-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 06 09

Artūrui Milakniui nusilenkusį Šarą nustebino „Žalgirio“ pasirodymas

Ne veltui Šarūno Jasikevičiaus mama Rita Jasikevičienė išgyvena dėl sūnaus sveikatos. Aikštėje jis atiduoda visą savo dūšią ir žudo paskutines nervų ląsteles. Daug jų degė LKL superfinalo serijos starte, bet po 40 minučių kovos „Žalgirio“ treneris galėjo atsilaisvinti baltų marškinių apykaklę ir atsipūsti – žalgiriečiai pranoko „Lietuvos rytą“ 96:83.
Šarūnas Jasikevičius
LKL finalas: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pirmoje rungtynių dalyje laužė visas Šarūno Jasikevičiaus taisykles.

Šaras draudė leisti „Lietuvos rytui“ bėgti, o vilniečiai per du kėlinius surideno 9 taškus greitose atakose.

Jis prašė išskirtinio atidumo prieš „Lietuvos ryto“ snaiperius, o visi pagrindiniai vilniečių metikai įraitė bent po vieną tritaškį, iš viso – 7, dar iki pertraukos.

Todėl per ilgąją pertrauką švieslentėje degė skaičiai, dėl kurių Šaras strikinėjo kaip patrakęs prie šoninės linijos ir neištvėręs traukėsi švarką eidamas į rūbinę – 45 praleisti taškai.

O kur dar teisėjai, kurių sprendimai vėl vertė Darių Maskoliūną papildomu etatu dirbti jo asmens sargybiniu nuo techninių pražangų.

Tačiau po pertraukos išvydome Eurolygos „Žalgirį“. Jis leido dar likus 4 minutėms iki rungtynių pabaigos prisėsti treneriui ant kėdės, ant kurios jis paprastai pritupia labai retai.

„Žalgiris“ pergalingai pradėjo LKL superfinalą, bet pirmosios rungtynės Š.Jasikevičiui sukėlė nemažai apmąstymų prieš antrąją dvikovą pirmadienį Vilniuje.

„Galvoju, puolime žaidėme neblogai. Daug, ką buvome sugalvoję – padarėme. Gynyboje nesisekė taip gerai. Kažkiek neatlikome gynybinio plano.

Tikimės ilgos serijos. Per 12 dienų žaisti 7 rungtynes tikrai sunku. Svarbiausia jas kuo greičiau užmiršti ir eiti į antrąsias“, – spaudos konferencijos įžanginėje kalboje nedaugžodžiavo Š.Jasikevičius.

– Kodėl išvydome dvi tokias skirtingas „Žalgirio“ rungtynių puses?

– Pirmoje pusėje labai blogai gynėmės. Daug nekalbėjome.

Šiaip, iš tikrųjų, galvoju, jei turi kažkokį tarpą, visada sunkiau išlaikyti gerą puolimą, o gynyba turi likti. Gynybą visada galima kontroliuoti. Puolime daug kas priklauso nuo pataikymo. Kartais jis nusimuša po pertraukos. Bet šiandien buvo atvirkščiai.

Todėl buvo kažkiek keista, jog puolėme gerai, o gynėmės taip blogai. Tai būtų pagrindiniai akcentai prieš antrą mačą – gerinti gynybą ir suprasti, ką darome.

VIDEO: E.Ulanovas: rūbinėje rimtai pasikalbėjome

Šiandien buvo labai daug nesusišnekėjimo. Labai daug metimų gavome paskutinėmis atakų sekundėmis.

Galbūt kažkiek yra geriau su klaidomis, kad susitvarkėme su jų spaudimu. Su „Lietuvos rytu“ padarydavome apie 20 klaidų, kas buvo didelė problema.

– „Lietuvos rytas“ šį sezoną dar nebuvo į „Žalgirio“ krepšį įmetęs tiek daug tritaškių – 13. Kodėl jiems atsivėrė tiek daug galimybių prie perimetro?

– Mes daug kur nesusikalbėjome. „Lietuvos rytas“ yra metikų komanda. Kad jie išmetė 31 tritaškį, tai yra per daug. Jie pataikė daug ir sunkių tritaškių. Pasikartosiu, kad šie skaičiai per dideli.

VIDEO: A.Milaknis: apie prarastą ritmą ir tritaškių rekordą

– Artūras Milaknis su 6 tolimais metimais pakartojo savo rekordą. Kiek jo tolimi metimai tempė komandą?

– Kaip ir sakėte, jie tempė komandą. Tai buvo labai didelis emocinis užtaisas. Kai mes kažkur turėjome problemų užpulti, jie mus atitvėrė.

Kita vertus, puolime žaidėme gerai, judinome kamuolį, veržėmės, ieškojome laisvo žmogaus ir gerai, kad kažkuriose situacijose būtent jis buvo laisvas. Tie jo tritaškiai buvo labai svarbūs.

– Trečiojo kėlinio pradžioje Brandonas Daviesas pelnė 9 taškus iš eilės ir pradėjo rungtynių lūžį. Ar ir buvo akcentuojama laužti varžovų gynybą per baudos aikštelę?

– Didelio akcento nebuvo. Jam atsivers galimybių tikrai. Akcentuojamas buvo žaidimas prieš pikenrolą, varžovų aukštaūgius. Brandonas užbaigė daug gerų įžaidėjų sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius