Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19

Apie padarytas išvadas prabilęs Šaras po rungtynių su žurnalistu susiginčijo dėl vaikų

Šarūnas Jasikevičius jau antrąją mačo minutę gavo įspėjimą, kad dar vienas jo emocijų protrūkis baigsis technine pražanga. Bet „Žalgirio“ treneriui daug nervintis nereikėjo. Padaręs išvadas Lietuvos čempionas į trečiąjį LKL pusfinalio susitikimą žengė maksimaliai susitelkęs. Ir tai iškart atsispindėjo švieslentėje – 83:60.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

+23 trečiojo kėlinio viduryje „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje išprovokavo dainą apie galą silkėms dar net ne mačo pabaigoje.

19 atkovotų kamuolių puolime geriausiai parodė, kaip „Žalgiris“ norėjo atsirevanšuoti už tą pralaimėjimą Klaipėdoje 70:73, po kurio Šaras sugėdino saviškius ir pasiūlė auklėtiniams pasižiūrėti į veidrodį.

„Kova. Tai yra kova. Mes Klaipėdoje nesikovėme, – pabrėžė Šarūnas Jasikevičius. – Emocijos ir užsikūrimas yra labai svarbu. Tai ir lemia daugiau nei taktikos.

Su „Neptūnu“ šį sezoną žaidėme 8 kartus. Kažką naujo pasiūlyti yra labai sunku. Yra vienas kitas naujas derinukas, kuris duoda du taškus. Gynybos kaitaliojimas.

Bet reikia paprasčiausiai užmiršti kiekvienas rungtynes. Laimi 20 taškų ar 2 – svarbiausia yra kova, palikti viską aikštėje. Paskui ateina taktikos ir visi teoriniai dalykai.

Kam įdomus pusfinalis? Pažiūrėkit, kiek žiūrovų buvo arenoje.

Po rungtynių Klaipėdoje tikrai daugmaž nuo pradžių kontroliavome rungtynes. Tik kai kurios detalės neleido nutolti pirmoje pusėje.

Nepasiėmėme kelių kamuolių, kurie nubaudė mus 6 taškais. Paskui gynėmės ne pagal savo taisykles. Bet palikti „Neptūną“ su 60 taškų yra geras rezultatas.

Padarėme kažkokis išvadas.“

Š.Jasikevičius baigiantis mačui galėjo ramiai suleisti į aikštę ir jaunimą – įžaidėją Paulių Valinską bei puolėją Gytį Masiulį, kuris šį sezoną nebeplanavo daugiau išbėgti į aikštę.

Tačiau mikrotraumelės privertė Š.Jasikevičių ištrauktį puolėją iš sporto salės. Šis atsidėkojo tritaškiu ketvirtajame kėlinyje.

Su nesportine apranga dėl kojos traumelės suolo gale paliktas Isaiah Hartensteinas ir į žmonos gimdymą Mursijoje išlėkęs Augusto Lima suteikė 19-mečiui išskirtinę galimybę debiutuoti LKL atkrintamosiose varžybose.

Beje, būtent dėl A.Limos išvykimo į Ispaniją, iš kurios brazilas grįš šeštadienį, spaudos konferencijoje užvirė didžiausia diskusija.

Žurnalistui pasiteiravus, kaip Šaras vertina tai, kad A.Lima paliko komandą pusfinalio metu, treneris nustebo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augusto Lima
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augusto Lima

„Kaip aš vertinu? Juk aš pats jį išleidau!“ – kiek piktokai atsakė Šaras, paklausęs žurnalisto, ar šis turi vaikų.

„Nieko negali būti didingiau už vaiko gimimą. Labai už jį džiaugiuosi – dabar jis yra va čia (rodo ranka), danguje. Ne titulai ir pergalės svarbiausi gyvenime.

Kam įdomus pusfinalis? Pažiūrėkit, kiek žiūrovų buvo arenoje.“

Žiūrovų, beje, buvo 3820.

Jų bus gerokai daugiau – virš 5 tūkstančių, pirmadienį „Švyturio“ arenoje, kurioje „Neptūnas“ pabandys sugrąžinti LKL pusfinalio seriją į Kauną penktosioms lemiamoms rungtynėms.

Trauktis klaipėdiečiai nebeturi kur – „Žalgiriui“ LKL superfinalas jau ranka pasiekiamas 2-1.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Padarėme išvadas ir labiau koncentravomės į gynybą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius