Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 16

Apie L.Westermanno tritaškių treniruotes juokavęs Šaras į sekmadienį žvelgė atsargiai

Nedažnas reiškinys krepšinyje: Šarūnas Jasikevičius Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio prieš Panevėžio „Lietkabelį“ pabaigoje ramiai sėdėjo šalia savo asistentų ir stebėjo rungtynių pabaigą beveik nedalindamas nurodymų žaidėjams. Tam buvo pagrindo – jo komanda negailestingai mušė varžovus, iškovojo pergalę 89:58 ir žengė į finalą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kauniečiai į priekį nuskuodė antrajame kėlinyje, kai po spurto 9:0 pirmavo jau 19 taškų (39:20).

Lyg to panevėžiečiams būtų maža, Žiga Dimecas antrojo ketvirčio viduryje susižeidė čiurną ir tik su komandos draugų pagalba paliko aikštę, į kurią jau nebegrįžo.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Trečiajame kėlinyje net dvi „Žalgirio“ šokėjos po nesėkmingų triukų atsidūrė ant parketo, tačiau komandai sekėsi kur kas geriau. Žalgiriečiai realizavo net 10 tritaškių iš 17 (58 proc.) ir atliko 23 perdavimus, kai tuo tarpu žaliai baltoje gynyboje strigę varžovai – vos 10.

„Smagu, kad žengėm į finalą. Demonstravome gan solidų krepšinį nuo rungtynių pradžios. Smagu, kad visi galėjo pasireikšti ir visi davė indėlį į pergalę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius.

Per paskutines trejas rungtynes Leo Westermannas pataikė 11 tolimų metimų iš 14. Šaras, paklaustas, ar prancūzas galėjo patobulinti taiklumą kol gydėsi traumą, juokavo: „Nežinau, kiek ten toje operacinėje gali mėtyti tritaškių. Nelengvas variantas, bet manau, kad jau pernai jis buvo pagerinęs savo taiklumą.“

Nežinau, kiek ten toje operacinėje gali mėtyti tritaškių. Nelengvas variantas

Sekmadienį žalgiriečių laukia finalas, bet Šaras nesiryžo prognozuoti, kiek jo auklėtiniams gali būti naudingas lengvas pusfinalis.

„Malonu, kad galim žaisti visi, rytoj yra naujos rungtynės, nauja istorija, reikia iš naujo susikaupti ir stengtis įvykdyti, ką esame susitarę“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Šaras gyrė ir nuo pat mačo pradžios komandą truktelėjusį Marių Grigonį, kuris pusfinalyje pelnė 19 taškų.

„Gerai. Kažkiek perspėjau žaidėjus, kad būtų atsargesni su pirmom opcijom, nes yra ir nervų, ir noras didžiulis. Jei visas pirmas opcijas prameti, būna sunku, o Marius visas tas pirmas opcijas sumetė“, – rezultatyviausią savo žaidėją gyrė Š.Jasikevičius.

Pats M.Grigonis neslėpė, kad kalbos apie galimus smūgius „Žalgiriui“ komandą tik motyvavo: „Visi šneka, kad atvažiuoja „Žalgirio“ nukaut ir tai mus dar labiau motyvavo aikštelėje.“

Visi šneka, kad atvažiuoja „Žalgirio“ nukaut ir tai mus dar labiau motyvavo aikštelėje

„Lietkabelio“ strategas Nedadas Čanakas po rungtynių nebuvo kalbus. „Po tokio mačo nelabai turiu, ką pasakyti“, – nusiminęs kalbėjo serbas.

Jis akcentavo, kad panevėžiečiai neparodė 100 procentų energijos, o „Žalgiris“ žaidė daug agresyviau ir geriau pataikė.

„Mums tai gera pamoka parodanti, kur dabar esame. Turime pamiršti šį mačą ir surasti jėgų rytojui“, – mintimis į rungtynes dėl trečiosios vietos jau kėlėsi serbas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nenadas Čanakas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Nenadas Čanakas

„Lietkabeliui“ tikrai nebus lengva ir mače dėl trečiosios vietos. Ir ne tik dėl to, kad į kovą teks stori su Vilniaus „Rytu“ arba Klaipėdos „Neptūnu“, bet ir dėl to, kad N.Čanakas veikiausiai versis be dviejų traumas patyrusių krepšininkų – Žiga Dimeco ir Stefano Sinoveco.

Mums tai gera pamoka parodanti, kur dabar esame

Mindaugas Kupšas po Ž.Dimeco traumos liko vieninteliu komandos vidurio puolėju, tačiau sakė ir pats dar nesantis visiškai atsigavęs po traumos.

„Tik vakar vieną treniruotę turėjau“, – sakė M.Kupšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius