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

„Buvau patenkintas puolimu. Kažkiek atrišo rankas, kad gerai vaikščiojo kamuolys ir pataikėme metimus, ko trūko prieš tai. Gynyboje galėtume pasistengti labiau. Su „Šiauliais“ negalime eiti į taškų lenktynes. Tad pilnai laimei norėčiau geresnės gynybos“, – po pergalės kalbėjo K.Maksvytis.

Prieš pusantro mėnesio „Žalgirio“ treneriu tapęs darbėniškis treniruoja komandą, kuri pirmą kartą per savo istoriją žaidžia ne dėl LKL aukso, o dėl bronzos. Kiek sunku rasti motyvacijos mažojo finalo batalijoms?

„Mūsų toks darbas, mes esame profesionalai, galiausiai, turime ambicijas. Nevaikščiosi nuleidęs galvas, jau ir taip gėda į miestą išeiti. Kažkaip reikia atsakyti“, – sakė strategas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis ir vėl rungtynėms neregistravo Mareko Blaževičiaus – jaunasis lietuvis liko nuošalėje per visas 10 atkrintamųjų rungtynių. Ar tai reiškia, kad K.Maksvytis nemato vidurio puolėjo savo rotacijoje ir mažajame finale?

„Nereiškia. Kartais galvoju, kad reikėtų Mareko – gal nebūtų tiek talento, bet būtų daugiau kietesnės kovos, daugiau nurodymų išpildymo“, – svarstė specialistas.

Šiemet yra pirmas kartas, kai dėl bronzos komandos kovoja net iki keturių pergalių. Bet K.Maksvyčio nuomone, šios serijos apskritai neturėtų būti.

„Aš pats ne vieną kartą esu ją žaidęs, bet būčiau už tai, kad būtų kaip Ispanijoje ir kitose šalyse, kai trečią vietą užimtų geresnę vietą iškovojusi komanda. Tada didesnę reikšmę turi visas reguliarusis sezonas. Bet taisyklės yra tokios, žaisime iki keturių pergalių“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Būčiau už tai, kad trečią vietą užimtų geresnę vietą reguliariajame sezone iškovojusi komanda.

Jis sulaukė klausimo ir apie nuobaudas po pralaimėtos LKL pusfinalio serijos naktinėjusiems žalgiriečiams.

„Visi ten dalyvavę žaidėjai gavo pinigines baudas, – atskleidė Kazys. – Kas ir kaip buvo nenoriu plėstis, tai yra klubo vidaus reikalas. Paprasčiausiai blogas laikas ir bloga situacija.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nors sezonas dar vyksta, jau ima sklisti gandai apie būsimus „Žalgirio“ pirkinius. Pavyzdžiui, antradienį pasirodė pranešimai apie Kauno klubo susidomėjimą Kyle'u Allmanu. Kiek dėmesio jau dabar skiriama kito sezono komplektacijai?

„Skiriama kažkiek, visada skiriama. Kažkiek mums atsakymų davė ketvirtfinalis ir pusfinalis, gal duos ir šita serija. Nenoriu bėgti prieš vežimą, palauksime, kol baigsime sezoną, bet be abejo, kažkokios mintys susiformavo ir darbai vykdomi“, – sakė K.Maksvytis.

O ar turi treneris prognozę LKL finalui, kurį Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ pradės jau ketvirtadienį?

„Finalas, kai tu nesi jo pagrindinis aktorius, nekelia didelio susidomėjimo. Sveikinimai abiem komandoms, šaunuoliai, bet nemėgstu būti ne pagrindiniu dalyviu. Todėl ir abiejų komandų šansai 50-50“, – abstrakčiai kalbėjo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius