-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 13

Apmaudus D.Šalengos debiutas – „Šiauliai“ nugvelbė pergalę

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro aštuntfinalio antrasis mačas Prienuose tarp „CBet“ ir „Šiaulių“ ekipų žiūrovams padovanojo neįtikėtiną intrigą bei spektaklį, pareikalavusį net ir pratęsimo.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nepaisant vienu metu turėto dviženklio deficito, šiauliečiai jį panaikino ir, laimėję rungtynes 103:101 (20:25, 26:28, 25:21, 18:20, 14:7), tapo paskutiniąja KMT ketvirtfinalio komanda.

Pirmąsias rungtynes Šiauliuose A.Sireikos auklėtiniai buvo laimėję 85:80.

Įdomu ir tai, kad šiose rungtynėse prie Prienų komandos vairo stojo trenerio asistentas Dainius Šalenga, mat vyriausiasis komandos treneris Mantas Šernius šią savaitę pluša su Lietuvos moterų rinktine, kuri ruošiasi Europos čempionato atrankos rungtynėms.

Ilgą laiką atsilikinėję „Šiaulių“ krepšininkai artėti pradėjo trečiojo kėlinio antroje pusėje, o ketvirtajame sugebėjo ir persverti rezultatą (75:74).

Tačiau Prienų komanda ginklų nesudėjo ir dar kartą išsiveržė į priekį (83:80), bet čia pat tritaškį šovė Akeemas Wrightas ir grąžino į rungtynes pusiausvyrą, kuri buvo tinkama šiauliečiams (83:83).

Net ir tada „CBet“ nepalūžo – likus žaisti apie tris minutes, prieniškiai vėl išsiveržė į priekį, tiesa, nepakankamu jiems pranašumu (87:83).

Likus žaisti mažiau nei vieną minutę įtampa pasiekė aukščiausią lygį – Martynas Varnas pataikė tritaškį, padidinusį Prienų persvarą rungtynėse bei atstačiusį pusiausvyrą serijoje (92:87).

Vėliau tiksliais metimais apsikeitė Antanas Udras bei Arnas Velička (94:89), o paskutinės abiejų komandų atakos tikslo nepasiekė, tad dvikovos baigtis nusikėlė į pratęsimą.

Pratęsime sėkmingiau startavo svečiai, kurie netrukus apkarpė deficitą iki jiems tinkamo (93:95).

Įgavę pagreitį „Šiauliai“ nesustojo ir vėl išsiveržė į priekį (97:95). Per likusį laiką „Šiauliai“ susikurtos persvaros iš savo rankų nebeišleido ir, atlaikę varžovų pražangų taktiką, žengė tarp aštuonių stipriausių KMT ekipų.

Šiaulių komanda prisijungė prie jau anksčiau bilietus į ketvirtfinalį turėjusių komandų – Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Dzūkijos“.

Burtai, kurie suporuos pirmas keturias komandas su kitomis keturiomis, bus traukiami šeštadienį. Ketvirtfinalyje, kaip ir ankstesniuose etapuose, komandos rungtyniaus du kartus, o nugalėtoją lems geresnis bendras taškų santykis.

Nuo pat rungtynių pradžios abi komandos sėkmingai žaidė puolime ir nesunkiai rado progas atakuoti.

Pirmosiomis minutėmis pirmaujanti komanda keitėsi kone kiekvienos atakos metu, tačiau antroje kėlinio dalyje Prienų ekipa atitrūko ir po pirmojo kėlinio turėjo persvarą, kuri dvikovos finiše būtų lėmusi pratęsimą – 25:20.

Antrajame kėlinyje „CBet“ ir toliau laikė žaidimo vadžias savo rankose, šiauliečių per daug arti neprisileido ir įpusėjus mačui pirmavo jau 53:46.

Po pertraukos įgavę pagreitį „CBet“ pabėgo jau ir dviženkle persvara (69:57), tačiau tada sustojo, o tuo pasinaudoję šiauliečiai pradėjo mažinti atsilikimą ir prieš paskutines dešimt minučių, nors ir atsiliko, jau buvo arčiau ketvirtfinalio (71:74).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius